Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 48
  1. #1
    GOLAN Expert
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2,366
    Posts Thanks / Likes

    Default Ciorba de burta ! how to ?

    Am cumparat niste burta de vita gata curatata si prefiarta ... Vreau si eu o reteta pe care voi ati facut-o
    Daca nu voi , sotiile voastre ...mamele voastre ...bunicile voastre ..
    Vreau sa fac astazi in timp ce se fierb ciolanele pentru piftie ...
    #N# ( : EU sînt ca şi tine ... inventez.eu ...sînt de fapt chiar TU : )

    Stii, am fost crescuţi să credem că toţi sunt egali, că nu eşti mai bun decât altcineva.
    Bineînţeles că asta e o minciună.
    Unii sunt mai buni decât alţii şi cei ce recunosc ce-i face mai buni şi învaţă să exploateze asta, sunt cei ce reuşesc.

  2. #2
    JE SUIS GRAS Expert
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5,989
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Plaseaza un ciolan si in ciorba, ii da gust bun si consistenta.

    Daca e curatata si prefiarta pune-o la fiert, taiata bucati, cu vreo 2 cartofi, un morcov, o telina si ceva sare. O mai pandesti sa vezi cand s-a fiert.

    Legumele, dupa ce s-au fiert, poti sa le arunci sau poti sa le pisezi si sa le lasi in ciorba, o mai ingroasa.

    Cand e spre final arunci inauntru un mujdei de usturoi si cateva linguri de smantana, niste piper alb si alte mirodenii (dupa gustul fiecaruia) mai lasi cateva minute si stingi aragazul.

    Pofta buna.
    Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

  3. #3
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Totul la foc mic....sa nu uiti.

  4. #4
    GOLAN Expert
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2,366
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mersi .. Sa bag ciolan de pork ?
    #N# ( : EU sînt ca şi tine ... inventez.eu ...sînt de fapt chiar TU : )

    Stii, am fost crescuţi să credem că toţi sunt egali, că nu eşti mai bun decât altcineva.
    Bineînţeles că asta e o minciună.
    Unii sunt mai buni decât alţii şi cei ce recunosc ce-i face mai buni şi învaţă să exploateze asta, sunt cei ce reuşesc.

  5. #5
    Mägar de marcä Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Nanok® View Post
    mersi .. Sa bag ciolan de pork ?
    doar nu pe al täu ....
    adevärul este inventia unui mincinos

  6. #6
    GOLAN Expert
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2,366
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hidric View Post
    doar nu pe al täu ....
    intrebam "de pork" pentru ca ciorba se vrea de burta "de vita" ...
    nu de alta dar am fost crescut in spiritul ne amestecării rasei
    #N# ( : EU sînt ca şi tine ... inventez.eu ...sînt de fapt chiar TU : )

    Stii, am fost crescuţi să credem că toţi sunt egali, că nu eşti mai bun decât altcineva.
    Bineînţeles că asta e o minciună.
    Unii sunt mai buni decât alţii şi cei ce recunosc ce-i face mai buni şi învaţă să exploateze asta, sunt cei ce reuşesc.

  7. #7
    JE SUIS GRAS Expert
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5,989
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pune cu incredere si un adidas chiar daca nu vrei sa amesteci rasele. Porku' face ciorba mao groasa si mai aromata
    Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

  8. #8
    Gold Member Expert
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3,477
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Nanok® View Post
    Am cumparat niste burta de vita gata curatata si prefiarta ... Vreau si eu o reteta pe care voi ati facut-o
    Daca nu voi , sotiile voastre ...mamele voastre ...bunicile voastre ..
    Vreau sa fac astazi in timp ce se fierb ciolanele pentru piftie ...

    8-10 litri apa 1,5 kg - 2 Kg de burta
    1.5 kg ceapa
    1 kg morvi (cca 5 morcovi)
    o mana de dafin si o capatana de usturoi (cateii de usturoi se pun intregi la fiert)

    daca burta nu este fiarta atunci se fierbe in cantitatea de apa mentionata mai sus, se scoate si in apa ramasa se fierb legumele

    daca burta o cumperi fiarta, se fierb mai intai legumele in cantitatea respectiva de apa

    se strecoara si se adauga otet dupa gust in zeama ramasa

    in caz ca ai cumparat burta fiarta, acum o pui peste zeama si se da un clocot

    intr-un recipient pui trei galbenusuri, 2-3 linguri faina alba si 0.5 l smantana, se amesteca si se adauga peste zeama fiarta

    intr-o tigaie se pun 5-6 linguri ulei si se rade un morcov pe cea mai marunta parte a razatorii

    se prajeste pana ce morcovul aproape dispare, se formeaza un fel de crema pe care o strecori si zeama ramasa o adaugi peste ciorba

    dupa gust mai adaugi musdei de usturoi pe care-l faci din cca 4-5 catei de usturoi

    asta este reteta de la nevastu mieu
    Last edited by -=SAT=-; 30th December 2010 at 13:52.
    Ip-ul si Providerul tau:


