Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default Server ubuntu pe laptop

    Salut
    Am urmatoarea configuratie:
    - Laptop Dell cu Ubuntu 10.04 ca server
    - DM800
    - Router Asus setat sa ofere ip anume pentru fiecare mac in parte

    Totul este ok pana cand se intampla sa cada curentul electric, sau, ma rog sa fie restartat routerul. Dupa ce vine curentul, routerul e ok, primeste si ofera net/ip la tot ce e conectat, cu exceptia laptopului cu Ubuntu. E necesar sa opresc si sa repornesc laptopul... Si asta nu e bine, pentru ca nu sunt tot timpul acasa...
    Are cineva o idee sau o solutie? Ca eu nu am

    Multam
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cel mai simplu ? Ip static pe laptop. Scoate-i dhcp-ul si pune manual ip.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

  3. #3
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mda, nu de aici e problema. Laptopul acesta are bateria praf, deci, atunci cand se ia curentul electric si trece pe baterie isi suspenda functiile si trece in hibernare. Se pare ca nu are decat 3 posibilitati aici: hibernate, suspend and shutdown daca nu ma insel. Cum as putea face sa nu ia nici o masura? Adica sa ramana asa cum e? In GUI nu vad nici o varianta, insa sunt sigur ca exista.
    In afara de a-i scoate rahatul de baterie, care, sincer sa fiu nu stiu de ce a crapat... Asa macar se va restarta cu toata sandramaua...
    Last edited by popamare; 22nd March 2011 at 20:42.
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by popamare View Post
    Salut
    Am urmatoarea configuratie:
    - Laptop Dell cu Ubuntu 10.04 ca server
    - DM800
    - Router Asus setat sa ofere ip anume pentru fiecare mac in parte

    Totul este ok pana cand se intampla sa cada curentul electric, sau, ma rog sa fie restartat routerul. Dupa ce vine curentul, routerul e ok, primeste si ofera net/ip la tot ce e conectat, cu exceptia laptopului cu Ubuntu. E necesar sa opresc si sa repornesc laptopul... Si asta nu e bine, pentru ca nu sunt tot timpul acasa...
    Are cineva o idee sau o solutie? Ca eu nu am

    Multam
    Solutia e foarte simpla :
    Pui ultimul debian (squeeze) fiind mult peste orice varianta de ubuntu + ip static si vei scapa de orice problema.

  5. #5
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by popamare View Post
    In afara de a-i scoate rahatul de baterie, care, sincer sa fiu nu stiu de ce a crapat... Asa macar se va restarta cu toata sandramaua...
    Daca tot il folosesti acasa, nu vad rostul bateriei. Eu pun bateria la laptop doar cand am de mers cu el, in rest sta acasa legat la curent iar bateria se "odihneste". Bateria ta a murit pt ca, tinîndu-l mai mereu în priza, nu si-a mai facut ciclul complet de incarcare-descarcare si asta a dus la moartea prematura.
    Daca ai in bios optiunea sa-ti reporneasca sistemul in momentul cand vine curentul ar fi ideal iar problema ta ar fi rezolvata.
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  6. #6
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am gasit fisierul "acpi-support"
    Sugestii?


    Code:
     
    #
    # Configuration file for the acpi-support package
    #
    #
    # The acpi-support package is intended as "glue" to make special functions of
    # laptops work. Specifically, it translates special function keys for some
    # laptop models into actions or generic function key presses.
    #
     
    #
    # Suspend/hibernate method
    # ------------------------
    #
    # When gnome-power-manager or klaptopdaemon are running, acpi-support will
    # translate the suspend and hibernate keys of laptops into special "suspend"
    # and "hibernate" keys that these daemons handle.
    #
    # Only in situations where there is no gnome-power-manager or klaptopdaemon
    # running, acpi-support needs to perform suspend/hibernate in some other way.
    # There are several options for this. The options are:
    #
    # dbus-pm:
    # Perform suspend and hibernate actions via a DBUS request to the power
    # management daemon. This works for power management daemons that we don't
    # know of. (For gnome-power-manager and klaptopdaemon this will do nothing,
    # since those will be detected when they are running, and triggered using
    # a virtual keypress.)
    #
    # dbus-hal:
    # Perform suspend and hibernate actions via a DBUS request directly to HAL,
    # bypassing any running power management daemons.
    #
    # pm-utils:
    # Use pm-suspend and pm-hibernate to suspend and hibernate. (The dbus method
    # normally results in this as well, but calls through dbus. Use this option
    # only if you don't have dbus installed.)
    #
    # hibernate:
    # Use the hibernate package to suspend and hibernate.
    #
    # acpi-support:
    # Use the legacy built-in suspend/hibernate support. (DEPRECATED)
    # 
    # none:
    # Do not attempt to suspend/hibernate. Set SUSPEND_METHODS="none" to
    # disable suspend/hibernate handling in acpi-support.
    #
    # If you specify dbus or pm-utils, the result will normally be the same as when
    # you suspend from your desktop environment. If you specify "hibernate" or
    # "acpi-support", be aware that this probably does not match what your desktop
    # environment would do (unless you have managed to configure something so that
    # the DBUS power management interfaces call the hibernate package).
    #
    #
    # Please specify a space separated list of options. The recommended value is
    # "dbus pm-utils"
    #
    SUSPEND_METHODS="dbus-pm dbus-hal pm-utils"
     
