Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    206
    Posts Thanks / Likes

    Default ecm variat (ziua/seara) nagra3 / SBox

    am un card nagra 1880 in sbox/dm500.
    seara cand serverul CCcam (probabil se mai incarca) creste simtitor ECM-ul la cardul nagra3. Chiar si pana la 2,1-3,0 sec. Ziua il am 0,01 - 0,4.
    De ce oare asa variatii ? Cum se poate micsora/stabiliza ECM-ul ?
    specific - in sbox.cfg am 300MHz.
    am incercat 357MHz, dar mi s-a parut mai rau si am revenit la 300MHz.
    Last edited by ilies; 10th January 2011 at 20:51.

  2. #2
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu am aceeasi configuratie ca a ta cu precizarea ca folosesc GP 4.7 si am ecm constant 0.38 - 0.40 dar am in conf : mhz=500

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    206
    Posts Thanks / Likes

    Default

    GP 4.7 e si la mine.
    Dar 500MHZ imi este frica sa pun. Nu e periculos p/u card ?

  4. #4
    Memento Mori Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    489
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acelasi lucru mi se intampla si mie. Am observat ca ecm time e mai mare local dar acceptabil pentru ceilalti. cat timp nu face freeze la nimeni, nu-mi fac griji. Se intampla cand am mai mult de 5-6 peers simultan pe card.

  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    74
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ilies View Post
    am un card nagra 1880 in sbox/dm500.
    seara cand serverul CCcam (probabil se mai incarca) creste simtitor ECM-ul la cardul nagra3. Chiar si pana la 2,1-3,0 sec. Ziua il am 0,01 - 0,4.
    De ce oare asa variatii ? Cum se poate micsora/stabiliza ECM-ul ?
    specific - in sbox.cfg am 300MHz.
    am incercat 357MHz, dar mi s-a parut mai rau si am revenit la 300MHz.
    Pune la 500MHz,asa il am de 3 luni si nu am avut probleme.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    ARAD
    Posts
    159
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tot la 500 il folosesc si eu,stabil si fara probleme.
    DM 500s,Nokia DBox2 cable,SAMSUNG UE40ES5800,SS2 rev 2.6,

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    206
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu stiu cum la voi e cu 500 MHz, dar la mine cu 300 MHz e mai ok.
    poate incercati cu 300 si voi ?

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,019
    Posts Thanks / Likes

    Default speed...

    Quote Originally Posted by ilies View Post
    nu stiu cum la voi e cu 500 MHz, dar la mine cu 300 MHz e mai ok.
    poate incercati cu 300 si voi ?
    Frecventele sunt de "ordinul" 3 - 5 MHz si NU "sute" de MHz

    BR,

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ilies View Post
    nu stiu cum la voi e cu 500 MHz, dar la mine cu 300 MHz e mai ok.
    poate incercati cu 300 si voi ?
    Pai tine-l sanatos la 3MHZ cu ecm de 2,1 - 3 sec (asa "e mai ok" sau o ), ca nu cumva sa ti-l pape baubau.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pentru card nagra 1802 cu oscam frecventa optima tot 500 este ?

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    40km NW de Bucuresti
    Posts
    496
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by minitehnicus View Post
    pentru card nagra 1802 cu oscam, frecventa optima tot 500 este ?
    Pentru card 1802 in dm 500 frecventa optima este 368. Cu alte frecvente mai mari sau mai mici creste ecm time sau nu mai este recunoscut cardul.
    Tot 368 este si pentru dm500HD, dm800 in reader-ul intern, iar in dm7020 nu vrea decat cu 357 pentru cardul 1802.

    Dar despre ce se vorbeste aici cu ecm variat (ziua/seara), nu are nici o legatura cu frecventa la care este pus cardul in oscam.

