Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,248
    Posts Thanks / Likes

    Default Insumare canal / CATV

    Care ar fi solutia optima pentru a insera un program in reteaua de CATV ...pentru aproximativ 50de abonati ?

    Ex: Se da reteua X,un receptor (programul respectiv),un modulator si 50 de TV.
    Per aspera ad astra !

    Amiko Alien 2,Emme esse 115cm,Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by spoealar View Post
    Care ar fi solutia optima pentru a insera un program in reteaua de CATV ...pentru aproximativ 50de abonati ?

    Ex: Se da reteua X,un receptor (programul respectiv),un modulator si 50 de TV.
    cel mai bine, dupa cate inteleg eu, trebuie sa mai adaugi un receptor la reteau de catv alocandu-i o frecventa libera.....cred ca trebuie sa dai detalii mai multe de unde vrei sa transmiti semnalul etc...

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,248
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu...Nu am acces la statie !
    Am acces la cablu si vreau sa inserez pe el,pe o frecventa libera,un alt program in UHF .
    Per aspera ad astra !

    Amiko Alien 2,Emme esse 115cm,Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by spoealar View Post
    Nu...Nu am acces la statie !
    Am acces la cablu si vreau sa inserez pe el,pe o frecventa libera,un alt program in UHF .
    Din cate stiu eu nu se poate deoarece amplificatoarele de la catv merg in cascada si amplifica doar ce primesc din fata iar ce primesti tu in casa este semnal care vine pe o ramura printr-un tap care nu da voie la semnal invers pentru ca e amplificat intr-un singur sens.Nu stiu daca ai inteles ceva dar in principiu ai putea daca ai fi aproape de statie si daca te-ai lega pe firul care pleaca din statie spre primul amplificator si aici nu poti sa te legi oricum pentru ca daca tai firul si faci o legatura proasta nu mai merg nici celelalte canale cum trebuie e mai complicat cu radiofrecventa.De la tine de acasa ai putea da semnal doar celor de dupa amplificatorul de care esti legat tu tot prin metoda descrisa inainte.Oricum e complicat si nu te sfatuiesc sa faci asa ceva pentru ca pot sa apara armonici sa distorsionezi semnalul de cablu...trebuie sa ai in vedere niste parametrii...daca gresesc cu ceva rog pe altii sa ma corecteze

  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    62
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by greby View Post
    Din cate stiu eu nu se poate deoarece amplificatoarele de la catv merg in cascada si amplifica doar ce primesc din fata iar ce primesti tu in casa este semnal care vine pe o ramura printr-un tap care nu da voie la semnal invers pentru ca e amplificat intr-un singur sens.Nu stiu daca ai inteles ceva dar in principiu ai putea daca ai fi aproape de statie si daca te-ai lega pe firul care pleaca din statie spre primul amplificator si aici nu poti sa te legi oricum pentru ca daca tai firul si faci o legatura proasta nu mai merg nici celelalte canale cum trebuie e mai complicat cu radiofrecventa.De la tine de acasa ai putea da semnal doar celor de dupa amplificatorul de care esti legat tu tot prin metoda descrisa inainte.Oricum e complicat si nu te sfatuiesc sa faci asa ceva pentru ca pot sa apara armonici sa distorsionezi semnalul de cablu...trebuie sa ai in vedere niste parametrii...daca gresesc cu ceva rog pe altii sa ma corecteze
    In completare, intre linia principala, sa zicem cea de pe strada, si televizorul tau este un splitter, care din cate stiu este unidirectional (permite semnal intr-un singur sens). Deci nici macar de la tine din casa pana dincolo de stalp nu poti trimite semnal.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,248
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu ma intereseaza sa dau pe cale inversa...ci in continuare ...la inca 50 tv-uri...
    Solicit o solutie practica...profi... sa nu dea armonici ...sa amplifice bine samd
    Per aspera ad astra !

    Amiko Alien 2,Emme esse 115cm,Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by spoealar View Post
    Nu ma intereseaza sa dau pe cale inversa...ci in continuare ...la inca 50 tv-uri...
    Solicit o solutie practica...profi... sa nu dea armonici ...sa amplifice bine samd
    Deci sa inteleg ca tu vrei sa folosesti reteaua catv ca suport pentru canalul tau fara ca cei de la cablu sa stie?

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    62
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by greby View Post
    Deci sa inteleg ca tu vrei sa folosesti reteaua catv ca suport pentru canalul tau fara ca cei de la cablu sa stie?
    Uite aici un posibil raspuns http://www.antech.ro/pdf/Modulator_MD.pdf
    http://www.vector-electronic.ro/ampl..._si_smatv.html
    Last edited by catutza25; 7th February 2011 at 21:10.

  9. #9
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by catutza25 View Post
    In completare, intre linia principala, sa zicem cea de pe strada, si televizorul tau este un splitter, care din cate stiu este unidirectional (permite semnal intr-un singur sens). Deci nici macar de la tine din casa pana dincolo de stalp nu poti trimite semnal.
    gresit.merge si invers doar ca atenueaza foarte mult semnalul.
    daca vrei cea mai ieftina solutie si receptorul de satelit are modulator rf atunci introduci cablul catv in intrarea de la modulator si receptorul il programezi pe un canal din uif unde nu se transmite nimic.de aici amplifici semnalul si il distribui la abonati.
    daca receptorul de satelit nu are modulator rf atunci trebuie sa cumperi unul programabil.frecventele libere de pe cablu le poti afla de pe un televizor care are meniul de cautare in canale rf(c21,c22 etc).insumarea semnalului se face printr-un simplu splitter folosit invers
    boy2good

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,248
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vreau sa folosesc un modulator mai profi,asa...ce-mi recomandati ?
    Per aspera ad astra !

    Amiko Alien 2,Emme esse 115cm,Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  11. #11
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by spoealar View Post
    Vreau sa folosesc un modulator mai profi,asa...ce-mi recomandati ?
    http://www.mondoplast.ro/Modulator-C...860-pg_ft-3578 vezi aici probat 2 ani.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mama Rasia
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nivelul semnalului pe care il injectezi in retea va trebui sa aibe o valoare apropiata, de exemplu daca fixezi propriul modular in canalul 26 iar in distribuitorul in care insumezi semnalul ai 90dB din reteaua CATV in canalul 25 , va trebui sa il fixezi la o valoare aproximativ egala. Pentru mai multe detalii ma poti suna.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top