Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default Preblema Dream 500+ fara semnal

    Buna ziua,
    Am un Dreambox 500+ si m-am trezit fara semnal.Am incercat in fel si chip insa fara succes. Am citit ca tranzistorul Q72 se duce si trebuie schimbat. Faza e ca nu gasesc Q72 circuitul pe dreamboxul meu 500+ este putin diferit si nu dau de Q72. A mai avut cineva o astfel de problema?.. Ma interesa sa-i fac un strap-on pina una alta ce o sa fac rost de tranzistorul cu pricina.
    Poate ma poate ajuta cineva...
    Multumesc
    Marius

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    verifica mai intai daca nu este problema de la antena , cablu sau lnb eventual h-h, comuator DiseqC, pozitioner sau ce mai ai pe acolo.
    poti sa incerci cu alt receptor sa vezi daca ai sau nu semnal, daca totul este in regula cu astea poti sa cauti defectul in dm500.
    Last edited by marcmsi; 14th January 2011 at 00:10.


  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by marcmsi View Post
    verifica mai intai daca nu este problema de la antena , cablu sau lnb eventual h-h, comuator DiseqC, pozitioner sau ce mai ai pe acolo.
    poti sa incerci cu alt receptor sa vezi daca ai sau nu semnal, daca totul este in regula cu astea poti sa cauti defectul in dm500.
    Am pus receptorul pe o antena deja fixata pe dolce...a mers putin la inceput insa acum nu mai are semnal deloc. Am facut si factory reset ...am pus si o imagine noua...insa este tot la fel. Am cautat in zadar Q72 m-am uitat pe pozele de pe forum insa in zona respectiva pe circuitul meu nu exista nici un q72.Sa fie locat in alta parte la versiunea asta de Dreambox 500+?
    Multumesc
    Marius

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Espańa
    Posts
    91
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai incercat cu o alta sursa?Si mie mi s-a intamplat odata si era sursa.

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mig31 View Post
    Ai incercat cu o alta sursa?Si mie mi s-a intamplat odata si era sursa.
    cu o alta sursa nu am incercat...am sa fac si proba asta...la asta nu m-am gindit.
    multumesc
    Marius

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    schimba sursa......ea e de vina....ABRACADABRA si merge din nou!

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mig31 View Post
    Ai incercat cu o alta sursa?Si mie mi s-a intamplat odata si era sursa.
    Salut!
    Mare dreptate ai avut!..sursa era de vina..acum scaneaza si are semnal peste tot...faza e ca nu am avut sursa decit de 12v 3A...cel original avea 12v 2A. Sper sa nu fie mare problema un Amper in plus.
    Multumesc fte mult pentru ajutor...mi-a salvat un drum de pomana pe la un shop de reparatii...

    Cu stima
    Marius

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Espańa
    Posts
    91
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ma bucur c-am putut fi de ajutor!

  9. #9
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by steaua581 View Post
    Salut!
    Mare dreptate ai avut!..sursa era de vina..acum scaneaza si are semnal peste tot...faza e ca nu am avut sursa decit de 12v 3A...cel original avea 12v 2A. Sper sa nu fie mare problema un Amper in plus.
    Multumesc fte mult pentru ajutor...mi-a salvat un drum de pomana pe la un shop de reparatii...

    Cu stima
    Marius
    poate fi si de 5-6 amperi , cu atit va lucra mai rece si deci va rezista mai mult , nici pe cea veche nu o arunca , se schimba condensatorii din sursa si e ca noua .

  10. #10
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by steaua581 View Post
    Sper sa nu fie mare problema un Amper in plus.
    Un amper in plus e de fapt si mai bine ca se va incalzi mai putin si va tine mai mult. Numai voltii sa fie la fel.
    Chinezii fac mari porcarii de surse in comutatie, scrie 2A amperi tine 1.5, scrie 3, tine 2, etc
    Sunt tepari ca se la iasa cat mai ieftin, le testeaza la Amperajul declarat doar pt un timp f. scurt..daca le tii continu la max se incalzesc si se ard.
    Cand s-a dus sursa mea am luat de 4A si merge ok de ani buni, nu se mia incalzeste ca cea originala. Tine minte nu-i de joaca cu chinezii
    Apropo de surse chinezesti, mi-a crapat sursa de la laptop, am luat una si am facut greseala sa nu o masor (tensiunea) si avea 28V in loc de 18V Laptopul nu a pornit -din fericire- asa ca am masurat-o, nu mi-a venit sa cred. Noroc ca nu s-a ars laptopu ...
    Am masurat f. multe surse din astea si rar gasesti una sa aiba cat scrie, atentie!

    ---edit: am scris in acelasi timp
    apropo, am 2 treu surse arse, nu au numai condenstaori arsi ci si mosfetul principal, numai bune de dat la gunoi - e cenusa inauntru nu alta... ---

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top