Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default Sony bravia kdl-40s2000 ntsc

    Buna ziua,

    Am un tv SONY BRAVIA KDL-40S2000 numai cu system ntsc. Va rog sa ma ajutati sa il fac sa mearga. Mentionez ca pe cablu se vede doar alb-negru, fara sunet. Cineva mi-a spus ca daca imi cumpar decodor si antena o sa pot vedea normal pentru ca de pe satelit nu vine semnalul codat pe system PAL.
    Va rog sa ma ajutati si sa ma iertati daca am spus tampenii.
    Multumesc

  2. #2
    Administrator Expert
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Las Vegas
    Posts
    8,509
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Greu...solutia ar fi sa folosesti mufa HDMI (daca are asa ceva).
    Convertoarele nu te vor ajuta mare lucru.
    Dupa ce am confiscat domeniul liga1.ro a venit randul ligii a doua : http://www.lpf2.ro


    http://www.liga1.ro/ cel mai tare site din lume dedicat fotbalului autohton.
    Vizitati-l si o sa primiti de la mine !

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, am hdmi si compozit. Am reusit sa il folosesc cu un dvd recorder in fata care stie sa scoata semnal pentru tv NTSC. Exista un astfel de decodor care sa aiba optiune de iesire a semnalului si pentru tv NTSC?
    Multumesc

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    jungla amazoniana
    Posts
    919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    poti folosi cu succes un dm 800 am testat pe un tv adus din state merge perfect
    Exista mai multe lucruri in Cer si pe Pamant decat vom sti vreodata!
    Antena 2,2 al dintr-o bucata, lnb flansa invacom quad, 2 motoare azimut si elevatie,receptor echostar AD3000IP.
    http://www.radiovis.de/

  5. #5
    Explorer Friend
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    London
    Posts
    15
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by qsenc View Post
    Buna ziua,

    Am un tv SONY BRAVIA KDL-40S2000 numai cu system ntsc. Va rog sa ma ajutati sa il fac sa mearga. Mentionez ca pe cablu se vede doar alb-negru, fara sunet. Cineva mi-a spus ca daca imi cumpar decodor si antena o sa pot vedea normal pentru ca de pe satelit nu vine semnalul codat pe system PAL.
    Va rog sa ma ajutati si sa ma iertati daca am spus tampenii.
    Multumesc
    Salut prietene.

    Parerea mea este urmatoarea;
    -afla cum poti activa service menu
    -de acolo activezi system-ul PAL si ai rezolvat problema
    -uite aici;
    Specificaţii tehnice KDL-40S2000

    Reţineţi că specificaţiile/caracteristicile pot diferi de la o ţară la alta.

    NTSC 3.58/4.43 (Intrare video) - DA
    PAL - DA
    Secam - DA

    dar ce te intereseaza pe tine este o functie care desi este inclusa in fisa tehnica aceasta functie nu este activata.


    http://www.sony.ro/product/t32-s-ser...TechnicalSpecs
    Last edited by gigbamse; 20th February 2011 at 01:58.
    Explorer

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    1,275
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sau il poti folosi cu un kaon de la focussat care merge bine si in ntsc.

  7. #7
    căutător pe gugăl Expert
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    No Man's Land
    Posts
    1,239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca semnalu este nativ/original este PAL si se alege vizionarea in NTSC - se vede ca dracu.. desincronizare audio/video apare un tremurat al imagini etc... plus culorile se vad foarte naspa .
    gigbamse -dar ce te intereseaza pe tine este o functie care desi este inclusa in fisa tehnica aceasta functie nu este activata.
    La o cautare pe Google pentru USA aceasta functie nu exista... acu nici el nu a spus daca tv-ul este pt. Europa sau State
    Vezi daca asta te ajuta Service Manual
    Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!
    I.L. Caragiale - O scrisoare pierdută



  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    386
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Man ,ai accesat vreodata un meniu la un lcd Sony ,sa stii ,cred ca iti prinzi urechile ,parerea mea este ca proprietarul acestui tv daca vrea sa il faca , sa il duca la un service autorizat ,pun pariu ca singur nu ai sa ii poti activa sistemul care trebuie ,posibil daca gresesti sa il pupi rece ,sa nu mai functioneze deloc.
    Quote Originally Posted by gigbamse View Post
    Salut prietene.

    Parerea mea este urmatoarea;
    -afla cum poti activa service menu
    -de acolo activezi system-ul PAL si ai rezolvat problema
    -uite aici;
    Specificaţii tehnice KDL-40S2000

    Reţineţi că specificaţiile/caracteristicile pot diferi de la o ţară la alta.

