Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default Prima mea instalare de antena

    Salutare tuturor,

    din cate ati vazut din subiectul thread-ului sunt incepator intr-ale antenelor de satelit dar vreau sa invat mai mult :P

    Am si eu o mica problema pe care am intampinato astazi in timp ce instalam o antena satelit. Am urmatoarele componente:
    receiver: yumatu IQ series
    antena : offset 80cm
    LNB: digiline 0.2 dB
    locatia 46.373 22.132

    Am facut instalarea antenei, am aliniat-o dupa indicatiile de pe www.dishpointer.com pe hotbird 13E.
    Rezultatele sunt dezamagitoare....semnalul este acelasi indiferent daca scot cablul coaxial din receiver imi sta in 32%.
    Pt. elevatie am folosit indicatiile de pe http://www.satsig.net/22-deg-offset-dish.htm avand o antena offset de 26 de grade ( nu am gradatie pe suportul antenei (( )

    Cu toate acestea nu vad nici o miscare la semnal nici atat sa fie vorba de un post ceva...

    Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc!

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    87.5 - 108
    Posts
    2,404
    Posts Thanks / Likes

    Default

    p-asta cu offsetul de 26 de grade n-am inteles-o bine.


    pentru pozitionare pe hotbird, ar trebuii sa fie simplu.

    infigi o teava buna in pamant, sa fie dreapta, pui antena acolo, la gradatie incearca intre 37-41(acum depinde daca gradatia antenei este corecta). pui receptorul pe o frecventa de pe hotbird http://flysat.com/hotbird.php si misti usor antena stanga/dreapta sau dreapta/stanga. imposibil sa receptionezi semnal.

    eu asa am montat prima mea antena si nu a fost deloc greu

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    I-am dat de cap. Era din meniul receiverului (LNB sursa = off) si nu primea LNB-ul curent. Acum imi merge am vreo 40 de posturi FTA dar semnalu sta undeva la 70% si calitatea la 50-60% este maxim cat am putut regla antena cu un satfinder, pe o vreme foarte buna (cer senin). Receiverul are multe TP-uri preinstalate pe Hotbird si 80% nu le detecteaza.

    Dece e semnalul asa de slab?
    Ar trebui sa prind mai multe posturi FTA pe HOTBIRD?
    Ce satelit bun exista unde sa vad ceva interesant inafara de arabi si indieni

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    I-am dat de cap. Era din meniul receiverului (LNB sursa = off) si nu primea LNB-ul curent. Acum imi merge am vreo 40 de posturi FTA dar semnalu sta undeva la 70% si calitatea la 50-60% este maxim cat am putut regla antena cu un satfinder, pe o vreme foarte buna (cer senin). Receiverul are multe TP-uri preinstalate pe Hotbird si 80% nu le detecteaza.

    Dece e semnalul asa de slab?
    Ar trebui sa prind mai multe posturi FTA pe HOTBIRD?
    Ce satelit bun exista unde sa vad ceva interesant inafara de arabi si indieni

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    verifica cu lista de canale pe ce satelit ai reglata antena
    eu nu cred ca ai antena pe Hotbird
    parametrii transponderilor pot fi aceiasi pentru mai multi sateliti
    poti fi in eroare , daca setezi receiverul sa scaneze Hotbird si ai antena pozitionata pe Thor iti va gasi citeva zeci de canale
    antena de 80cm este suficient de mare sa intre bine Hotbird

  6. #6
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da o scanare manuala pe 11766 vertical 27500 2/3 si daca
    nu a gasit Rai 1,2,3 atunci nu esti pe Hotbird
    sau nu e bun semnalul, cel mai bine scoti un
    televizor mic linga antena sa poti regla fin pe
    bara de semnal si calitate

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce satelit bun exista unde sa vad ceva interesant inafara de arabi si indieni
    Turksatul de la 42Est
    T90 cu 8lnb-uri 19 16 13 9 7 3e 1 4/5 v
    Parabola 1.5m Ku/C montura polara
    Parabola 1.2m 46est focar si 42E secundar
    Offset Engel 1m 15Vest
    Parabola 1.2m 56e circular
    Offset Opticum 1,2m- 26-28.5 E
    Fuba 85cm pe Strong SG 2100 70,5E<<<24,5V
    TV uri CRT, LCD, LED de la Panasonic, Grundig, Sharp, Sony Trinitron, LG, Philips, Horizon 21-50 inci
    Receptoare Kaon , Strong,Octagon, Echostar, Opticum, Vantage, Humax,Lazer

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @raks67 chiar am bagat tp-ul acesta deoarece doream RAI-urile si nu le gaseste.

