Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Brasov
    Posts
    45
    Posts Thanks / Likes

    Default Receiver HD PVR pentru Dolce

    Doresc un sfat. Am luat un receiver HD PVR de la Romtelecom. Receiverul are 2 tunere. Le pot lega la acelasi LNB (tween) cu 2 cabluri, pot face un lup de la cablul care vine de la LNB sau pot sa-l leg la antene diferite unde am lnb-uri tot tween?
    Are cineva un asemenea receiver? Cum se seteaza la satelit? In meniu apare tip LNB ... pun standard ? apoi zice cate LNB-uri ...aici pun 1 sau 2 si mai jos apare diseqc... pun non?
    Dreambox 800HD, Humax PR-HD1000, antena circ.1,9m Al cu actuator, LNC Invacom QTF quattro 0,3db, Diseqc V-boxII,antena offset 0,9 Al,LNB MaximumTF-22twin,Kaon 570CI, antena offset 0,7+1xDOLCE SD, DOLCE HD

  2. #2
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sigur are 2 tunere ? sau are lnb in si loop out?

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ambra View Post
    Doresc un sfat. Am luat un receiver HD PVR de la Romtelecom. Receiverul are 2 tunere. Le pot lega la acelasi LNB (tween) cu 2 cabluri, pot face un lup de la cablul care vine de la LNB sau pot sa-l leg la antene diferite unde am lnb-uri tot tween?
    Are cineva un asemenea receiver? Cum se seteaza la satelit? In meniu apare tip LNB ... pun standard ? apoi zice cate LNB-uri ...aici pun 1 sau 2 si mai jos apare diseqc... pun non?
    Stai linistit, ca are un singur tuner.

    Lipseste punctul in descriere, unde zice ca poti inregistra 2 emisiuni si poti viziona in acelasi timp o alta emisiune. ( Nu de pe HDD ).


    1. Īnregistrarea emisiunilor preferate
    2. Posibilitatea de a opri şi relua emisiunea fără să o
    īnregistrezi
    3. Vizionarea cu īncetinitorul
    4. Rezervarea şi īnregistrarea emisiunilor viitoare
    5. Posibilitatea de a īnregistra două emisiuni īn acelaşi timp şi de a viziona una īnregistrată īn prealabil
    6. Hard disk cu o capacitate de īnregistrare de pānă la 230 ore īn format SD sau pānă la 100 ore īn format HD
    7. Creare profile pentru controlul accesului la emisiuni sau filme īn funcţie de vārstă.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    266
    Posts Thanks / Likes

    Default

    [QUOTE=chris-walter;1002484]Stai linistit, ca are un singur tuner.

    Lipseste punctul in descriere, unde zice ca poti inregistra 2 emisiuni si poti viziona in acelasi timp o alta emisiune. ( Nu de pe HDD ).


    De ce vorbesti daca nu ai asa ceva!?
    STB-ul HD PVR de la Dolce are doua tunere. Vrei o poza ca sa te dumiresti?

  5. #5
    Wind of change Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Pretutindeni si nicaieri
    Posts
    1,477
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca ar avea un singur tuner cum spune un nestiutor mai sus ce rol ar avea 2 intrari de lnb? Pentru scarpinat? Nu mai raspundeti la subiecte de care habar n-aveti.Limitati-va la ceea ce stiti sigur.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    266
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ambra View Post
    Doresc un sfat. Am luat un receiver HD PVR de la Romtelecom. Receiverul are 2 tunere. Le pot lega la acelasi LNB (tween) cu 2 cabluri, pot face un lup de la cablul care vine de la LNB sau pot sa-l leg la antene diferite unde am lnb-uri tot tween?
    Are cineva un asemenea receiver? Cum se seteaza la satelit? In meniu apare tip LNB ... pun standard ? apoi zice cate LNB-uri ...aici pun 1 sau 2 si mai jos apare diseqc... pun non?
    Treaba e simpla! Legi LNB-ul la primul tuner, apoi cu un cablu mufat de 0,5-1m faci legatura intre LOOP OUT si tunerul al doilea.
    La setari alegi LNB universal ca tip, numar LNB 1, satelit Hellas, la DiseqC alegi none sau diseqc 1, iar la TP alegi Entry point 1 si gata!

  7. #7
    Wind of change Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Pretutindeni si nicaieri
    Posts
    1,477
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca vrei sa configurezi receiverul pui asa:Tip lnb-universal, Nr lnb-1, satelit-Hellas, Diseqc mode-none entry point1 (merge si 4sau5).Recomandat e daca ai lnb twin sau Quad sa vi cu doua cabluri in tunere daca nu faci loop de la 1 la 2.

