Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Neinteresant !! Master
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Spatiu
    Posts
    81
    Posts Thanks / Likes

    Default Cablu nul modem ?

    Am un strong4401 si vreau sa il patchuiesc,nu pentru ca pot face mare branza cu asta ci pentru o proba!
    Problema consta in cablu,am un laptop care nu are RS232,cablu nul modem e facut de mine,e bun,probat(am mai facut cu el vreo cateva KAON) si am cumparat un cablu usb-rs232(Prolific USB-to-Serial Comm Port)am pus pe com 1 si nu vrea sa faca nimic.E instalat drivere tot,lucrez pe W7,daca stie careva ceva,o idee....ajung sa cred ca acel usb-rs232 nu e bun.Ms.
    Same shit,different day !

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    577
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by neo25_gsm View Post
    Am un strong4401 si vreau sa il patchuiesc,nu pentru ca pot face mare branza cu asta ci pentru o proba!
    Problema consta in cablu,am un laptop care nu are RS232,cablu nul modem e facut de mine,e bun,probat(am mai facut cu el vreo cateva KAON) si am cumparat un cablu usb-rs232(Prolific USB-to-Serial Comm Port)am pus pe com 1 si nu vrea sa faca nimic.E instalat drivere tot,lucrez pe W7,daca stie careva ceva,o idee....ajung sa cred ca acel usb-rs232 nu e bun.Ms.
    Sall
    vezi unde sa instalat pe ce com,ca nu se intaleaza neaparat pe com 1

    1 My Computer
    2 Properties
    3 Hardware
    4 Device Manager
    5 Ports
    si aici vezi cu ce Com corespunde
    Bafta
    Un om valoreaza exact cit cuvintul sau
    a man worth exactly how the word or

  3. #3
    Neinteresant !! Master
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Spatiu
    Posts
    81
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sa instalat pe 16,dar am pus pe 1 apoi pe 4...etc.Am incercat pe toate,nu nu vrea si gata.
    Same shit,different day !

  4. #4
    căutător pe gugăl Expert
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    No Man's Land
    Posts
    1,239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca si cu un Windows Xp.
    Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!
    I.L. Caragiale - O scrisoare pierdută



  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    293
    Posts Thanks / Likes

    Default

    verifica totusi cablul....s-ar putea sa ai o surpriza ...si numai nul-modem sa nu fie...
    al meu si acuma este cu firele lipite de mine....in mufele originale a trebuit sa intru cu , cutitul....ca erau turnate...
    Teach me...please !

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Desi pentru XP aveam mini CD-ul original, pentru Seven nu aveam driver.
    Am cautat si am gasit. Eu am rezolvat-o.

    Daca-ti arata asa :



    E bine.

    Daca nu, descarca de aici : http://www.serialgear.com/usb-serial...-mac-linux.cfm

    Apesi pe :
    Click Here to Get the New 2009 Prolific Drivers for All Operating Systems
    Ca in release note zice ca :

    PL-2303 Driver Setup Installer, Prolific Edition
    Setup Installer Revision Note History
    =================================================
    System Requirement:
    . Supports the following Windows OSes:
    - Windows 98SE
    - Windows ME
    - Windows 2000 SP4
    - Windows XP SP2 and above (32 & 64 bit)
    - Windows Server 2003 (32 & 64 bit)
    - Windows Server 2008 (32 & 64 bit)
    - Windows Vista (32 & 64 bit)
    - Windows 7 (32 & 64 bit)
    NOTE: For Windows 7, please use RC build 7100 or above.
    . USB host controller
    . Device using PL-2303H/HX/X version chip

    Supported device ID and product strings:
    . VID_067B&PID_2303 for "Prolific USB-to-Serial Comm Port"

    Release Notes:
    ---------------
    PL2303 Driver Installer v1.0.5.18
    Changes from Installer v1.0.3.11:
    . XP/2K/2003 (WDM Driver) v2.0.9.122:
    - supports both 32 and 64 bit OS
    - pass Microsoft XP Windows Logo Test (WLK 1.4)
    . Vista/7/2008 (WDF Driver) v3.3.5.122:
    - pass Microsoft Vista/Win7 Logo Test (WLK 1.4)

    Installer & Build date: 1.0.5.18_20090723

    Language Support:
    - English (default)
    - Chinese (Traditional)
    - Chinese (Simplified)
    - Japanese


    ========================================
    Prolific Technology Inc.
    http://www.prolific.com.tw
    .

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by neo25_gsm View Post
    Sa instalat pe 16,dar am pus pe 1 apoi pe 4...etc.Am incercat pe toate,nu nu vrea si gata.
    Dar sper ca stii ca trebuie inseriat cablul null modem, cu adaptorul ?
    Ca direct cu adaptorul (depinde si de mufa), nu merge.
    .

  8. #8
    Neinteresant !! Master
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Spatiu
    Posts
    81
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti fi mai explicit?Cum se inseriaza cu adaptorul?
    Driverul e bun,arata la fel in device manager,numa ajuta-ma cu inseriatul asta ca nu inteleg!
    @stupidman - cablu e facut de mine si l-am folosit,dar pe pc unde este rs232,nu e nevoie de adaptoare.(nu are decat cele 3 fire 5-5,2-3,3-2)
    Last edited by neo25_gsm; 16th February 2011 at 10:58.
    Same shit,different day !

