Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
  1. #1
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default resetare router de la distanta

    Desi nu e un tutorial as vrea sa va intreb daca aveti vreo metoda de a face reset la ceva de la distanta, in cazul meu la router-ul de net. De ce? pai pentru ca se mai blocheaza din diverse cauze si remediul este scoaterea din priza. Recunosc ca nu m-am gandit la asta pana acum, dar un prieten mia zis ca el il reseteaza cu telefon-ul mobil, iar eu am intrebat cum la care el mia zis asa:

    - cumperi o lampa de veghe de noapte cu senzor de lumina, iei un mobil care lumineaza bine, le bagi pe ambele intr-o cutie inchisa sa fie intuneric in locul becului faci o adaptare si pui router-ul si asta e tot. Cand se blocheaza suni pe nr ala vreo 20-30 de secunde telefonul face lumina taie alimentarea adica "becul se opreste" apoi cand nu mai suni iarasi se face intuneric si se realimenteaza router-ul.

    Metoda mi se pare ingenioasa si in acelasi timp foarte ieftina, dar va intreb aveti cumva si alte metode cu care s-ar putea face asa ceva?

    P.S. La ultima blocare a stat router-ul blocat aproape o zi jumatate timp in care no more sharing ....
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Salut, o alta solutie ar fi priza cu programator , programezi intrerupere / repornire curent de alimentare la diferenta de 1 , 2 minute o data pe zi . Trebuie luat in calcul si nr de caderi ale routerului tau pe zi ....


  3. #3
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by savin stelian View Post
    Salut, o alta solutie ar fi priza cu programator , programezi intrerupere / repornire curent de alimentare la diferenta de 1 , 2 minute o data pe zi . Trebuie luat in calcul si nr de caderi ale routerului tau pe zi ....


    Mersi de raspuns si solutie. In principiu router-ul nu se blocheaza des merge si cate 2 saptamani sau mai bine fara probleme, dar cateodata mai ingheata de nici pe webif nu pot intra pe el.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  4. #4
    RESPECT Expert
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Pribeag
    Posts
    1,034
    Posts Thanks / Likes

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si daca cineva din nimereala (greseste nr. la care vrea sa sune), se tot intrerupe nu-i bai ?
    Cred ca propunerea lui @Savin pare ceva mai placuta si mai ieftina.

    Si la mine de multe ori observ o lentoare la accesarea net-ului. Si cand observ asa ceva, bag un "Disable" si apoi "Enable" la placa de retea. Ca la Router dureaza mai mult pana revine, si in plus, eu cand prind un IP "bestial", nu mai fac restart la Router nici cu ordinul procuraturii.
    Si cu Disable/Enable iarasi imi merge bine o perioada. Saptamana/saptamani, depinde.
    Si asa cu "Scheduled Tasks" poti incerca si la Serverul acela. Poate da rezultat.
    .

  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,780
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce routere e ? ca daca suporta ddwrt ai acolo niste scripturi de autorestart ... sau sa testeze conexiunea si sa fac restart. si tie mai usor!
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  7. #7
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armandino View Post
    Ce routere e ? ca daca suporta ddwrt ai acolo niste scripturi de autorestart ... sau sa testeze conexiunea si sa fac restart. si tie mai usor!

    Router-ul e un linksys wrt110 si cred ca nu suporta ddwrt oricum in starea in care l-am gasit nu cred ca il ajuta nici un script de restart...
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  8. #8
    Mgar de marc Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    Desi nu e un tutorial as vrea sa va intreb daca aveti vreo metoda de a face reset la ceva de la distanta, in cazul meu la router-ul de net. De ce? pai pentru ca se mai blocheaza din diverse cauze si remediul este scoaterea din priza. Recunosc ca nu m-am gandit la asta pana acum, dar un prieten mia zis ca el il reseteaza cu telefon-ul mobil, iar eu am intrebat cum la care el mia zis asa:

    - cumperi o lampa de veghe de noapte cu senzor de lumina, iei un mobil care lumineaza bine, le bagi pe ambele intr-o cutie inchisa sa fie intuneric in locul becului faci o adaptare si pui router-ul si asta e tot. Cand se blocheaza suni pe nr ala vreo 20-30 de secunde telefonul face lumina taie alimentarea adica "becul se opreste" apoi cand nu mai suni iarasi se face intuneric si se realimenteaza router-ul.

