Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 61
 1. #1
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2004
  Posts
  20
  Posts Thanks / Likes

  Default Romtelecom preia clienții televiziunii prin satelit AKTA

  Na ca s-o mai dus uni

  "Digital Cable System (DCS), compania care deține serviciul de televiziune prin satelit dirtect-to-home AKTA, a anunțat că a semnat cu Romtelecom contractul pentru vânzarea activelor și a bazei de clienți de televiziune. Prețul total al tranzacției se va stabili în funcție de numărul de clienți efectiv preluați. La sfârșitului anului trecut, AKTA avea 80.000 de clienți DTH.

  Romtelecom a preluat la începutul acestei luni activele şi baza de clienţi Boom TV, aflat în insolvenţă, plătind 80,08 euro pe abonat. În cazul AKTA, Romtelecom ar putea plăti chiar şi 100 de euro pe abonat, iar valoarea tranzacţiei ar putea depăşi şase milioane de euro.

  Conform comunicatului transmis, cele două părți au notificat Consiliul Concurenței privind această preluare pe baza contractului semnat, iar preluarea clienților va începe numai după obținerea avizului.
  Anunțul vine la numai câteva săptămâni de la semnarea contractului prin care romtelecom preia clienții Boom TV. Astfel, pe piața retransmisiei prgramelor audiovizuale prin satelit mai operează doar trei companii: UPC, RCS & RDS, și Romtelecom.

  În urmă cu câteva zile, DCS a anunțat că a investit trei milioane de euro într-un proiect de mărire a lățimii de bandă în toate localitățile în care AKTA furnizează servicii triple play (televiziune, Internet, telefonie).

  La începutul anului, compania estima pentru 2011, o creștere a veniturilor de minim 10% pentru serviciile de televiziune, provenită în special din produsele de televiziune digitală, o majorare a veniturilor și clienților de minim 20% pentru serviciile de acces Internet dar și o creștere de cel putin trei ori a numărului actual de clienți pentru telefonia fixă.

  DCS s-a înființat în 2005, prin fuziunea mai multor companii de cablu. Compania oferă servicii de transmisie prin cablu a programelor de televiziune, soluții de transmisiuni date și acces Internet, precum și telefonie fixă, atât pe segmentul business cât și pe cel al clienților rezidențiali, pe piața din România.

  Din portofoliul DCS fac parte brandurile AKTA – adresat în exclusivitate consumatorilor individuali, și Dial Telecom – unul dintre cei mai importanți ofertanți de servicii de acest tip pe segmentul business"

  http://www.capital.ro/detalii-artico...-145596-1.html

 2. #2
  Member Mentor
  Join Date
  Feb 2007
  Location
  Cluj
  Posts
  994
  Posts Thanks / Likes

  Talking

  Si au ramas doar trei. Se pregateste si UPC?
  Roling Stones, Dire Straits, Deep Purple, Led Zeppelin, Beatles, Creedence Clearwater Revival, Scorpions, Meat Loaf, Accept, WASP, Huey Luis & the News, Warlock, Helloween, Stratovarius, Lita Ford,Nightwish, Queen, Pink Floyd, Steve Vai, Yngwie Malmsteen, Joe Satriani, Metallica (whiskey in the jar).. cativa cu care ma mai cunosc si eu.

 3. #3
  Senior Member Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  S-W RO
  Posts
  1,576
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Toti dealeri au fost instiintati in mod oficial, de aceasta preluare:

  "Stimati Parteneri,

  Va confirmam faptul ca s-a semnat contractul de vanzare AKTA DTH catre Romtelecom Dolce .
  Va informam ca in perioada imediat urmatoare nu vor fi modificari din punct de vedere al procedurilor de lucru (semnare contracte noi, facturare, comisionare, relatia cu clientii prin Call Center si baza de date).
  Aceasta tranzactie poate fi o oportunitate in relatia dintre DCS si firma dumneavoastra, detaliile urmand a fi discutate ulterior.
  Va vom tine la curent cu derularea acestui proces, iar daca aveti intrebari ne puteti contacta prin reprezentantii de vanzari si departamentul operatiuni DTH. "

  Interesant ar fi de stiu ce are de gand RTC cu departamentul DTH:
  Va ramine transmisia pe Sirius?
  Vor face schimbari la sistemul de codare ?
  Vor lucra in continuare cu dealeri locali ?
  .... si multe alte intrebari ce decurg de aici.

  Ne poate lamuri cineva in ce conditii s-a facut aceasta preluare ?