    -=Sambata - 9 - Februarie - 2013=-

  9. #9
    Mägar de marcä Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Nanok® View Post
    intrebam "de pork" pentru ca ciorba se vrea de burta "de vita" ...
    nu de alta dar am fost crescut in spiritul ne amestecării rasei
    eu mä refeream strict la ciolan nu la burtä
    adevärul este inventia unui mincinos

  10. #10
    Administrator Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    localhost
    Posts
    9,791
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hidric View Post
    eu mä refeream strict la ciolan nu la burtä
    Cred ca e vorba de ciolanu' de sub burta.:P


    Quote Originally Posted by -=SAT=- View Post



    8-10 litri apa 1,5 kg - 2 Kg de burta
    1.5 kg ceapa
    1 kg morvi (cca 5 morcovi)
    o mana de dafin si o capatana de usturoi (cateii de usturoi se pun intregi la fiert)

    daca burta nu este fiarta atunci se fierbe in cantitatea de apa mentionata mai sus, se scoate si in apa ramasa se fierb legumele

    daca burta o cumperi fiarta, se fierb mai intai legumele in cantitatea respectiva de apa

    se strecoara si se adauga otet dupa gust in zeama ramasa

    in caz ca ai cumparat burta fiarta, acum o pui peste zeama si se da un clocot

    intr-un recipient pui trei galbenusuri, 2-3 linguri faina alba si 0.5 l smantana, se amesteca si se adauga peste zeama fiarta

    intr-o tigaie se pun 5-6 linguri ulei si se rade un morcov pe cea mai marunta parte a razatorii

    se prajeste pana ce morcovul aproape dispare, se formeaza un fel de crema pe care o strecori si zeama ramasa o adaugi peste ciorba

    dupa gust mai adaugi musdei de usturoi pe care-l faci din cca 4-5 catei de usturoi

    asta este reteta de la nevastu mieu
    Cred ca e o gluma sau o greseala cu ceapa.Colegul vrea ciorba de burta nu de ceapa.Sa nu mai vorbesc de morcovi.
    MAGAZINE ONLINE LA CHEIE - DEMO - WWW.DIGICART.RO - Magazine online la cheie in 24 de ore, sisteme de plata integrate, module de curierat integrate.

  11. #11
    JE SUIS GRAS Expert
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5,989
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E ok, legumele se pun pentru gust dar de obicei dupa ce fierb se scot si se arunca. Cantitatile in scgimb mi se par mult prea mari.
    Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

  12. #12
    Gold Member Expert
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3,477
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by javrica View Post
    Cantitatile in scgimb mi se par mult prea mari.

    gustul al castigi prin concentratia produselor adaugate, altfel risti sa obtii zeama seaca
    Ip-ul si Providerul tau:


    -=Sambata - 9 - Februarie - 2013=-

  13. #13
    JE SUIS GRAS Expert
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5,989
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aroma da si o basina discreta, nu e nevoie sa te besi 10 minute, ca spaniardul

    Reteta ta e mai degraba buna pentru o tochitura de ciorba de burta Daca dai o cautare pe gogu, just for fun, o sa vezi cam care sunt cantitatile normale.

    Ex:

    1 1/2 morcovi
    1 gulie
    2 radacini patrunjel
    1 fir telina
    1 lingura piper boabe
    2 foi dafin
    1/2 ardei rosu
    1 ardei iute
    Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

  14. #14
    GOLAN Expert
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2,366
    Posts Thanks / Likes

    Default

    beii prietenul SAT e veghetarian si de aia cred ca vrea sa inlocuiasca burta cu produsele vegetale : ))
    multumesc frumos pentru indicatii ...

    pun acum ingredientele la foc mic ca pana acum am avut doua oale ocupate si la mine in casa nu e cantina studenteasca
    am sa mai iau 1/2 litri din zeama unde au fiert ciolanele ...

    revin cu amanunte ...
    TINE-TI APROAPE !
    #N# ( : EU sînt ca şi tine ... inventez.eu ...sînt de fapt chiar TU : )

    Stii, am fost crescuţi să credem că toţi sunt egali, că nu eşti mai bun decât altcineva.
    Bineînţeles că asta e o minciună.
    Unii sunt mai buni decât alţii şi cei ce recunosc ce-i face mai buni şi învaţă să exploateze asta, sunt cei ce reuşesc.

  15. #15
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si apoi ne inviti la o ciorba de burta


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top