Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Pachizdan
    Posts
    2,027
    Posts Thanks / Likes

    Default disecq in cascada

    o schema pt punerea a doua disecq 4x1 in cascada si ce setari pe receptor ,unde as putea gasi?

  2. #2
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Jamaica
    Posts
    1,190
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu daca merge, probabil ca trebuie sa ai 2X switch 4x1 si 1X 2x1 apoi sa te apuci de butonat...dar nu e mai smplu cu un switch 8X1?

    L.E.
    Poate gasesti aici ceva:
    http://www.satellites.co.uk/satellit...iswitches.html

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    256
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cateva scheme pe http://www.satlex.ro/ro/1participant.html
    Ce receptor ai?

  4. #4
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Pachizdan
    Posts
    2,027
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Dan70 View Post
    Cateva scheme pe http://www.satlex.ro/ro/1participant.html
    Ce receptor ai?
    un optobox ultra.
    intr-adevar e mai simplu cu 8x1 ,dar am vreo 4 disecq noi de 4x1
    multumesc

  5. #5
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,133
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cascadarea de disecq-uri nu se face cu orce model. cred ca termenul folosit de tine nu e tocmai corect. "ei, nu e asa de simplu cum cred unii."
    www.spaun.de poti gasi mai multe informatii. sau pre wikipedia: http://de.wikipedia.org/wiki/Satblock-Verteilung

  6. #6
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Pachizdan
    Posts
    2,027
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am inteles.trebuiesc disecquri speciale

    eu am din acestea
    http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...778a33948fed12

  7. #7
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,133
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cascadarea se foloseste de exemplu atunci cind vrei sa imparti semnalul pe o scara de bloc cu multe apartamente.
    ceea ce urmaresti tu este sa comanzi mai multe lnb-uri printr-o metoda ieftina.
    dezavantajul metodei alese de tine este acela ca ai mult mai multe setari de facut si daca nu esti foarte atent este posibil sa nu-ti functioneze pe toate lnb-urile.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca vrei sa prinzi 8 sateliti, in afara de cele 2 buc. diseq 4x1 (pe care le ai tu), iti trebuie inca un comutator diseq 1.1 (2x1). In menu-ul receiverului alegi la Option 1 primele 4 pozitii, iar la Option 2 poti receptiona celelalte 4 pozitii.

  9. #9
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @lighean
    Raspunsurile le ai cu citit in postul lui @dan70, mura-n gura in postul lui @kroky; succes

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    cascadarea de disecq-uri nu se face cu orce model. cred ca termenul folosit de tine nu e tocmai corect. "ei, nu e asa de simplu cum cred unii."
    www.spaun.de poti gasi mai multe informatii. sau pre wikipedia: http://de.wikipedia.org/wiki/Satblock-Verteilung
    Ba se face cam cu orice model, conditia ti-a postat-o @kroky, iar pt documentare putei sa te obosesti sa citesti pe site-ul postat de @dan70, acolo gaseai tot ce trebuie si nu trebuia sa te mai faci de cacao ca si cu portul ala, stii tu care...

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    cascadarea se foloseste de exemplu atunci cind vrei sa imparti semnalul pe o scara de bloc cu multe apartamente.
    ceea ce urmaresti tu este sa comanzi mai multe lnb-uri printr-o metoda ieftina.
    dezavantajul metodei alese de tine este acela ca ai mult mai multe setari de facut si daca nu esti foarte atent este posibil sa nu-ti functioneze pe toate lnb-urile.
    Cascadarea comutatoarelor diseqc se face cind vrei sa inparti semnalul pe o scara de bloc?!? Esti cel mai tare, de fapt tu esti moderator si probabil ti se permite... Te voi vota moderator la sectiunea dreambox sa vezi ce de prieteni iti vei face!




    P.S.
    Asa din curiozitate, asta e cumva unul din posturile tale "tehnice"?




    .
    19,2°E + 0,8°W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  10. #10
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asta e din ciclul : specialistul in COM1 ....

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Teritoriu Violet
    Posts
    274
    Posts Thanks / Likes

    Default Diseq in cascada

    Buna

    As putea sa leg un diseq de 4 printr-un spliter-satelit (am antena cu 2 lnb si un lnb este legat printr-un spliter-satelit) de o iesire din acest spliter(sa merg cu 2 splitere unul pe antena si celalalt sa fie legat de disequl de 4) oare ar merge?Va multumesc anticipat celor care imi raspundeti.

  12. #12
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,692
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Spliterele sint utile doar atunci cind se folosesc pe aceasi polaritate.Nu sint recomandate in combinatie cu diseq-urile.Pentru asa ceva se folosesc LNB-uri cu mai multe iesiri.



  13. #13
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,133
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @lighean
    Raspunsurile le ai cu citit in postul lui @dan70, mura-n gura in postul lui @kroky; succes

    Quote:Originally Posted by nirolf
    cascadarea de disecq-uri nu se face cu orce model. cred ca termenul folosit de tine nu e tocmai corect. "ei, nu e asa de simplu cum cred unii."
    www.spaun.de poti gasi mai multe informatii. sau pre wikipedia: http://de.wikipedia.org/wiki/Satblock-Verteilung

    Ba se face cam cu orice model, conditia ti-a postat-o @kroky, iar pt documentare putei sa te obosesti sa citesti pe site-ul postat de @dan70, acolo gaseai tot ce trebuie si nu trebuia sa te mai faci de cacao ca si cu portul ala, stii tu care...

    Quote:Originally Posted by nirolf
    cascadarea se foloseste de exemplu atunci cind vrei sa imparti semnalul pe o scara de bloc cu multe apartamente.
    ceea ce urmaresti tu este sa comanzi mai multe lnb-uri printr-o metoda ieftina.
    dezavantajul metodei alese de tine este acela ca ai mult mai multe setari de facut si daca nu esti foarte atent este posibil sa nu-ti functioneze pe toate lnb-urile.

    Cascadarea comutatoarelor diseqc se face cind vrei sa inparti semnalul pe o scara de bloc?!? Esti cel mai tare, de fapt tu esti moderator si probabil ti se permite... Te voi vota moderator la sectiunea dreambox sa vezi ce de prieteni iti vei face!




    P.S.
    Asa din curiozitate, asta e cumva unul din posturile tale "tehnice"?
    nu am inteles prea bine, incerci sa fii ironic ?
    scara de bloc era un exemplu clasic. nu e o problema ca nu ai inteles, e ok.

  14. #14
    superstar Expert
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Nibiru
    Posts
    1,345
    Posts Thanks / Likes

    Default disecq

    a folosit cineva disecqurile de la akta-amiko,in cascada?

  15. #15
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    75
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bebelsat View Post
    a folosit cineva disecqurile de la akta-amiko,in cascada?
    am incercat pe un optibox,nu merg

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top