    NTSC 3.58/4.43 (Intrare video) - DA
    PAL - DA
    Secam - DA

    dar ce te intereseaza pe tine este o functie care desi este inclusa in fisa tehnica aceasta functie nu este activata.


    http://www.sony.ro/product/t32-s-ser...TechnicalSpecs

  9. #9
    Explorer Friend
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    London
    Posts
    15
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by porcusor View Post
    Man ,ai accesat vreodata un meniu la un lcd Sony ,sa stii ,cred ca iti prinzi urechile ,parerea mea este ca proprietarul acestui tv daca vrea sa il faca , sa il duca la un service autorizat ,pun pariu ca singur nu ai sa ii poti activa sistemul care trebuie ,posibil daca gresesti sa il pupi rece ,sa nu mai functioneze deloc.
    Da este posibil sa greseasca ....sau poate ca nu....in service menu la system color ai functiile in partea dreapta fie ca sunt sau nu activate. In ceeace ma priveste daca la mine te-ai referit....nu odata m-am confruntat cu aceste service menu si inainte de a afirma ceva la adresa altcuiva mai intai uita-te si la profil pentru a-ti creea o idee de ansamblu asupra unei persoane.

    Scuze de off topic,consider un ajutor pentru cineva numai atunci cand stii despre ce este vorba nu pentru numarul cat mai mare de posturi.

    Cu bine,gigbamse.
    Explorer

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    386
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Man ,lucrez in domeniu ,ce sa ii faci nu sant plecat in tari straine,traiesc in aceast tara numita Romania ,nu Anglia sau altceva ,dar macar stiu ce contine un meniu de service a uni tv lcd Sony si cum se seteaza , iar la mumar de puncte ,de reputatie ,este in functie de cat a contribuit fiecare la acest forum,chiar nu ma intereseaza acel numar de puncte.

    P.S Nu ma intereseaza ce scrie la ,,avatarul tau,,,da o informatie corecta ,am vazut din ce ai postat ca ai gresit de la inceput ,de aceea am atras atentia.
    Si crede-ma nu vreau sa o tinem langa cu acest topic ,chiar se obisnuieste pe acest forum.
    Last edited by porcusor; 20th February 2011 at 21:15.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    165
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In primul rind este posibil ca acel aparat sa fi dotat cu tuner special pt america al doilea as fi vrut sa-l indrum si eu ca @porcusor spre un service este posibil ca studind caietu service sa vezi ca la Sony sa nu ai posbilitatea sa adugi sistemu de sunet si Pal in clar va trebui sa umbli la optiuni deacea spune @porcusor ca poti sa-l pupi rece ,si daca nu vrei sa ajungi cu el in service poti cumpara un tuner tv cu iesiri ntsc cred ca se gaseste pe piata,o cutiuta exact ca o conserva de sat
    Vu+zero,Triax TDS110,H-H Dm2800

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    338
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In manualul de service nu apare nici o setare gen PAL/SECAM, desi cipul folosit pentru decodare suporta atat PAL cat si NTSC. Cel mai simplu ar fi sa folosesti un tuner extern conectat pe intrarea de VGA, tuner la care poti conecta ce vrei tu: antena, dvd, satelit, etc.
    DM800 HD PVR, IPBOX900HD, DM500, OPTIBOX500, Antena Aluminiu 1,2, Multifocus 1,1

  13. #13
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sorin_bidian View Post
    In manualul de service nu apare nici o setare gen PAL/SECAM, desi cipul folosit pentru decodare suporta atat PAL cat si NTSC. Cel mai simplu ar fi sa folosesti un tuner extern conectat pe intrarea de VGA, tuner la care poti conecta ce vrei tu: antena, dvd, satelit, etc.

    Asa este, aveti dreptate in ceea ce priveste manualul de service. Odata ce service mode este accesat, se pot seta doar anumite valori de culoare. In ceea ce priveste systemul NTSC/PAL , nici vorba.
    Teoretic daca gasesc acelasi tv pentru europa cu LCD spart ce ar trebui sa iau din el, numai tunerul , sau toata placa . Intreb asta deoarece am gasit pe ebay componentele respective si vreau sa cumpar numai ceea ce este nevoie.

    Va multumesc si va rog sa ma scuzati daca am vreo opinie idioata, nu sunt in domeniu.

  14. #14
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am citit tot pe acest forum ca decodorul humax 2 de la digi, are optiune de selectare a tipului de system: pal sau ntsc.
    Poate sa confirme cineva?
    Multumesc

  15. #15
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,147
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by qsenc View Post
    Am citit tot pe acest forum ca decodorul humax 2 de la digi, are optiune de selectare a tipului de system: pal sau ntsc.
    Poate sa confirme cineva?
    Multumesc
    Am eu, e corect. Banuiesc totusi ca mai toate receiverele au, inclusiv Dream-urile si clonele aferente.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top