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    105
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by neo25_gsm View Post
    Poti fi mai explicit?Cum se inseriaza cu adaptorul?
    Driverul e bun,arata la fel in device manager,numa ajuta-ma cu inseriatul asta ca nu inteleg!
    @stupidman - cablu e facut de mine si l-am folosit,dar pe pc unde este rs232,nu e nevoie de adaptoare.(nu are decat cele 3 fire 5-5,2-3,3-2)
    Cablul tau usb - rs232 face doar conversia de la usb la serial, ca si cum aveai un port serial pe laptop. Ca sa ai un cablu null-modem functional, de pe usb, trebuie sa legi un capat de la cablul tau null modem existent, la capatul rs232 al adaptorului usb-rs232, sau daca poti desface mufa rs232 de la cablul adaptor, schimba intre ele firele de pe pinii 2-3.
    Last edited by Supaplex; 16th February 2011 at 11:18.

  10. #10
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by neo25_gsm View Post
    Poti fi mai explicit?Cum se inseriaza cu adaptorul?
    Driverul e bun,arata la fel in device manager,numa ajuta-ma cu inseriatul asta ca nu inteleg!
    @stupidman - cablu e facut de mine si l-am folosit,dar pe pc unde este rs232,nu e nevoie de adaptoare.(nu are decat cele 3 fire 5-5,2-3,3-2)

    Asaaaa, deci. Am scos cablul null modem din PC. Ca la PC am RS 232.
    Adaptorul il am de pe vremea cand aveam Laptop.
    In print poti vedea exact conexiunile.



    Asa se vede in final conectat cu Universal Dreamup.



    Mai departe nu am mai continuat, ca nu am chef de a pune alta imagine pe Dream.


    P.S. Cine doreste, vand adaptorul cu drivere si pentru XP si pentru Seven. Garantez ca functioneaza.
    .

  11. #11
    Neinteresant !! Master
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Spatiu
    Posts
    81
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai exact asa il am si eu,nu e nici o diferenta!Ma gandeam ca poate mai trebuie si altceva pentru inseriat.Cablu null modem ,facut de mine,l-am mai folosit ,dar pe rs232 la calculator normal,nu laptop,problema e ca acum nu sunt acasa si nu am decat laptop si trasnaia asta de usb-rs232 nu vrea nici de o culoare!A,m sa incerc sa ii schimb firele 2,3 intre ele cum ai zis Supaplex.
    Ar fi fost bine sa fi gasit ceva un soft de verificare a conexiunii,dar nu am idee.
    Same shit,different day !

  12. #12
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by neo25_gsm View Post
    Pai exact asa il am si eu,nu e nici o diferenta!Ma gandeam ca poate mai trebuie si altceva pentru inseriat.Cablu null modem ,facut de mine,l-am mai folosit ,dar pe rs232 la calculator normal,nu laptop,problema e ca acum nu sunt acasa si nu am decat laptop si trasnaia asta de usb-rs232 nu vrea nici de o culoare!A,m sa incerc sa ii schimb firele 2,3 intre ele cum ai zis Supaplex.
    Ar fi fost bine sa fi gasit ceva un soft de verificare a conexiunii,dar nu am idee.
    Daca acel cablu este bun, atunci trebuie doar sa te uiti in Device Manager sa vezi EXACT pe ce port COM lucreaza adaptorul.
    La mine e pe port (COM 12).



    Apoi cand deschizi Universal DreamUp (sau similar, nu numai acesta ca al meu), trebuie sa alegi la Port: exact acel port care-ti arata in Device Manager.
    La mine e tot COM 12. La tine pui ce ai in Device manager. Parca 16 ai spus mai sus.



    Deabia acuma dupa ce ai efectuat aceste operatii, alimentezi receiverul.
    Daca tot nu vrea, atunci .... nu mai stiu. Nu am idee ce ar putea fi.

    P.S.
    De fapt pentru Strong4401 poate ai alt soft, si nu DreamUp. Asta eu nu mai stiu, ca nu am avut in mana asa ceva.
    Last edited by Mayerling; 16th February 2011 at 20:16.
    .

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Weissenburg
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default Null-modem

    Quote Originally Posted by Mayerling View Post
    P.S.
    De fapt pentru Strong4401 poate ai alt soft, si nu DreamUp. Asta eu nu mai stiu, ca nu am avut in mana asa ceva.
    Pe vremea Strong-ului 6355CI stiam ca unele receptoare fac nazuri daca nu le dai null-modem full-wired, adica toti pinii conectati, nu doar 2-3, 3-2, 5-5.
    Verifica, daca ai posibilitatea.
    Amiko Alien + 1,15 Al [13E-4,8E-0,8V] pe suport TRIAX + Kathrein CAS60 [5V] + 40"HD Blaupunkt + 43"UHD LG

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pentru strong intri pe www.frocus.net si descarci tools pentru strong 4401/folosesti alt program pentru schimbare firmware nu dream up/urmezi exact pasii pe care ii citesti in instructiuni si va merge sigur
    intradevar folosesti un adaptor usb/serial apoi legi cu nullmodem pina la strong
    bafta
    Last edited by gladix; 16th February 2011 at 22:52.
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  15. #15
    Neinteresant !! Master
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Spatiu
    Posts
    81
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru strong e DnUpMan5.31,fara posibilitatea de alege com port,am sa mai "sap" sa vad,eventual sa incerc cu alt receiver!Eventual am sa bag toti pinii pentru Strong(la un alt model de Strong sunt mai multi pini in uz).
    Asa se intampla cand folosesti pentru prima oara un lucru.Multumesc tuturor pentru ajutor.
    Same shit,different day !

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top