Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema flashing Dbox2

    Am un Nokia (2xIntel) la care i-am facut un flash erase.
    Acum, nu mai pot de nici un fel sa-l fac sa booteze cu "boot net".
    Intrebarea mea este: de unde stiu care este adresa IP a Box-ului, in functie de care sa pot configura adresa IP a calculatorului, pentru a face parte din aceeasi subretea ?
    Ce inseamna optiunea "Dbox II IP" din Bootmanager :
    a. adresa IP pe care VREAU sa o dau Box-ului ?
    b adresa IP pe care o are Box-ul ? Daca da, tinand cont ca nu mai am sistem de operare pe Box (flash erase), exista cumva vreo adresa IP implicita ?

    Multumesc anticipat.
    Dreambox 7000, Echostar 3000IP, MR, SkyCrypt 0.78. Aston, Invacom 0.3, Offset 1.5

  2. #2
    _...._ Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Queen Maud Land
    Posts
    1,611
    Posts Thanks / Likes

    Default

    DBOX2 HowTo`s
    Quote Originally Posted by Mehiyou
    Introducerea unei imagini cu ajutorul la Botmanager


    Accesorii:

    Field's Bootmanager,
    • Imaginea completa de care aveti nevoie ( depinde de tipul de Boxa care-l aveti)
    • WinRAR, sau ZipProgram
    • Serielles Nullmodem-Kabel.
    • Cablu de net ( daca faceti legatura direct :crossover ,daca faceti legatura prin hub sau switch : cablu 1:1)

    Procedura:

    • Imaginea care o doriti o descarcati si o puneti cel mai bine in root de exemplu(“C:\”). Daca are denumirea pre lunga puteti sa–i schimbati denumirea ( cite o data face probleme bootmanagerul la denumiri mai lungi…).
    • In Botmanager trebuie sa introduceti adresa de IP de la box ( ca in poza) aceasta se poate alege liber cu conditia sa fie in aceeasi subnet ca si computerul.De exemplu computerul 192.168.0.30 si D-Box 192.168.0.45, cu Subnet 255.255.255.0.
    • Cablul de Null Modem trebuie de asemenea sa fie legat intre PC si Box si portul Com pe care-l folositzi sa-l configurati in bootmanager..
    • BootP/TFTP Server este nevoie sa fie bifat si la Bootfile für Dbox : C:\Programme\DBoxBoot\ppcboot_writeflash. (C:\Programme\DBoxBoot fiind fisierul unde a fost instalat bootmanagerul)


    • Acum puteti sa alegeti imaginea pe care doriti sa o introduceti in box apasind butonul "Utilities" -> "Image flashen" Dupa care alegeti imaginea dorita (vezi poza).


    • Dupa ce ati ales imaginea ve-ti fi intrebati daca intradevar doriti sa porniti actiunea …apasati pe [OK] si veti intra automat in Com-Terminal
    • Acum putetzi porni D-Boxul

    • Daca cablul Null Modem este bine montat , procedura porneste automat si va arata cam asa:



    • Daca procedura nu porneste si aveti ceva mesaje de genul ::

    debug: Transmitting BOOTP request via broadcast
    debug: Given up BOOTP/TFTP boot
    boot net failed

    Atunci aveti probleme cu netul ( descrise mai sus ) eventual faceti un Sistem Test(Flash Erase)

    • Procedura dureaza la
    o Sagem (1x) Boxen ca. 1,5 Minute
    o Philips/Nokia/Sagem(2x) Boxe ca. 2 Minute
    • La sfirsit primiti un mesaj prin care se confirma terminarea procedurii
    • Acum resetati boxul prin scoaterea cablului de curent..


    Atentie:

    Dupa pornirea Boxului cu imaginea dorita IP sa-r putea sa nu mai corespunda cu cel pus de voi in Bootmanager.(Fiecare imagine are alt IP introdus in Settingurile facute de Producator) prin urmare este nevoie sa verificati si daca este cazul sa schimbati IP din Telecomanda .

    Bafta
    The Bible is like a software license, no one actually reads it, they just scroll to the bottom and click I agree!


  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc mult pentru raspunsul prompt si la obiect (cu toate ca am citit si eu HOWTO -ul, mi-a "scapat" partea in care se scrie ca IP-ul poate fi ales liber ).

    Din pacate, asta inseamna ca am clar ceva probleme cu configurarile de firewall sau alte "security gadget-uri" ale Windows-ului

    Multumesc mult inca o data
    Dreambox 7000, Echostar 3000IP, MR, SkyCrypt 0.78. Aston, Invacom 0.3, Offset 1.5

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. DM 500s flashing
    By ddani_ella in forum DREAMBOX
    Replies: 5
    Last Post: 15th November 2006, 18:22
  2. Flashing a new firmware
    By Axell in forum DREAMBOX
    Replies: 5
    Last Post: 14th November 2006, 07:21
  3. problema flashuire dbox2
    By sosozah in forum DREAMBOX
    Replies: 3
    Last Post: 19th May 2006, 21:48
  4. Problema dupa instalare img dbox2....
    By danetzd in forum DREAMBOX
    Replies: 12
    Last Post: 29th January 2006, 09:47
  5. Problema: imaginea ingheata la Dbox2
    By Dexter Lab in forum DREAMBOX
    Replies: 6
    Last Post: 30th November 2005, 15:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top