Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2007
  Posts
  259
  Posts Thanks / Likes

  Default RCS&RDS iese la atac şi cu o platformă IPTV

  RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori telecom locali, a lansat n luna ianuarie n aproximativ 10 oraşe, printre care şi Bucureşti, servicii de televiziune prin internet (IPTV), intrnd astfel n competiţie cu Romtelecom, singura companie care mai oferea la nivel naţional acest tip de servicii.

  Prin platforma IPTV, denumită DigiPlay, operatorul livrează serviciile TV prin intermediul conexiunii la internet, la care se conectează un echipament special.
  Ct costă, n ce oraşe se testează şi ce programe sunt n grilă
  RCS&RDS poate oferi astfel un număr mai mare de programe TV, inclusiv n format HD, iar platforma ar putea permite şi introducerea unor servicii cu plată precum nchirierea de filme.
  RCS&RDS a nceput testele n urmă cu mai bine de un an, nsă n această lună operatorul a extins rapid serviciul n mai multe oraşe, semn că oferta comercială ar putea fi lansată curnd.
  Cum a lansat RCS&RDS serviciile IPTV n Bucureşti
  "Serviciul este n teste şi poate fi instalat cu achitarea unei chirii de 10 lei pe lună pentru receptorul IPTV. Nu avem o ofertă comercială oficială, dar un anunţ va fi făcut n perioada următoare", potrivit datelor furnizate de operatori din call-center-ul RCS.
  Cum arată receiver-ul IPTV- galerie FOTO
  RCS&RDS, companie controlată de romnul Zoltan Teszari, este numărul unu pe piaţa locală de internet şi servicii TV. RCS colaborează cu compania locală Crosspoint pentru instalarea platformei IPTV.


  Sursa: http://www.zf.ro/business-hi-tech/rc...a-iptv-7933842
  Last edited by trid_ovi; 31st January 2011 at 16:57.

 2. #2
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2007
  Posts
  259
  Posts Thanks / Likes

  Default IPTV de la RCS&RDS: ct costă, n ce oraşe se testează şi ce programe sunt n grilă

  Potrivit datelor comunicate de operatorii din call-center-ul RCS&RDS serviciul DigiPlay al companiei a fost lansat, n teste, n oraşele Oradea, Timişoara, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Bucureşti.

  Testele cu serviciul IPTV nu sunt disponibile n toate zonele din oraşele menţionate mai sus, potrivit datelor furnizate de operatorii RCS&RDS, disponibilitatea fiind dictată n primul rnd de stadiul de dezvoltare al infrastructurii companiei. n Bucureşti, spre exemplu, potrivit datelor publicate de unii utilizatori ai companiei pe forumul Softpedia, prioritate ar avea abonaţii care locuiesc n zone cu case, unde RCS&RDS şi-a extins recent reţeaua de fibră optică.

  Operatorii din call-center au răspuns nsă favorabil şi ntrebărilor puse de abonaţi ai companiei care locuiesc la bloc n zone acoperite de RCS&RDS, aşa cum este Şoseaua Mihai Bravu. Clienţii companiei sunt instruiţi să depună cereri pentru instalarea serviciului la casieriile companiei. "n cel mult trei zile serviciul IPTV poate fi instalat", potrivit datelor furnizate de operatorii din call-center. Pe de altă parte, potrivit mesajelor postate de abonaţi ai RCS&RDS din mai multe localităţi unde serviciul DigiPlay se află n teste, compania instalează DigiPlay doar la clienţii care deţin televizoare HD.
  Echipamentele nu sunt livrate prin casierii ci sunt instalate exclusiv de echipele RCS&RDS. Potrivit datelor publicate pe internet de utilizatori care testează deja DigiPlay, grila include 113 posturi TV. Clienţii pot achiziţiona şi pachete suplimentare de programe, la fel ca n cazul celorlalte platforme de televiziune, prin cablu sau satelit.
  n perioada de teste, clienţii RCS&RDS trebuie să achite doar 10 lei pe lună, chiria pentru decodorul IPTV.
  Potrivit speculaţiilor care circulă pe mai multe forumuri de pe internet, printre care şi Softpedia, preţul pachetului de bază pentru serviciul DigiPlay va fi de 25 de lei (TVA inclusă), ct costă şi pachetul de bază pentru serviciile de cablu TV analogice sau digitale.
  n ceea ce priveşte data lansării unei oferte comerciale pentru platforma IPTV DigiPlay nu există date clare, iar zvonurile care circulă pe piaţă dau ca termene "sigure" de lansare şi luna februarie, şi toamna anului 2011 şi anul 2012. Reprezentanţii companiei nu au dorit să comenteze datele care circulă pe piaţă.
  Următoarele oraşe n care ar putea fi lansat, n teste, serviciul IPTV sunt Constanţa, Braşov, Sibiu, Cluj, Trgu Mureş.

 3. #3
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2007
  Posts
  259
  Posts Thanks / Likes

  Default Cum a lansat RCS&RDS serviciile IPTV n Bucureşti: miercuri s-a luat decizia, iar vin

  Compania romnească RCS&RDS, controlată de omul de afaceri orădean Zoltan Teszari, a instalat n doar trei zile echipamentele necesare lansării n teste a platformei IPTV DigiPlay, potrivit relatărilor publicate pe internet de membri ai echipei tehnice care participă la implementarea la nivel naţional a proiectului.

  "Nici nu ai idee ce desfăşurare de forţe a pus la bătaie RCS. Cnd s-a zis: daţi drumul la Bucureşti era miercuri. Astăzi este vineri şi se uită lumea la televizor", relatează, pe forumul Softpedia, unul dintre oamenii implicaţi n poroiectul IPTV al RCS&RDS. Potrivit datelor de pe site, coroborate cu informaţiile furnizate de call-centerul RCS&RDS, cele relatate pe site au avut loc săptămna trecută. Duminică, 30 ianuarie, operatorii de la call-center-ul din Bucureşti al RCS&RDS spuneau că sistemul IPTV a fost lansat "n urmă cu două zile" şi ofereau deja instrucţiuni privind modalitatea de a obţine serviciul.

 4. #4
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2007
  Posts
  259
  Posts Thanks / Likes

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top