Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Senior Member Expert
  Join Date
  Aug 2004
  Location
  United States of Terra
  Posts
  1,091
  Posts Thanks / Likes

  Default Orange si Vodafone, vinovate de abuz de pozitie dominanta...

  Consiliul Concurentei va anunta maine ce sanctiuni vor fi aplicate celor doi operatori.

  Consiliul Concurentei va anunta marti 15 februarie 2011, "concluziile investigatiilor referitoare la abuzurile de pozitie dominanta savarsite de catre Orange Romania si Vodafone Romania", a anuntat luni autoritatea. Cele doua anchete au fost demarate in 2006, dupa ce firma Netmaster Communications a acuzat Orange, Vodafone si Romtelecom - de practici anticoncurentiale in ceea ce priveste obligatiile de interconectare. In luna decembrie a anului trecut, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a declarat pentru HotNews.ro ca raportul de investigatie in acest caz recomanda sanctionarea Orange si Vodafone, care ar putea fi amendate cu pana la 10% din cifrele de afaceri pe 2010.

  Consiliul Concurentei a anuntat luni organizarea unei conferinte de presa in cursul zilei de marti in care va prezenta "concluziile investigatiilor referitoare la abuzurile de pozitie dominanta savarsite de catre companiile Orange Romania si Vodafone Romania". Nu mai este prin urmare vorba de "un posibil abuz de pozitie dominanta", ci de o vinovatie dovedita.

  De altfel, Bogdan Chiritoiu, presedintele autoritatii declarase pentru HotNews.ro inca din luna decembrie a anului trecut ca in aceasta luna Orange si Vodafone ar putea fi amendati pentru abuz de pozitie dominanta. Acesta mentiona ca raportul investigatiei din acest caz a fost finalizat si recomanda sanctionarea Orange si Vodafone, dar ca o decizie se va lua numai dupa audierea partilor implicate si deliberarea Plenului.

  * Orange, Vodafone si Romtelecom, investigate pentru posibil abuz de pozitie dominanta din 2006


  Operatorul de telefonie fixa NetMaster Communications a apelat in 2006 la Consiliul Concurentei acuzand operatorii majoritari din piata - Orange, Vodafone si Romtelecom - de practici anticoncurentiale in privinta obligatiilor de interconectare. Autoritatea a deschis in acest caz trei investigatii separate, dar a finalizat anchetele doar in cazul celor doi operatori de telefonie mobila.

  In cazul Orange si Vodafone, posibilul abuz de pozitie dominanta era legat de interzicerea accesului operatorului Netmaster la serviciul de terminare a apelurilor internationale si a celor nationale (care provin din retelele altor operatori nationali) in retelele celor doi operatori de telefonie mobila. In privinta companiei Romtelecom, posibilul abuz vizeaza refuzul de acordare a accesului in reteaua sa operatorului de telefonie fixa reclamant.

  * Afacerile Orange si Vodafone in 2009, in jurul cifrei de un miliard de euro


  Daca cei doi mari operatori de telefonie mobila vor fi sanctionati, cuantumul amenzii ar putea ajunge pana la 10% din cifrele de afaceri pe anul anterior sanctiunii (2010, in acest caz). Conform datelor de la Ministerul de Finante, Orange a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de peste 1,04 miliarde euro si un profit net de 270,6 milioane euro. De cealalta parte, Vodafone a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 929,4 milioane euro si un profit net de peste 244,4 milioane euro.

  Sursa : http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom
  http://www.youtube.com/watch?v=92QzUojy0bM / Richard Marx - Right Here Waiting. / ,,Cel care nu a escaladat un munte, nu cunoaste inaltimea..cerului !'' / Radio Jemne Melodie, Radio Country, Radio Istok Bor, Vlajna Radio, Radio Valea Moravei, Kiss Plus Radio, Radio Energy, Magic FM, Star FM. / ,,Iubirea este unicul sport care nu moare cand se stinge lumina, dimpotriva ...se intensifica!'' / ,,Daca ai sufletul mare, multi..ti-l calca in picioare... ! ''/ http://www.youtube.com/watch?v=LIgrLTZwjos / ENDLESS LOVE .. Mariah Carey & Luther Vandros / ,,Frumusetea sufletului se masoara-n calitatea faptelor nu in cantitatea ...vorbelor !'' / ,,Romania, nu e
  doar pamantul pe care pasim ci si cerul de deasupra noastra.'' / ,,Bunul Dumnezeu nu ne cere sa reusim ci vrea doar sa incercam din tot sufletul.'' Maica Tereza de Calcutta. / ,,Cand viata e blanda cu noi, nu trebuie sa ne intrebam...de ce...'' / http://www.jemnemelodie.sk/ / ,,Mergi inainte iar daca acel ceva sau cineva pe care-l cauti, nu exista inca fii convins(a) ca Bunul Dumnezeu il va crea intradins pentru a-ti rasplati indrazneala !'' / http://www.shoutcast.com/radio/Vlaska.

 2. #2
  Junior Member Master
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Aug 2008
  Posts
  63
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Consiliul Concurenţei a amendat Orange şi Vodafone cu 63 de milioane de euro


  Orange a fost amendată cu peste 34 milioane de euro
  Consiliul Concurenţei a amendat Orange România şi Vodafone România cu 63 milioane de euro, pentru abuz de poziţie dominantă, a declarat, marţi, preşedintele autorităţii, Bogdan Chiriţoiu.