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Brasov
    Posts
    45
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc de raspunsuri. Da, are 2 tunere si un loop.Ok, asa merge acum cu loop.
    Am mai intrebat si pe alt forum, dar ma intereseaza varianta de mai jos:
    Am antena circulara de 1,9m cu pozitioner, la care este legat un DB800HD (am un LNB tween) si o antena ofset de 90cm tot cu un LNB tween. La asta e legat un receptor SD DOLCE. Receptorul HD PVR de la dolce e legat la cealalta iesire a LNB-ului de la antena circulara. iar pt tunerul al doilea i-am facut un Loop de la Dreambox. Ma gandesc daca pot sa pun pe tunerul 2 in loc de loop de la dreambox iesirea libera de la LNB-ul de pe antena ofset care are orientare fixa pe HELAS. Circulara o mai mut din cauza DB800, si ma gandesc ca daca are pe tunerul2 semnal de la helas, Receptorul PVR nu va pierde imaginea. In acest caz cum setez la numar LNB si respectiv diseqc? Si ce e important, va functiona varianta asta?
    Dreambox 800HD, Humax PR-HD1000, antena circ.1,9m Al cu actuator, LNC Invacom QTF quattro 0,3db, Diseqc V-boxII,antena offset 0,9 Al,LNB MaximumTF-22twin,Kaon 570CI, antena offset 0,7+1xDOLCE SD, DOLCE HD

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    caras-severin[Ţuică County] noua regiune a tarii
    Posts
    287
    Posts Thanks / Likes

    Default

    faci loop e cel mai bine sieu am la fel

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    84
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by samuell View Post
    faci loop e cel mai bine sieu am la fel
    Merg canalele 701-704? In momentul cand te uiti pe altele, poti inregistra 701-704? Ca acelea sunt pe alt TP cu alta frecventa. Eu am 2 SD in loop si alea nu merg.

  11. #11
    Wind of change Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Pretutindeni si nicaieri
    Posts
    1,477
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Alea nu prea conteaza.Ca sa mearga toate fara probleme Lnb Quad si fiecare tuner cu intrarea lui.

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Brasov
    Posts
    45
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai tocmai asta e. Prin loop ,daca ai polarizari diferite nu faci nimic.
    Idea era sa leg tunerele pe antene diferite. Unul pe antena circulara mare de 1,9m care este mobila (acopere de la 30 W pana la 75 Est - probat cu DB800 pe care il am) si celalalt tuner legat la LNB-ul de pe antena ofset de 90cm care este fixa pe HELAS -39gr. Cu antena de 1,9 sa obtin calitate la programele HD si cu ofsetul, daca mut antena mare pentru DBox sa nu pierd imaginea de pe Helas. Varianta ast intreb cum o configurez. Aici intrebam daca pun 2 LNB-uri sau unul. Intre timp mi-am dat seama ca nu pot pune la configurare 2 la nr. de lnburi pentru ca daca pun la sateliti acelasi satelit, nu ma lasa.
    Dreambox 800HD, Humax PR-HD1000, antena circ.1,9m Al cu actuator, LNC Invacom QTF quattro 0,3db, Diseqc V-boxII,antena offset 0,9 Al,LNB MaximumTF-22twin,Kaon 570CI, antena offset 0,7+1xDOLCE SD, DOLCE HD

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Brasov
    Posts
    45
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dorin2k View Post
    Merg canalele 701-704? In momentul cand te uiti pe altele, poti inregistra 701-704? Ca acelea sunt pe alt TP cu alta frecventa. Eu am 2 SD in loop si alea nu merg.
    Am incercat 704 inregistrare si m-am uitat la 157 . A mers ok. Am varianta fara loop. Vine direct de la LNB-ul tween al antenei circulare 2 cabluri.
    Dreambox 800HD, Humax PR-HD1000, antena circ.1,9m Al cu actuator, LNC Invacom QTF quattro 0,3db, Diseqc V-boxII,antena offset 0,9 Al,LNB MaximumTF-22twin,Kaon 570CI, antena offset 0,7+1xDOLCE SD, DOLCE HD

  14. #14
    Wind of change Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Pretutindeni si nicaieri
    Posts
    1,477
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Un lnb quad este in jur de 100 lei .Mai pui un cablu si ai rezolvat problema numai cu antena fixa.

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Brasov
    Posts
    45
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ioany View Post
    Un lnb quad este in jur de 100 lei .Mai pui un cablu si ai rezolvat problema numai cu antena fixa.
    Sa explic. Antena ofset fixa cu LNB tween , nu stiu din ce motve nu duce bine Receiverul PVR HD, adica chiar programele HD nu mi le deschide. Restul sunt OK. De aia merg pe antena circulara, unde intra bine , chiar si acuma cand ninge. Sa fie o problema cu antena ( orientare, poate pozitie LNB?) Are 90 cm. Cablul e RG6 U ,are aprox 20m si cam 1 an.
    Dreambox 800HD, Humax PR-HD1000, antena circ.1,9m Al cu actuator, LNC Invacom QTF quattro 0,3db, Diseqc V-boxII,antena offset 0,9 Al,LNB MaximumTF-22twin,Kaon 570CI, antena offset 0,7+1xDOLCE SD, DOLCE HD

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top