Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27

Thread: 2 Dreambox-uri

  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    RO, EU
    Posts
    193
    Posts Thanks / Likes

    Default 2 Dreambox-uri

    Salut!

    Am si eu o problema si as vrea sa stiu daca o pot rezolva cumva.

    Am o instalatie satelit cu un LNB cu 2 iesiri. Fiecare iesire merge la cate un Dreambox, cele doua Dreambox-uri fiind in 2 camere separate.

    Stiu ca nu se pot vedea canale de pe polaritati diferite pe doua receptoare deodata (sau ma rog, asa stiam eu pana acum). Problema este ca si daca opresc unul din Dreambox-uri, tot nu intra canalele ce ar trebui sa se vada, pe celalalt. Am incercat si sa scot din priza Dreambox-ul la care nu ma uit, si tot nu se vad canalele respective pe celalalt. Apare mesajul cu "Service could not be found" si asa ramane.

    Se poate face ceva astfel incat sa se vada canalele pe unul din DM-uri la un moment dat?

    Si inca o intrebare as mai vrea... sper ca nu e offtopic: in legatura cu setup-ul tunerului, am vazut acolo ca trebuie setat ceva voltaj si Diseqc. Eu am lasat asa cum era din "fabrica", nu am alterat setarile respective. Sa fie acolo cumva problema?

    Multumesc supermult pentru ajutor!


    BAV


    PS: Sarbatori fericite si multa lumina in noul an (in toate modurile posibile)

  2. #2
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca ai un lnb cu 2 iesiri atunci ai un lnb twin. Cu el poti vedea independent unul de alul ce programe vrei, nu mai esti restrictionat de frecventa/polarizare. Faptul ca unul din receivere nu gaseste nimic are mai multe cauze: cablul daca e "tras" pe linga geam e intrerupt/scurtcircuitat, lnb defect, receiver defect sau pur si simplu setari gresite. La tine daca ai doar un lnb montat nu ai ce seta la diseqc, acela e protocolul de comanda al comutatoarelor ce schimba intre mai multe lnb-uri cind e cazul. Tunerul se seteaza doar ca legatura simpla cu un singur lnb universal si gata, trebuie doar satelitul alessi gata, altceva nimic.

    Pentru a gasi "buba" cel mai simplu:
    1. Schimba receiverele intre ele, astfel gasesti daca e de la receiver. Daca receiverul 2 (cel ce nu mergea) merge legat la cablul primului atunci e cablul sau lnb-ul, daca nu merge atunci e de la receiver, ori setari gresite ori receiver defect; in caz ca merge continua cu pasul urmator:
    2. Schimba cablurile de pe lnb intre ele si ai raspunsul; daca acum primul receiver nu mai merge atunci e lnb-ul, iar daca al doilea tot nu merge e cablul al doilea.



    bafta

    .
    19,2°E + 0,8°W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    531
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu zic ca LNB-ul este de vina. Aceeasi problema am intilnit-o cu un LNB Twin cumparat in Romania la Technic B. O conserva de Digi si un dream 800 am incercat sa leg. Pe ambele iesiri mergea dreamul, conserva nu vroia de loc, doar daca scoteam dreamul cu totul. Am dus un LNB Alps din DE cu 4x iesiri si fertig.

    Bafta

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    din cauza ca era cumparat din romania nu a mers ? hai sa fim seriosi, astea sunt figuri.


  5. #5
    timplar Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Crişana
    Posts
    1,229
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Bumbu View Post
    Eu zic ca LNB-ul este de vina. Aceeasi problema am intilnit-o cu un LNB Twin cumparat in Romania la Technic B. O conserva de Digi si un dream 800 am incercat sa leg. Pe ambele iesiri mergea dreamul, conserva nu vroia de loc, doar daca scoteam dreamul cu totul. Am dus un LNB Alps din DE cu 4x iesiri si fertig.

    Bafta
    aberaţii din astea mai rar......gen ce are prefectura cu........
    intradevăr lnb_ul ar fi problema ,dar nu ca_i de la tehnicb....
    dm500s Vu+Zero hss1170...şî maxim şasă cai frumoşi

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    531
    Posts Thanks / Likes

    Default

    As avea sa va scriu mai multe, dar ma abtin, asa ca va rog nu aberati. Asta este calitatea, nu avem de ales. Clar ca nu era Technic B de vina, doar nu sunt ei fabricanti de LNBuri.
    Ia scrieti-mi si mie cum ar fi trebuit sa scriu, ca sa nu calc pe mandria voastra

    @bav
    Bafta sa gasesti problema.

