Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 43
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Default Intrebari DM 500 HD

    Neata,
    Am si eu doua intrebari pentru voi:
    Am imaginea newnigma2 si as dori modul cum se afiseaza SNR-ul,AGC-ul si BER-ul. In prezentSNR-ul este in dB si as vrea sa il vad exact ca in enigma1. In acest moment BER-ul este 0 chiar daca semnalul este slab si lucrul asta ma enerveaza.
    Pentru ca posed un motor HH as vrea sa reglez fin antena exact cum faceam si in enigma1, din butoane stanga-dreapta. Cum pot face lucrul ? Cum as putea sa scanez doar un singur satelit asa cum faceam si in enigma1. Acum daca adaug inca un satelit la lista de satelit se apuca si ii scaneaza pe toti
    Sunt destul de incepator in enigma2 asa ca fiti intelegatori

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Schimba skinul sau daca tot nu gasesti ce doresti tu cu alte skinuri,pune Gemini Project 5.1 care este o varianta destul de stabila si vei avea cum doresti tu. Iar cu scanarea satelitilor chiar e pierdere de timp atata timp cat gasesti settings cu canalele si satelitii gata scanati exemplu aici http://www.vhannibal.net/ pe care tu doar ii bagi cu dreambox edit in receptor si gata.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,

    Am schimbat mai multe skin-uri de pe serverul de la newnigma dar degeaba.
    Referitor la settings, dupa ce le pun pe box, trebuie sa scanez din nou satelitii ? Presupun ca antena trebuie sa fie pe punctul 0. Trebuie sa sterg settings-urile vechi sau inregistrarile satelitilor inainte sa le pun pe box ?

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu trebuie sa fie antena in punctul zero si sa mai scanezi nimic si nu trebuie sa stergi tu nimic intrucat dupa ce le-ai bagat cu dreambox edit se sterg ele automat dupa ce dai restart la dream.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc pentru ajutor. O sa incerc diseara. Referitor la SNR si BER poate gasesc ceva in skin.xml sa ma ajute sa revin la vechile afisari.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    349
    Posts Thanks / Likes

    Default

    diferita in enigma2 fata de enigma1 este optiunea automatic scan vs manual scan.

    astfel, automatic scan iti scaneaza toti satelitii, in timp ce pentru a alege exact ce vrei sa scanezi, dai pe manual scan, alegand din meniul urmator: single satellite, multisat, single transponder, manual transponder (parca astea erau optiunile)


    Forza MILAN!

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,
    Ai dreptate, acum mi-am adus aminte de optiunea asta dar parca se duce antena automat pe satelit dar nu iti permite sa faci reglaje fine cand a ajuns in pozitie. Pe mine asta ma doare acum .

    Danut

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    349
    Posts Thanks / Likes

    Default

    reglaje fine faci de la rotor setup, cu move left, move right si store pe o anumita pozitie.

    din satellites configuration, cand pui satelitii, pe pagina a doua pui no la usals si setezi ca respectivul satelit sa fie legat de respectiva pozitie.


    Forza MILAN!

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default hi

    Ma amestec si eu la discutii despre dm500hd. Seara il pun pe standby, cand dimineata boxul se aprinde iste intuneric pe toate canalele, trebuie un restart, ca sa fiu iarasi on....Ce poate fii? Ma scuz de intrebare...

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mesagero View Post
    Ma amestec si eu la discutii despre dm500hd. Seara il pun pe standby, cand dimineata boxul se aprinde iste intuneric pe toate canalele, trebuie un restart, ca sa fiu iarasi on....Ce poate fii? Ma scuz de intrebare...
    Se ia netul peste noapte ar fi una din cauze.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cocomic View Post
    reglaje fine faci de la rotor setup, cu move left, move right si store pe o anumita pozitie.

    din satellites configuration, cand pui satelitii, pe pagina a doua pui no la usals si setezi ca respectivul satelit sa fie legat de respectiva pozitie.
    Salut,

    Sa imi ierti ignoranta dar nu imi aduc aminte de nici un rotor setup in meniul box-ului. Imi poti spune cum ajung la meniul asta ? Oricum satelitii mei sunt toti pusi pe diseq.

    Multumesc

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    menu/setup/service searcing/tuner configuration-dai pe el si alegi cum byuton dreapta msingle satelite si mai jos ai usals[pozitioner/bagi latitudine si longitudinea locului tau /ok
    a... si poti vedea pe anumite skinuri snr agc si ber in procente
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    17
    Posts Thanks / Likes

    Default Intrebari DM 500HD

    Hi Cu ce imagine si cu ce Cam se poate vedea Bulsat, in prezent am imaginea Allrussian-proiect image iar la cam am incercat cu Mgcamd_1.35a; Cccam_2.1.4; Cccam_2.2.1,cu dar nu merge.

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in canal,langa aurolaci
    Posts
    664
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by danutz68 View Post
    Neata,
    Am si eu doua intrebari pentru voi:
    Am imaginea newnigma2 si as dori modul cum se afiseaza SNR-ul,AGC-ul si BER-ul. In prezentSNR-ul este in dB si as vrea sa il vad exact ca in enigma1. In acest moment BER-ul este 0 chiar daca semnalul este slab si lucrul asta ma enerveaza.
    Pentru ca posed un motor HH as vrea sa reglez fin antena exact cum faceam si in enigma1, din butoane stanga-dreapta. Cum pot face lucrul ? Cum as putea sa scanez doar un singur satelit asa cum faceam si in enigma1. Acum daca adaug inca un satelit la lista de satelit se apuca si ii scaneaza pe toti
    Sunt destul de incepator in enigma2 asa ca fiti intelegatori
    valabil pt orice skin:
    cauta in /usr/share/enigma2/ - in dir al skinului - fisierul skin.xml
    copiaza-l pe pc
    deschide-l cu notepad++ sau Ultraedit32
    gaseste "<eLabel text="SNR:"....
    si la <convert type="FrontendInfo">SNRdb</convert>
    schimba SNRdb in SNR si apoi upload la loc cu overwrite
    reboot si-ti va arata in % in loc de db

    Living an analog lifestyle in a digital world

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tudorland View Post
    Hi Cu ce imagine si cu ce Cam se poate vedea Bulsat, in prezent am imaginea Allrussian-proiect image iar la cam am incercat cu Mgcamd_1.35a; Cccam_2.1.4; Cccam_2.2.1,cu dar nu merge.
    cu mgcamd 1.35 varianta cu patch
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top