Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7

Thread: intrebare

  1. #1
    superstar Expert
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Nibiru
    Posts
    1,345
    Posts Thanks / Likes

    Default intrebare

    din 10 receptoare ,dintr unul in altul prin modulator,se pot transmite 10 programe tv pt vreo 5 tv uri,fara amplificator?un fel de statie cablu

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Teoretic se poate dar trebuie sa le imparti 5 si 5 si apoi sa conectezi ambele ramuri printr-un spliter si ar mai fi de adaugat ca la fiecare receptor sa folosesti frecvente diferite din 2 in 2 adica 21,23,25(in uif bineinteles) etc. si apoi trebuie sa mai tii cont de distanta pana la televizoare si aici ar fi o problema pentru ca daca ai distanta mai mare si mai treci prin cateva splitere ca se mergi spre televizoare o sa ai semnal mai slab pe unele canale si automat pureci.Cred ca o sa ai nevoie si de amplificator. Cel mai bine e sa dai mai multe detalii...distanta pana la televizoare etc....

  3. #3
    superstar Expert
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Nibiru
    Posts
    1,345
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by greby View Post
    Teoretic se poate dar trebuie sa le imparti 5 si 5 si apoi sa conectezi ambele ramuri printr-un spliter si ar mai fi de adaugat ca la fiecare receptor sa folosesti frecvente diferite din 2 in 2 adica 21,23,25(in uif bineinteles) etc. si apoi trebuie sa mai tii cont de distanta pana la televizoare si aici ar fi o problema pentru ca daca ai distanta mai mare si mai treci prin cateva splitere ca se mergi spre televizoare o sa ai semnal mai slab pe unele canale si automat pureci.Cred ca o sa ai nevoie si de amplificator. Cel mai bine e sa dai mai multe detalii...distanta pana la televizoare etc....
    de ce 5+5?amplificatior probabil trebuie,un link catre un model rezonabil.in jur de 15 m intre tvuri
    multumesc

  4. #4
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania-Brasov
    Posts
    257
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am pus trei receptoare in serie si vreau sa spun ca am pierdere de semnal la ultimul de cca15%,a trebuit sa bag un amplificator dupa al doilea ca sa recuperez din semnal ,dar nu am reusit in totalitate asta datorita faptului ca si amplificatorul este cam de 2lei ,dar a fost singurul pe care il aveam la indemina

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bebelsat View Post
    de ce 5+5?amplificatior probabil trebuie,un link catre un model rezonabil.in jur de 15 m intre tvuri
    multumesc
    receptoarele trebuie cat de cat echilibrate si fiecare trecere din receptor in receptor se transforma in pierdere si ultimele canale le vei vedea cu pureci. Gandeste-te ca lucrezi cu frecvente la modulatoare si cu cat mergi mai mult in frecventa la modulatoare cu atat va trebui sa amplifici acel semnal mai mult. CAnalul 21 nu e totuna cu canalul 45 sa zicem. Eu zic sa incerci mai multe variante si sa vezi care e buna pentru ca poti sa intampini multe probleme. 1. Incearca varianta ta cu legatura din receptor in receptor fara amplificator. Distribuie semnalul catre cele 5 tv-uri si vezi ce iese. 2.Incearca varianta mea sa imparti cele 10 receptoare in 5 si 5 si conecteaza-le la cablul care merge catre tv-uri printr-un spliter cu in-out pus invers(cele 2 iesiri de la rec. le bagi la out spliter...) si apoi vezi daca e mai bine asa. Ma gandesc totusi ca la 10 receptoare s-ar putea sa nu fie probleme si sa mearga prima varianta. Ai grija la conexiuni sa le faci cat se poate de bine si cu materiale de calitate ca asa risti sa ai armonici.Amplificator gasesti la mondoplast o sa ma uit si eu si o sa pun un link nu stiu daca este voie...daca ai nelamuriri scrie aici.

  6. #6
    superstar Expert
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Nibiru
    Posts
    1,345
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by greby View Post
    receptoarele trebuie cat de cat echilibrate si fiecare trecere din receptor in receptor se transforma in pierdere si ultimele canale le vei vedea cu pureci. Gandeste-te ca lucrezi cu frecvente la modulatoare si cu cat mergi mai mult in frecventa la modulatoare cu atat va trebui sa amplifici acel semnal mai mult. CAnalul 21 nu e totuna cu canalul 45 sa zicem. Eu zic sa incerci mai multe variante si sa vezi care e buna pentru ca poti sa intampini multe probleme. 1. Incearca varianta ta cu legatura din receptor in receptor fara amplificator. Distribuie semnalul catre cele 5 tv-uri si vezi ce iese. 2.Incearca varianta mea sa imparti cele 10 receptoare in 5 si 5 si conecteaza-le la cablul care merge catre tv-uri printr-un spliter cu in-out pus invers(cele 2 iesiri de la rec. le bagi la out spliter...) si apoi vezi daca e mai bine asa. Ma gandesc totusi ca la 10 receptoare s-ar putea sa nu fie probleme si sa mearga prima varianta. Ai grija la conexiuni sa le faci cat se poate de bine si cu materiale de calitate ca asa risti sa ai armonici.Amplificator gasesti la mondoplast o sa ma uit si eu si o sa pun un link nu stiu daca este voie...daca ai nelamuriri scrie aici.
    am incercat sa bag toate iesirile din modulatorul fiecarui receptor intr un splitter si sunt pierderi mari.asa dintr unul intr altul merg ok.

  7. #7
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai trebuie avut in vedere si posibila interferenta cu emitatoarele tv terestre... cablurile alea scurte pot capta din eter destul de usor
    Cel putin eu am intampinat astfel de probleme si doar ''ocolind'' acele frecvente am reusit sa duc o imagine cat de cat buna... am facut acum cativa ani o instalatie cu veo 14 canale (7 si 7 + amplificator si distribuit in 10-15 camere)

    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top