Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12

Thread: Incompatibile ?

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default Incompatibile ?

    am luat de curand o placa de baza Gigabyte GA-880GA-UD3H pe care am incercat sa pun vechea placa SS2 2.3, dar nu am reusit, da o eroare ceva cu IRQ, revin cu amanunte daca e cazul , acum nu o mai am montata. a reusit cineva sa le faca sa mearga impreuna ?


  2. #2
    Black Sheep Teacher
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Timisoara
    Posts
    264
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. Daca ai optiunea "Plug and Play OS" in Bios si e activata, pune-o pe "No", ceea ce forteaza Bios-ul sa aloce IRQ-urile inainte de startul sistemului de operare.
    2. Schimba slotul PCI (posibil sa se incurce cu PCIe-urile)
    3. Unele Bios-uri permit alocarea exclusiva a unei intreruperi la slotul PCI... Dar cred ca mai multe detalii depasesc cadrul discutiei.

    Un pic de detalii despre eroare ar fi utile...
    Last edited by blindman; 30th December 2010 at 13:36.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    am sa revin cat mai curand cu detalii, trebuie sa-mi fac putin timp pentru a pune iar placa. multumesc pentru ajutor, LA MULTI ANI tuturor.



  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    Revin acum cu detalii privind problema asta

    - placa baza Gigabyte GA-880GA-UD3H
    - procesor AMD Phenom II x4 965
    - memorie 2x2Gb
    - SSD 60GB
    - HDD 1TB
    - sursa RAPTOXX 600W
    - fara alte placi PCI sau PCI-E montate
    - Windows 7 Ultimatum 32 bit

    - pun SS2 int-un PCI si la pornire simte un nou dispozitiv in sistem, dar fara tipul si numele sau si nu reuseste sa instaleze automat drivere.
    - din device manager dau sa instaleze driverul indicand ca sursa fisierul 4.6.0 dar nu reuseste sa gaseasca singur ce are nevoie.
    - instalez manual driverul, merge instalat. dupa restart apare tot cu semnul exclamarii in device manager.
    - aici sunt cateva capturi ale ecranului ca sa se vada mai clar despre ce este vorba www.girlshare.ro/1821794.7
    - am incercat pe rand fiecare port PCI , am dezactivat placa audio onboard, am mutat memoriile pe celelate sloturi liber, am folosit cate o singura memorie pe rand in fiecare slot, toate astea avand mereu acelasi rezultat.
    are cineva idee ce as mai putea incerca ?
    Last edited by marcmsi; 31st December 2010 at 02:26.


  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut, incearca cu asta : Technisat 4.5.1 DVB PC TV Stars

    http://www.rapidshare.com/files/4400..._Win_Seven.rar

    La mine tot pe o placa Gigabyte dar "Gigabyte GA-P31-S3G" cu asta imi merge perfect si DVB Viewer si ProgDVB.
    Numai AltDVB nu merge, dar nu ma mai stresez, am destul cu cele doua.
    Si tot SS2 ver. 2.3 am si eu. Si Windows Seven Ultimate.
    Succes si un AN NOU FERICIT !
    Last edited by Mayerling; 31st December 2010 at 11:22.
    .

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    nu vrea nici cu alte drivere
    ce ma intriga cel mai mult este ca atunci cand pun prima data placa in pc nu o recunoaste decat ca pci device, nu dupa nume sau macar dupa tipul acesteia, placa de retea o vedea
    placa am mai folosit-o inainte de asta pe alt pc tot cu win 7 (acelasi kit) cu drivere 4.6.0 si mergea bine.
    Pentru a merge Altdvb trebuie pus in Altdvb/Device asta http://www.girlshare.ro/1822337



  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    am incercat si cu win7 64, win xp sp3 rezultatul este acelasi de fiecare data, adica placa nu ss2 nu este recunoscuta de placa de baza decat ca pci device si normal ca nu instaleaza drivere. instalalez manual driverele, tot nu merge. sunt tot mai convins ca ss2 nu merge pe aceasta placa de baza , cred ca nu se alimenteaza cum trebuie, de obicei stiu ca radiatorul de pe ss2, ala mic patrat de pe un chip era cald, in acest caz este rece, doar tunerul se incalzeste foarte putin. are cineva idee ce as mai putea incerca ?



  8. #8
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by marcmsi View Post
    ....... are cineva idee ce as mai putea incerca ?

    Eventual cu un alt SS2 pe USB. Ca pacat de placa de baza. Cred ca e mai scumpa decat SS2-ul. Habar n-am de preturi. Doar presupun.
    Si cu ocazia asta poti trece direct la HD. Atunci chiar se merita investitia.
    .

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    din pacate se pare ca asta ar fi solutia, dar deocamdata efortul financiar a fost destul de maresi nu mai e loc de altceva acum, poate in viitor, da aia as fi vrut sa folosesc ce am acum. si apoi a devenit o provocare , nu am neaparata nevoie, o pot folosi pe vechiul pc unde merge foarte bine. treaba cu trecerea la hd este tentanta, dar din pacate nu am inca un tv fullhd, pana atunci mai are cineva vreun sfat ? multumesc.


  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    am incercat sa cer pe site la gigabyte o solutie la aceasta problema si spre surprinderea mea chiar am primit un raspuns, dar nu ajuta cu nimic

    Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, because there are too many peripheral in the market, we are not able to test all of them. We can only suggest you to test another TV tuner and also refer to the TV tuner manufacture for any reveland requirements. Sorry for the inconvenience.

    If you still have any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact us. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.

    Regards,
    GIGABYTE TECHNOLOGY


  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai poti incerca sa faci ceva modificari la IRQ-uri prin bios si ar trebui sa mearga

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    din pacate nu prea ma descurc cu setarile in bios pentru IRQ
    are un tab PnP/PCI Configuration
    si mai jos
    PCI1 IRQ Assignment
    PCI2 IRQ Assignment
    fiecare are ca variante Auto si Assigns IRQ 3.4.5.7.9.10.11.12.14.15 to the first PCI slot, respectiv Assigns IRQ 3.4.5.7.9.10.11.12.14.15 to thesecond PCI slot.
    problema este ca nu stiu unde sa vad ce IRQ sunt deja alocate altor componente si cum trebuie ales din astea pentru ca placa are 3 sloturi PCI, iar aici e vorba doar de doua.


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top