     
    #
    # LEGACY BUILT IN SUSPEND SUPPORT (DEPRECATED)
    # --------------------------------------------
    #
    # These options only work for the "acpi-support" suspend method. This is NOT
    # recommended, but is retained for backward compatibility reasons.
    #
    # Comment the next line to disable ACPI suspend to RAM
    ACPI_SLEEP=true
    # Comment the next line to disable suspend to disk
    ACPI_HIBERNATE=true
    # Change the following to "standby" to use ACPI S1 sleep, rather than S3.
    # This will save less power, but may work on more machines
    ACPI_SLEEP_MODE=mem
    # Add modules to this list to have them removed before suspend and reloaded
    # on resume. An example would be MODULES="em8300 yenta_socket"
    #
    # Note that network cards and USB controllers will automatically be unloaded 
    # unless they're listed in MODULES_WHITELIST
    MODULES=""
    # Add modules to this list to leave them in the kernel over suspend/resume
    MODULES_WHITELIST=""
    # Should we save and restore state using the VESA BIOS Extensions?
    SAVE_VBE_STATE=true
    # The file that we use to save the vbestate
    VBESTATE=/var/lib/acpi-support/vbestate
    # Should we attempt to warm-boot the video hardware on resume?
    POST_VIDEO=true
    # Save and restore video state?
    # SAVE_VIDEO_PCI_STATE=true
    # Should we switch the screen off with DPMS on suspend?
    USE_DPMS=true
    # Use Radeontool to switch the screen off? Seems to be needed on some machines
    # RADEON_LIGHT=true
    # Uncomment the next line to switch away from X and back again after resume.
    # This is needed for some hardware, but should be unnecessary on most.
    # DOUBLE_CONSOLE_SWITCH=true
    # Set the following to "platform" if you want to use ACPI to shut down
    # your machine on hibernation
    HIBERNATE_MODE=shutdown
    # Comment this out to disable screen locking on resume
    LOCK_SCREEN=true
    # Uncomment this line to have DMA disabled before suspend and reenabled
    # afterwards
    # DISABLE_DMA=true
    # Uncomment this line to attempt to reset the drive on resume. This seems
    # to be needed for some Sonys
    # RESET_DRIVE=true
    # Add services to this list to stop them before suspend and restart them in 
    # the resume process.
    STOP_SERVICES=""
    # Restart Infra Red services on resume - off by default as it crashes some
    # machines
    RESTART_IRDA=false
    # Add to this list network interfaces that you don't want to be stopped
    # during suspend (in fact any network interface whose name starts with
    # a prefix given in this list is skipped)
    SKIP_INTERFACES="dummy qemu"
    # Note: to enable "laptop mode" (to spin down your hard drive for longer
    # periods of time), install the laptop-mode-tools package and configure
    # it in /etc/laptop-mode/laptop-mode.conf.
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vezi in bios daca are mod de pornire automat cand se ia curentul,scoate bateria si in /etc/network/interfaces

    tre sa ai asa,
    exemplu ip static:

    # The loopback network interface
    auto lo
    iface lo inet loopback

    # The primary network interface
    auto eth0
    iface eth0 inet static
    address 192.168.1.13
    netmask 255.255.255.0
    network 192.168.1.0
    broadcast 192.168.1.255
    gateway 192.168.1.1
    # dns-* options are implemented by the resolvconf package, if installed
    dns-nameservers 192.168.1.1
    350 kg de scule!

  8. #8
    ZeusServer Master
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Targoviste
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default Ups

    Iti recomand calduros cea mai simpla, la indemana si avantajoasa rezolvare, care este OK nu numai ca nu-ti va restarta echipamentele in caz de intrerupere electrica, dar in acelasi timp le vei si proteja, simplu un UPS, iar pe siturile de licitatii online vei gasi la preturi extrem de bune, iti urez sa alegi cea mai buna varianta, pentru mine unul asta a fost!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top