  Se pare ca, daca se adevereste si zvonul legat de preluarea UPCFocussat de catre RDSRCS, vom ramine cu 2 DTH mari si late, lucru care vom vedea cum va influenta piata.

 4. #4
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2009
  Posts
  289
  Posts Thanks / Likes

  Default

  monopol!
  ce pazeste consiliul concurentei ?
  .

 5. #5
  Junior Member Master
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  May 2010
  Location
  Bucuresti
  Posts
  56
  Posts Thanks / Likes

  Default

  concurenta devine si mai acerba! Daca RDS ar cumpara UPC, cred ca s-ar stabiliza piata, romtelecomul ar deveni mai agresiv si ar arunca mai mult cu banu`
  loto
  ______________
  locuri de munca

 6. #6
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2004
  Posts
  20
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by maistorul View Post
  monopol!
  ce pazeste consiliul concurentei ?
  nu cred ca e monopol nu de alta da Doce + Boom + AKta < de 45% din total clienti DTH

 7. #7
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default

  UPDATE Romtelecom continua achizitiile pe segmentul de televiziune prin satelit: Cumpara activele si clientii AKTA Satelit

  de Adrian Vasilache HotNews.ro
  Marţi, 29 martie 2011, 12:15 Economie | Telecom

  Digital Cable Systems a semnat cu Romtelecom contractul pentru vanzarea activelor si a bazei de clienti de televiziune prin satelit, au anuntat intr-un comunicat comun cei doi operatori de comunicatii. Pretul total al tranzactiei se va stabili in functie de numarul de clienti efectiv preluati, se precizeaza in comunicat. La inceputul acestei luni, Romtelecom a anuntat ca a semnat cu DTH Television Group, proprietarul televiziunii digitale prin satelit Boom TV, contractul pentru preluarea activelor si a bazei de clienti ai acestui operator.


  • "Partile au notificat de asemenea Consiliul Concurentei privind aceasta preluare pe baza contractului semnat, iar preluarea clientilor va incepe numai dupa obtinerea avizului", se mai arata in comunicatul celor doi operatori de comunicatii.


  UPDATE Contactati de HotNews.ro, oficialii DCS au precizat ca numarul de clienti AKTA Satelit este de circa 80.000 de abonati.


  • "Numarul de clienti AKTA satelit este pana in 80.000. Negocierile au inceput la finalul anului trecut, au durat cateva luni. Contractul s-a semnat ieri (n.a. 28 martie 2011)", au precizat pentru HotNews.ro oficialii DCS.

  Infiintat in 2005, prin fuziunea mai multor companii de cablu, grupul DCS ofera servicii TV prin cablu si satelit, internet si telefonie fixa prin doua marci: AKTA (divizie care se adreseaza exclusiv consumatorilor individuali) si Dial Telecom (pentru segmentul business). Conform informatiilor transmise HotNews.ro la inceputul acestui an, DCS detine 180.000 de abonati la servicii de cablu TV analogic si digital.


  • Romtelecom a preluat anul acesta Boom TV. In 2010 a facut peste 10 achizitii de operatori de cablu TV


  Romtelecom nu este la prima tranzactie pe segmentul de televiziune prin satelit in acest an. La inceputul acestei luni, operatorul a anuntat preluarea activelor si a bazei de clienti ai operatorului de televiziune prin satelit Boom TV, detinut de DTH Television Group.

  DTH Television Grup, proprietarul televiziunii digitale prin satelit Boom TV, a intrat in procedura de insolventa la inceputul lunii iunie a anului trecut, iar Casa de Insolventa Transilvania a preluat acest dosar in calitate de administrator judiciar. Conform planului de reorganizare facut public de Casa de Insolventa Transilvania, Romtelecom a fost singurul operator care a facut o oferta ferma pentru preluarea fondului de comert al DTH Television Grup, in valoare de 8 milioane euro (plus TVA).

  Prin intermediul NextGen Communications, Romtelecom este cel mai apropiat rival al DCS, pe piata serviciilor TV prin cablu. NextGen Communications, compania de cablu a Romtelecom, are peste 160.000 de abonati de internet, telefonie fixa si TV.

  Ovidiu Ghiman, director executiv de strategie a Romtelecom, a declarat in exclusivitate pentru HotNews.ro in luna ianuarie din acest an ca:

  • "Au fost peste 10 tranzactii de achizitii in cursul anului trecut derulate prin NextGen. In 2011 ne axam pe crestere organica. Ne intereseaza si achizitiile, dar numai atunci cand fac sens din punct de vedere economic si strategic".


