Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    205
    Posts Thanks / Likes

    Default cum se configureaza oscam server de cccam ?

    am un dreambox 500HD original si vreau sa pun oscam cu doar 2 linii de cccam si sa rulez numai oscam , cum ar arata configul de oscam conf , server , user ? cartela care o am este pe alt dreambox si nu are treaba cu 500HD. Daca as sti ca e ok as putea pune numai o linie de pe celalalt dreambox.

  2. #2
    Black Sheep Teacher
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Timisoara
    Posts
    264
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In primul rand trebuie sa activezi DVB API in oscam.conf:
    Code:
    [dvbapi]
    enabled                       = 1
    au                              = 0
    boxtype                       = dreambox
    user                            = boxuser
    Daca vrei sa faca si autoupdate pui au=1

    Dupa aceea trebuie creat userul pentru dvbapi in oscam.users:
    Code:
    [account]
    user                           = boxuser
    pwd                           = pass
    group                         = 1
    uniq                           = 1
    monlevel                     = 1
    au                             = 0
    Din nou, daca vrei autopdate, adica sa ajunga EMM-uri la card, pui au=1.

    Pasul urmator trebuie create readerele, adica liniile C in cazul tau in fisierul oscam.server:
    Code:
    [reader]
    label                         = card_reader
    enable                        = 1
    protocol                      = internal
    device                        = /dev/sci0
    services                      = 
    caid                          = 
    detect                        = cd
    mhz                           = 500
    cardmhz                       = 357
    ident                         = 
    group                         = 1
    lb_weight                     = 100 
    
    [reader]
    label                           = cccam_server
    enable                         = 1
    protocol                       = cccam
    device                         = 192.168.1.100,12000
    account                       = user1
    password                      = pass1
    services                        = 
    inactivitytimeout             = 1
    reconnecttimeout            = 30
    caid                          = 
    ident                         = 
    group                         = 1
    lb_weight                     = 100
    cccversion                    = 2.2.1
    cccmaxhops                    = 10
    cccwantemu                    = 1
    ccckeepalive                  = 1
    Primul reader iti ofera access pe slotul aparatului, al doilea pe serverul cccam. Trebuie sa adaptezi adresa din device la ip (sau nume de server) si port cum ai tu nevoie.
    Pentru inca un server cccam mai pui o sectiune ca si a doua cu nume si adresa si port diferita.

    daca doresti si interfata web, in oscam.conf trebuie configurata si asta:
    Code:
    [webif]
    httpport                      = 8080
    httpuser                      = admin
    httppwd                       = admin
    httprefresh                   = 10
    httpallowed                   = 10.0.0.0-10.255.255.255,172.16.0.0-172.31.255.255,192.168.0.0-192.168.255.255
    httphideidleclients           = 0
    httpreadonly                  = 0
    httpsavefullcfg               = 0
    Daca o iei ca atare, permite accesul din orice ip-uri private... Adaptezi httpallowed si user/parola dupa cum iti pica bine.

    Poti lua toate fisierele pachet de aici (Oscam Generic Config for Dreambox & Co):
    http://addons.yo2loj.ro/Files/
    si sa le pui pe toate in /var/tuxbox/config, dupa ce evident adaptezi ip/adresa de server, portul, user namele si parola din oscam.server.
    A doua varianta este sa le pui ca atare si sa intrii pe interfata web pe portul 8080 si sa editezi readerul de cccam din interfata web.


    Sporuri!
    Last edited by blindman; 17th January 2011 at 20:43.

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,528
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1 - nu se scrie boxtype
    2 - userul si parola trebuie sa fie aceeasi in oscam.user
    3 - nu cred ca doreste carduri din distanta 10.
    4 - nu cred ca doreste carduri din emu.
    5 - nu are nici un card asa ca nu vad rostul setarii cititorului de card in oscam.server

    Iar vei zice ca am ceva cu tine...

    oscam.conf
    Code:
    [global]
    Nice        		= 10
    disablelog		= 0
    LogFile     		= /tmp/stdout
    PidFile     		= /tmp/oscam.pid
    maxlogsize		= 50
    saveinithistory	= 1
    
    [dvbapi]
    enabled		= 1
    user			= dream
    au			= 1
    
    [webif]
    httpport		= 6666
    httpuser		= dream
    httppwd		= oscam
    httpallowed		= 192.168.0.0-192.168.255.255
    httprefresh		= 10
    httphideidleclients= 1
    oscam.server
    Code:
    [reader] 
    label		        = share_cccam
    protocol	        = cccam
    device     	        = dns_host,12000
    account    	        = user,pass
    group      	        = 1
    cccversion   	= 2.0.11
    cccbuild   	        = 2892
    cccmaxhops        = 3
    updateinval         = 180
    ccckeepalive       = 1
    oscam.user
    Code:
    [account]
    user                   = dream
    pwd                   = dream
    group                 = 1
    monlevel             = 0
    au                     = 1
    keepalive            = 1

  4. #4
    Black Sheep Teacher
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Timisoara
    Posts
    264
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu zic, pentru ca ai dreptate.
    Doar cu mentiunea ca userul este la fel (boxuser) si parola nu este folosita,
    boxtype-ul l-a salvat interfata de web,
    10 ala mi-a ramas de la mine unde cel mai mare hop oricum e 2 (5 ar fi o varianta rezonabila - scuze),
    poate vrea emu (nu am de unde sa stiu),
    si poate o sa-si puna cartela vreodata si nu-l deranjeaza daca e setat.

    By the way, eu as pune disable log pe 1 ca sa nu frece flash-ul degeaba.

    In schimb zici altceva corect si important. Pe versiunile de oscam pina in 1.00 se foloseste

    account = user,pass

    iar pe cele mai noi merge si asa, si

    account = user
    password = pass

    Deci mai bine prima versiune de la tine.
    Merci ca ai pus configuratia de la tine.
    Last edited by blindman; 17th January 2011 at 21:10. Reason: ortografia bat-o vina

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    205
    Posts Thanks / Likes

    Default

    chiar am reusit , numai ca sta tot timpul conectat si la serverul din dreamul meu si la ala care il am la mosie si cere ecm. multe multumiri lui ovidiumarius si lui blindman.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,528
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by BANNED View Post
    chiar am reusit , numai ca sta tot timpul conectat si la serverul din dreamul meu si la ala care il am la mosie si cere ecm. multe multumiri lui ovidiumarius si lui blindman.
    Pune in oscam.server
    Code:
    ccckeepalive       = 0
    si nu va mai sta conectat tot timpul.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top