    Metoda mi se pare ingenioasa si in acelasi timp foarte ieftina, dar va intreb aveti cumva si alte metode cu care s-ar putea face asa ceva?

    P.S. La ultima blocare a stat router-ul blocat aproape o zi jumatate timp in care no more sharing ....
    si dac mobilul rmane fr curent ?
    adevrul este inventia unui mincinos

  9. #9
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca gasesti asa ceva de cumparat in .ro, anunta-ma si pe mine





    http://www.openxtra.co.uk/p/usb-net-power-8800uk

    Altii care au studiat problema: http://www.gniibe.org/ac-power-by-us...r-control.html
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  10. #10
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hidric View Post
    si dac mobilul rmane fr curent ?
    E simplu de intzeles ca daca mobilul ramane fara curent ramane si router-ul fara curent (si atunci isi face singur reset) ca doar nu stai sa pui un iphone acolo sa fie nevoie de incarcare o data la 2 saptamani, pui un screp care nu il mai folosesti cu un incarcator la priza. 'ntzeles....
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  11. #11
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mm7163 View Post
    Daca gasesti asa ceva de cumparat in .ro, anunta-ma si pe mine

    http://www.openxtra.co.uk/p/usb-net-power-8800uk

    Altii care au studiat problema: http://www.gniibe.org/ac-power-by-us...r-control.html

    Ideea e ca in momentul in care router-ul este blocat nu ai cum sa il mai acesezi de pe net ... deci host computer ala tre sa stie ca sa blocat router-ul; ma rog asta se rezolva cu un ping sau cu ceva si atunci sa intrerupa curentul. Pana una alta cred ca metoda cu mobilul este si ieftina si da rezultate....
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    bucuresti , sos. giurgiului
    Posts
    230
    Posts Thanks / Likes

    Default

    hm , la ce or fi 8 fire pe un cablu UTP pe perechea maro pui un semnal sa-ti dea in releul de langa router . Daca sunt mai multe switch uri poti sa te folosesti de aceeasi pereche dar trebuie sa tii cont de rezistenta cablului si de pierderile pana acolo , adica eventual amplificat cu un tranzistor . Dar si varianta cu tel mobil de scapa de multe . Poti sa stii daca mobilul e in functiune , daca si reseteaza , poti ocoli toate contactele imperfecte ale sarmelor de pe tot traseul. Pe distante scurte perechea libera e de ajuns .
    We came out from the deep to help and understand but not to kill
    Enigma - " Second Chapter "

  13. #13
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cu mobilul ocolesti internetul care pentru un router blocat nu exista

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    564
    Posts Thanks / Likes

    Default

    schimba adaptorul de 12V (sau 5V), acolo e buba. din cite stiu eu routerele linksys au remote administration. activeaza optiunea. e posibil sa mearga dupa un reboot din panel-ul de administrare.
    There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary and those who don't.

  15. #15
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by unuldinei View Post
    hm , la ce or fi 8 fire pe un cablu UTP pe perechea maro pui un semnal sa-ti dea in releul de langa router . Daca sunt mai multe switch uri poti sa te folosesti de aceeasi pereche dar trebuie sa tii cont de rezistenta cablului si de pierderile pana acolo , adica eventual amplificat cu un tranzistor . Dar si varianta cu tel mobil de scapa de multe . Poti sa stii daca mobilul e in functiune , daca si reseteaza , poti ocoli toate contactele imperfecte ale sarmelor de pe tot traseul. Pe distante scurte perechea libera e de ajuns .

    Nu am prea intzeles cum se face ce zici mai sus, poti sa detaliezi un pic ...
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top