Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    61
    Posts Thanks / Likes

    Default Canale codate pe digital dar la liber pe analogic

    Exista in grila de cablu a RDS canale codate pe digital dar la liber pe analogic. Poate cineva sa-mi explice logica acestei stupizenii? Se da un televizor cu tuner dvb-c. E de laudat faptul ca RDS da la liber pe dvb-c o parte din posturi, dar nu inteleg logica urmatorului fapt: de ce unele canale sunt codate pe digital (adica nu merg free cu tunerul dvb-c al televizorului) dar sunt in grila pe analogic? Discovery Travel & Living, Discovery Science sunt cateva exemple, dar mai sunt o gramada. De ce il mai codezi pe digital, daca il dai si pe analogic?

    Asta in Cluj. Puteti confirma ca si in alta parte se intampla la fel?

    p.s. Deja ma astept cu raspunsuri de genul "muta-te la upc daca nu-ti place".

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    87.5 - 108
    Posts
    2,404
    Posts Thanks / Likes

    Default

    usor usor, in zonele unde exista dvb-c, se va scoate analogicul. de exemplu, hbo nu mai are mult de trait in analogic. peste ceva timp, va fi disponibil doar pe digital.

    asta-i tot ce stiu

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Targoviste
    Posts
    48
    Posts Thanks / Likes

    Default

    hbo se va scoate, dar analogicul nu va disparea multi ani de acum inainte. logica este ca grila de pe dvb-c e valabila pentru toata tara (cu mici diferente in judetele care au mai multe canale maghiare), si atunci trebuie sa codeze canalele care sunt in extra, inclusiv pentru cei care stau in zona cu baza special. grilele de pe analogic difera de la un judet la altul, se stabilesc si se modifica pe plan local, iar daca judetul e cu baza special, atunci normal ca toata lumea prinde toate canalele. de aceea prinzi discovery-urile pe analogic, iar pe dvb-c sunt codate. prin receiver-ul lor nu ar fi codate, pentru ca ala are cartela care stie ca tu ai baza special.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2010
    Posts
    266
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am extra in oradea,e exact cum spune bufny,a trebuit sa iau un dec.hd sa vad pe digital toate posturile

  5. #5
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    87.5 - 108
    Posts
    2,404
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @mihaiovidiu ceva-ceva mi-am mai adus aminte din ce am citit pe net.la faza cu analogicul nu eram sigur. thx de completare. cred ca a inteles acum @bufny care e treaba
    Last edited by innesat91; 10th February 2011 at 00:17.
    5W-4W-3,1E-5E-9E-10E-13E-16E-19.2E-39E-42E-45E-46E-52E

    Digi Cablu/Digi Satelit Extra complet/Tivusat/UPC Optim HD
    ATX-91 + LNA177
    Yagi 3elemente vertical + dipol deschis orizontal @10m 87.5-108.0 FM
    My Youtube channel

  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,782
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mihaiovidiu82 View Post
    ... grilele de pe analogic difera de la un judet la altul, se stabilesc si se modifica pe plan local
    Grilele nu sunt stabilite la nivel local ... esti prost informat. Se face cerere de introducere/scoatere a canalului/canalelor la Bucuresti , care anunta la CNA si daca se aproba, se face modificare locala in grila
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    bufny,
    Canalele alea sunt codate pentru ca se plateste in plkus pentru ele, fiind in pachetul extra. Faptul ca tu le receptionezi pe analogic este din cauza ca la cluj si in alte zone s-au facut pachete baza special pentru a atrage clientii upc. E foarte logic, vrei sa le vezi? Iti iei receiver, platesti pentru ele si gata

    Sau vrei totul gratis?

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu asta am am cele doua pachete intr-un singur ab.
    Extra e moca

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top