  "Decizia a fost adoptată luni, 14 februarie, într-o şedinţă a Consiliului Concurenţei. Orange a fost amendată cu peste 34 milioane de euro, iar Vodafone cu mai mult de 28 milioane de euro, reprezentând puţin peste 3% din cifra de afaceri a operatorilor în 2010", a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei (CC), într-o conferinţă de presă.

  Bogdan Chiriţoiu a precizat că operatorii au dreptul să conteste decizia Consiliului Concurenţei în justiţie, informează Mediafax.

  Problemele celor două companii datează din 2006, când furnizorul alternativ de telefonie fixă Netmaster Communications a reclamat la CC faptul că cei doi mari operatori de telefonie i-au refuzat dreptul de revânzare a serviciilor de interconectare. Din acest motiv, Netmaster Communications a pierdut aproximativ 30% dintre clienţi în doar câteva luni.

  "În perioada 2004-2006, Orange şi Vodafone au blocat accesul la reţeaua lor a furnizorului alternativ de telefonie fixă NetMaster Communications. Practic, utilizatorii Netmaster Communications nu puteau apela utilizatorii celor doi mari operatori. Investigaţia a stabilit că în aceasta perioada, Orange şi Vodafone au practicat un tarif de interconectare mai mare decât cel reglementat de autoritatea de reglementare în comunicaţii", a explicat Bogdan Chiriţoiu (foto).

  Deşi tariful reglementat în 2004-2006 era de 10 cenţi, Orange şi Vodafone practicau tarife de interconectare de 15-18 cenţi.

  "Investigaţia a fost finalizată în decembrie anul trecut, apoi a fost trimisă celor doi operatori pentru ca aceştia să vadă rezultatele. Pe 25 ianuarie a avut loc audierea operatorilor. Decizia a fost luată astăzi (luni, n.r.) şi tot astăzi se trimite şi companiilor de telecomunicăţii", a declarat Chiriţoiu, potrivit wall-street.ro.

  Înţelegere între Orange, Vodafone şi Cosmote?

  Această investigaţie a fost pornită în urma plângerii depuse de Netmaster Communications. Însă, Consiliul Concurenţei a decis lansarea din oficiu a celei de-a doua anchete, care vizează posibile practici anticoncurenţiale dintre marii operatori de telefonie mobilă din România - Orange, Vodafone şi Cosmote.

  CC investighează ipoteza prin care cele trei companii ar fi căzut de comun acord în privinţa preţurilor de revânzare a serviciilor de interconectare, informează Agerpres. În cadrul acestor investigaţii, CC a efectuat inspecţii inopinate atât la sediile celor trei operatori de telefonie, cât şi ale unor distribuitori de produse preplătite de telefonie mobilă.

 3. #3
  Long Member Expert
  Join Date
  Aug 2009
  Location
  linga bulgaria
  Posts
  4,313
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Update 12:58Reacţie Vodafone: Suntem surprinşi şi dezamăgiţi

  “Suntem surprinsi si dezamagiti de decizia anuntata astazi de Consiliul Concurentei in investigatia privind abuzul de pozitie dominanta fata de operatorul Netmaster Communications. Vodafone Romania considera ca nu a intreprins nicio actiune care sa impiedice accesul Netmaster Communications la reteaua sa, in vederea derularii traficului de apeluri internationale, punct de vedere exprimat si pe parcursul investigatiei. Vodafone Romania va contesta decizia Consiliului Concurentei in justitie. In perioada supusa investigatiei, Netmaster Communications a derulat trafic international de voce printr-un acord de interconectare incheiat anterior cu Vodafone Romania. Absenta unui contract specific pentru traficul international de voce se datoreaza refuzului Netmaster de a accepta aceleasi conditii contractuale oferite si celorlalti operatori, Netmaster solicitand la momentul respectiv un tratament preferential.”

  Update 12:57Reacţie Orange: Suntem profund surprinşi de această decizie

  Decizia anuntata astazi de catre Consiliul Concurentei se refera la o investigatie demarata in anul 2006 cu privire la o posibila incalcare a Legii concurentei de catre Orange Romania, Vodafone Romania si Romtelecom. Investigatia priveste termenii si conditiile agreate intre operatorii telecom pentru terminarea apelurilor internationale in Romania. Dorim sa subliniem ca obiectul investigatiei nu se refera la relatia dintre Orange Romania si clientii de telefonie mobila din Romania. Suntem profund surprinsi de aceasta decizie, pe care o consideram neintemeiata avand in vedere ca aceasta se bazeaza pe o interpretare eronata a faptelor din dosarul cauzei. Astfel, sanctiunea aplicata este nejustificata si Orange Romania va contesta aceasta decizie in instanta. Orange Romania si-a desfasurat dintotdeauna activitatea pe piata in deplina conformitate cu legislatia in vigoare si cu regulile de concurenta. Orange Romania se abtine de la orice comentarii suplimentare pana la momentul comunicarii motivarii deciziei.
  Până în prezent, cea mai mare amendă acordată de Consiliul Concurenţei a fost dată în în decembrie 2010, împotriva Poştei Române pentru abuz de poziţie dominantă - 24 milioane euro. Compania este încă în termenul în care poate contesta sancţiunea.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top