  De cealalta parte, DCS a anuntat la sfarsitul lunii ianuarie din acest an ca "pentru 2011 are un buget de investitii de circa 10 milioane de euro, "alocat dinamic intre dezvoltarea serviciilor si a retelei, respectiv achizitii, in functie de oportunitati"
  Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

 8. #8
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Si daca din cei 80.000 de clienti , 20.000 pleaca la UPc si digi , inseamna ca a luat o teapa Romtelecomul ...

  Daca as fi in locul UPC sau Digi as oferi 1 an gratuit celor care se muta de la AKTA la ei , si atunci ar fi foarte amuzant pentru greci sa vada ca au aruncat iar milioane de euro pe niste clienti care se transforma in abur ...

 9. #9
  superstar Expert
  Join Date
  Apr 2008
  Location
  Nibiru
  Posts
  1,345
  Posts Thanks / Likes

  Default sa se mute

  Quote Originally Posted by ********* View Post
  Si daca din cei 80.000 de clienti , 20.000 pleaca la UPc si digi , inseamna ca a luat o teapa Romtelecomul ...

  Daca as fi in locul UPC sau Digi as oferi 1 an gratuit celor care se muta de la AKTA la ei , si atunci ar fi foarte amuzant pentru greci sa vada ca au aruncat iar milioane de euro pe niste clienti care se transforma in abur ...
  unde sa se mute,daca nu au echipamente.poate doar sa se mute la bloc

 10. #10
  Wind of change Expert
  Join Date
  Mar 2006
  Location
  Pretutindeni si nicaieri
  Posts
  1,484
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Digi n-are echipamente pentru abonatii lor ce mai vorbiti prostii.

 11. #11
  Vornic Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2010
  Location
  Est Zone
  Posts
  496
  Posts Thanks / Likes

  Default si totusi...

  radem, glumim... insa lucrurile incep sa se simplifice.
  sa nu uitam ca acum multi ani rds a inceput achizitiile retelelor de cartier de internet si a firmelor locale de cablu pe care ulterior le-a modernizat. astazi a ajuns lider de piata ca furmizor de servicii integrate de comunicatii.
  pasii mici pe care ii face rtc indreapta compania catre o consolidare pe acest segment. in fond la statistica primeaza numarul de abonati platitori. probabil ca s-au gandit ei la solutii referitoare la reorientarea antenelor sau alte aspecte de ordin tehnic.
  o curiozitate personala ma face sa ma intreb cum ar arata piata in cazul unei fuziuni intre rtl si upc...
  poate n-ar fi o idee chiar asa de rea in conditiile in care ar ramane 2 operatori puternici si s-ar accentua lupta pentru abonati...
  poate gresesc... sau poate nu...

 12. #12
  Member Mentor
  Join Date
  Dec 2008
  Posts
  564
  Posts Thanks / Likes

  Default

  o situatie de care sigur va aduceti aminte:

  tarifele/ofertele practicate de vodafone si orange inainte si dupa intrarea pe piata a lui cosmote.
  personal, inclin sa cred ca nu e bine ca lucrurile sa se simplifice prea tare.
  Last edited by val2032; 29th March 2011 at 15:45.
  There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary and those who don't.

 13. #13
  Wind of change Expert
  Join Date
  Mar 2006
  Location
  Pretutindeni si nicaieri
  Posts
  1,484
  Posts Thanks / Likes

  Default

  E bine sa ramana macar 3.

 14. #14
  Silver Member Expert
  Join Date
  Mar 2006
  Location
  OLTENIA
  Posts
  2,109
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by ********* View Post
  Si daca din cei 80.000 de clienti , 20.000 pleaca la UPc si digi , inseamna ca a luat o teapa Romtelecomul ...

  Daca as fi in locul UPC sau Digi as oferi 1 an gratuit celor care se muta de la AKTA la ei , si atunci ar fi foarte amuzant pentru greci sa vada ca au aruncat iar milioane de euro pe niste clienti care se transforma in abur ...

  Romtelecom va plati doar pt clientii migrati efectiv si care au achitat cateva facturi. Si de la Boom si de la Akta . Asa ca nu are cum sa ia teapa.
  Pe de alta parte castigul pentru operatorii ramasi pe piata va veni din faptul ca posibilitatile de migrare de la o retea la alta vor fi tot mai mici. Se va termina cu echipamentele in custodie si lunile moka.

 15. #15
  Platinum member Expert
  Join Date
  Dec 1999
  Posts
  6,932
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by armand25 View Post
  Se va termina cu echipamentele in custodie si lunile moka.
  Daca nu ma insel in occident se practica foarte lejer jocul asta chiar si fara concurenta
  ----------------------------------------------

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top