Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10

Thread: Cablu TV

  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Romania,Suceava
    Posts
    170
    Posts Thanks / Likes

    Default Cablu TV

    Salutare,am un prieten care lucreaza la o firma de cablu si de curand se loveste de o problema noua, semnalul fluctueaza nepermis de mult (in db masurati) si calitatea se vede in televizoarele clientilor. Ar putea avea legatura cu diferentele mai de temperatura din timpul zilei sau e datorita faptului ca cablul folosit pe stalpi este foarte uzat deja...idei pareri ?
    yo

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    19
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se stie ca rezistenta electrica la metale si implicit la cablurile catv creste o data cu cresterea temperaturii.Asadar,daca temperatura exterioara creste,semnalul (in dbuv) scade,iar daca temperatura scade,semnalul catv creste.Cind sint diferente mari de temperatura de la zi la noapte semnalul transmis pe linie variaza destul de mult ,mai ales daca linia este lunga si cuprinde multe amplificatoare in cascada.(la ultimele saltul este semnificativ si apar foarte usor distorsiuni de intermodulatie).In acest caz,linia este scapata de sub control si cel mai comod este sa se micsoreze usor semnalul la iesirea amplificatoarelor(un nivel de 95 dbuv in timpul zilei ar trebui sa fie suficient daca reteaua este bine construita).
    Ca metoda este recomandabil sa se regleza linia in timpul zilei cind este mai cald(la 95dbuv),iar seara se ajusteaza eventual nivelul doar la primul amplificator.
    Altfel trebuiesc facute reglaje chiar si de 2 ori pe zi.O solutie mai costisitoare ar fi in folosirea de amplificatoare Catv pilotate.
    O seara buna!

  3. #3
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    spune-i prietenului sa incerce sa isi piloteze reteaua sau sa o termocompenseze
    boy2good

  4. #4
    Expert Teacher
    Join Date
    May 2009
    Location
    moldova
    Posts
    199
    Posts Thanks / Likes

    Default catv

    In general problema aceasta o da cablul magistral care este vechi sau nu e de calitate , daca reteaua este in cascada si cu lungimi mari conectica trebuie sa fie facuta perfect pentru a avea pierderi foarte mici , iar in ce priveste folosirea amplificatoarelor pilotate nu prea rezolvi mare lucru daca nu ai un cablu de calitate si nu se foloseste acelasi tip de amplificator pe toata linia magistrala . Eu merg aproximativ 7,5 Km linie folosind cablu RG 11 T (cupru firul central si tresa tot cupru) , amplificatoare telealimentate KHA 32 montate la 250- 300 m , semnal 90-93 db, fara nici un fel de problema .

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    suceava
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @montaine_e am o rugaminte
    ma poti ajuta cu o idee?
    am mai multe amplificatoare telealimentate KHA 32 dezmembrate din care voiam sa iau partea de alimentare http://imageshack.us/photo/my-images/18/3vpr.jpg/ dar nu reusesc sa scot doar alimentarea ...cred ca se continua si pe placa mare http://imageshack.us/photo/my-images/401/t3hc.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/24/dsc02655ap.jpg/
    ai idee unde gasesc o schema a lor? vreau sa le transform in niste surse pentru alte aplicatii gen sursa de curent constant

  6. #6
    Expert Teacher
    Join Date
    May 2009
    Location
    moldova
    Posts
    199
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sursa este cea din foto este destul de stabila dar scoate maxim 700- 900 mA si in jur de 18-22V ,depinde la ce doresti sa o folosesti , iar pe placa mare mai are stabilizatorul de 15V care stabilizeaza tensiunea de 18-22V ,unii tranzistorii din amplificator se alimenteaza maxim la 15V.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    suceava
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am incercat-o conectata la 220 fara sarcina si a facut buum dupa cateva 30secunde si fara stabilizatorul de15 si ledul care presupun ca e ca si consumator.Imi trebuia pentru alimentare a unor leduri de putere

  8. #8
    Expert Teacher
    Join Date
    May 2009
    Location
    moldova
    Posts
    199
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sursa suporta tensiune de intrare maxim 80V, iar pentru leduri de putere nu este buna , iti trebuie sursa de 12V minim 3A.

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    suceava
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hmm, curios pai din cate im aduc aminte pe carcasa scrie input 220v si mai e o varianta identica dar cu transformator in loc de modulul asta, care scoate 2x18v/130ma. Imi trebuie 0,8-0,9A curent constant si maxim 14v

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    suceava
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sunt sanse sa gasesc totusi undeva schema intregului amplificator?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top