    In schimb pe unele TP-uri (bagate manual) imi intra aceleasi canale care le am deja dar pe TP-urile acestea se vad rau (calitate si semnal slab).

    Oare nu sunt pe HOTBIRD?

  9. #9
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    87.5 - 108
    Posts
    2,404
    Posts Thanks / Likes

    Default

    spune frecventa scanata si canalele gasite sa ne dam seama pe ce satelit esti si te indrumam sa ajungi la hotbird( sau la care te intereseaza)

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da e clar... am confruntat canalele cu lista de pe www.satbeams.com si => satelitul Eurobird 9A

    MMC TV
    Roj TV
    Newroz TV
    Komala TV
    Luxe TV HD
    Rainbow
    Divine TV
    NLM TV
    Angel TV
    Living God
    NDTV 24x7...etc

    Chiar asa abatere sa am de la HOTBIRD? Am setat dupa Azimut-ul magnetic. Trebuia oare dupa cel TRUE.
    Si totusi , si pe satelitul acesta sunt multe posturi FTA de ce imi intra doar 40?
    Recumosc am dat scanare doar pe hotbird sa fie acesta motivul?

  11. #11
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai receiverul nu este la fel de inteligent ca utilizatorul
    daca tu il minti ca scaneaza Hotbird , et ti-o trage cu numai 40 canale FTA

    ( satelitul este univoc pozitionat in raport cu o antena data ; faca o sa orientezi antena cu/dupa muschil de pe copaci o sa trebuiasca sa iei in calcul declinatia musculosasa )

  12. #12
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    87.5 - 108
    Posts
    2,404
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by benassy View Post
    Da e clar... am confruntat canalele cu lista de pe www.satbeams.com si => satelitul Eurobird 9A

    MMC TV
    Roj TV
    Newroz TV
    Komala TV
    Luxe TV HD
    Rainbow
    Divine TV
    NLM TV
    Angel TV
    Living God
    NDTV 24x7...etc

    Chiar asa abatere sa am de la HOTBIRD? Am setat dupa Azimut-ul magnetic. Trebuia oare dupa cel TRUE.
    Si totusi , si pe satelitul acesta sunt multe posturi FTA de ce imi intra doar 40?
    Recumosc am dat scanare doar pe hotbird sa fie acesta motivul?
    daca esti pe eurobird, fa in asa fel incat sa ai semnal maxim pe un tp, apoi misca usor antena spre stanga si imediat vei da de hotbird. de preferat ar fii sa introduci o frecventa care nu se gaseste pe eurobird
    5W-4W-3,1E-5E-9E-10E-13E-16E-19.2E-39E-42E-45E-46E-52E

    Digi Cablu/Digi Satelit Extra complet/Tivusat/UPC Optim HD
    ATX-91 + LNA177
    Yagi 3elemente vertical + dipol deschis orizontal @10m 87.5-108.0 FM
    My Youtube channel

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ok thanks!

    Acum mai am o intrebare pt. voi. In ideea ca asi vrea pe viitor sa prind si mai multe posturi de pe mai multi sateliti, ce recomandat motoras sau mai multe lnb?
    Antena este pozitionata in jud Arad la o casa de vacanta si o folosesc 2 zile la 2 luni deci va fi foarte putin utilizata acesta fiind si motivul pentru care nu fac un abonament la un DTH.

    Deci motoras sau mai multe LNB-uri. Iar daca sunt mai multe LNB-uri cum se calculeaza distanta dintre ele si orientarea Iar reglarea motorasului se face automat din receiver ( adica isi ia el coordonatele satelitilor?), nu de alta dar mi-a povestit cineva , ca coordonatele sunt transmise analogic in asa fel incat receiverul sa dea comanda antenei sa se pozitioneze singura, fiind nevoie doar de o singura setare la montarea motorasului. Este adevarat?

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    da! la motor pui coordonatele locului si el se va duce pe toti satelitii din lista dar mai intii citeste si tu ceva despre receptia pe satelit[un sfat prietenesc]
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top