    Ecm time in cccam:


    Ecm time in oscam:
    Code:
    1970/01/08 0:50:19 120 c03 user (1802&000000/03FA/92:49AE): found (264 ms) by digi 
    1970/01/08 0:50:19 120 c03 user (1802&000000/03EF/92:451B): found (270 ms) by digi 
    1970/01/08 0:50:20 120 c03 user (1802&000000/055A/92:3DEE): found (264 ms) by digi 
    1970/01/08 0:50:20 120 c03 user (1802&000000/041A/92:1226): found (271 ms) by digi 
    1970/01/08 0:50:25 120 c03 user (1802&000000/0405/92:D4F0): found (269 ms) by digi 
    1970/01/08 0:50:26 120 c03 user (1802&000000/1004/92:198C): found (261 ms) by digi 
    1970/01/08 0:50:26 120 c03 user (1802&000000/0409/92:CC27): found (261 ms) by digi 
    1970/01/08 0:50:28 120 c03 user (1802&000000/0404/92:375F): found (261 ms) by digi 
    1970/01/08 0:50:29 120 c03 user (1802&000000/0B22/92:4294): found (240 ms) by digi
    Se poate observa ca timpii de raspuns in oscam sunt constanti iar in cccam ajung si la peste 1800 ms, in unele cazuri si mai mult. In cccam apar acesti timpi de raspuns mari cand exista mai multe cereri ecm in aceeasi secunda. Acest lucru este valabil pentru toate celelalte tipuri de carduri citite in oscam legat de cccam prin protocol newcamd, camd3, radegast, etc..
    Deci pentru doua sau mai multe cereri ecm primite simultan(sau foarte apropiate ca timp una de cealalta) dintr-o linie N, L sau R pusa in cccam, cccam-u intarzie cu raspunsul pentru al doilea, al treilea, ... n ecm
    Log-ul din oscam nu este luat in acelasi timp cu screenshot-ul din cccam, dar se poate vedea ca acei timpi de pana la 1800ms au aparut deoarece au fost 5 cereri ecm in aceeasi secunda(se vede dupa idle time).

    Solutia pentru a avea ecm constant este a da partenerilor de share linia C direct din oscam. Sau daca legati oscam de cccam, macar sa fie fie eliminate direct din cccam programele care nu se deschid din local(programele pentru celelalte tari) ca sa nu mai aveti ecm-uri nok.

  12. #12
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default



    sbox 0047/cccam2.1.3 , card caid 1880 , dm500

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    40km NW de Bucuresti
    Posts
    496
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @raks67, nu cred ca a-i inteles ce am vrut sa spun in postul meu. E vorba de mai multe cereri ecm intr-un interval de timp foarte scurt, mai putin de o secunda. "Idle time" din cccam info iti arata de cat timp a fost activ clientul respectiv.

    Daca te uiti pe poza ce am pus-o eu, o sa observi ca in secunda 5 de cand am facut update am avut doua cereri, clientul 10 si clientul 3, iar in secunda 6 de cand am facut update au urmat inca 5 cereri, clientul 9 apoi 8 urmat de 3, 6 si in final 1. Pentru ceilalti clienti, 4, 5 si 7 ecm time-ul este normal pentru ca a fost o singura cerere pe secunda.
    Deci gaseste-mi o situatie ca asta cu mai multe cereri (4,5,6) in aceeasi secunda pentru programe diferite, sa vedem daca timpii sunt la fel.

  14. #14
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am inteles ce vrei sa spui, la mine in server greu
    sa gasesc asa o situatie deoarece eu astfel administrez
    liniile si peerii incit sa nu apara asa ceva

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    40km NW de Bucuresti
    Posts
    496
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by raks67 View Post
    Am inteles ce vrei sa spui, la mine in server greu
    sa gasesc asa o situatie deoarece eu astfel administrez
    liniile si peerii incit sa nu apara asa ceva
    Nu stiu cum administrezi la tine in server, dar poate imi spui si mie cum faci sa nu iti apara asa ceva.


    Eu iti pot spune ca cererile ecm vin catre local si cardul trebuie sa le rezolve. Daca a-i 10 clienti activi po-ti sa a-i cate o cerere pe secunda sau 10 cereri intr-o secunda, sau alte variante.
    Last edited by EXCALIBUR; 13th January 2011 at 01:53.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top