  7. #7
    Black Sheep Teacher
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Timisoara
    Posts
    264
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De ex: "am patit aceeasi chestie cu un LNB marca x"...
    Pentru ca lipsa de calitate nu vine de la locul vanzarii si vanzator ci de la producator...
    Last edited by blindman; 30th December 2010 at 19:00.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    RO, EU
    Posts
    193
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Problema rezolvata!

    Multumesc pt. ajutor.

    BAV

  9. #9
    Black Sheep Teacher
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Timisoara
    Posts
    264
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @BAV: Zi si tu care a fost buba si rezolvarea, ca poate mai invatam ceva!

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    RO, EU
    Posts
    193
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by blindman View Post
    @BAV: Zi si tu care a fost buba si rezolvarea, ca poate mai invatam ceva!
    Pai... problema era vremea... cum a nins, nu era semnal pe toate transponderele, si eu am tras imediat concluzia ca nu merge

    Si mai exact: inainte sa ninga am avut alt receptor iar instalarea noului dreambox am facut-o in timp ce ningea, respectiv dupa ce a nins (2 zile mi-au luat... nu ma prea pricep, recunosc, dar am reusit sa o scot la capat pana la urma... si vad imagini pe ecran!)

    Acuma, dupa ce s-a mai calmat, intra (prost, dar intra) transponderele care nu se vedeau si care credeam ca nu merg din cauza LNB-ului sau a misconfigurarii tunerului sau eu mai stiu din ce cauza. Acuma mai astept sa se calmeze de tot si sa intre ca inainte (sper)


    BAV

  11. #11
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania-Brasov
    Posts
    257
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Bumbu View Post
    Eu zic ca LNB-ul este de vina. Aceeasi problema am intilnit-o cu un LNB Twin cumparat in Romania la Technic B. O conserva de Digi si un dream 800 am incercat sa leg. Pe ambele iesiri mergea dreamul, conserva nu vroia de loc, doar daca scoteam dreamul cu totul. Am dus un LNB Alps din DE cu 4x iesiri si fertig.

    Bafta
    si pina la urma cum ai rezolvat problema ? ti-ai cumparat un lnb din Germanika made in China si a functionat?
    altadata inainte sa faci asemenea acuzatii

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Canada-Quebec
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Lightbulb 500-clona polarizare V si H

    Quote Originally Posted by BAV View Post
    Salut!

    Am si eu o problema si as vrea sa stiu daca o pot rezolva cumva.

    Am o instalatie satelit cu un LNB cu 2 iesiri. Fiecare iesire merge la cate un Dreambox, cele doua Dreambox-uri fiind in 2 camere separate.

    Stiu ca nu se pot vedea canale de pe polaritati diferite pe doua receptoare deodata (sau ma rog, asa stiam eu pana acum). Problema este ca si daca opresc unul din Dreambox-uri, tot nu intra canalele ce ar trebui sa se vada, pe celalalt. Am incercat si sa scot din priza Dreambox-ul la care nu ma uit, si tot nu se vad canalele respective pe celalalt. Apare mesajul cu "Service could not be found" si asa ramane.

    Se poate face ceva astfel incat sa se vada canalele pe unul din DM-uri la un moment dat?

    Si inca o intrebare as mai vrea... sper ca nu e offtopic: in legatura cu setup-ul tunerului, am vazut acolo ca trebuie setat ceva voltaj si Diseqc. Eu am lasat asa cum era din "fabrica", nu am alterat setarile respective. Sa fie acolo cumva problema?

    Multumesc supermult pentru ajutor!


    BAV


    PS: Sarbatori fericite si multa lumina in noul an (in toate modurile posibile)
    Sa stii ca am si eu aproape aceiasi problema dar de 1 an de zile tot nu dau de capat.
    Am scris pe forum dar nu am avut succes de sugestii.
    Deci,am 2 baxe 500 clone .Una vede tot si polarizare V si H dar la celalta vede numai V .Si daca cea care mere bine dau pe H pot vedea si la a doua baxa pe H sau V.
    Am schimbat baxele intre ele si am aceaisi problema.Eu banuiesc sa fie LNB dar nu stiu care ar fi mai bun sau poate disequl (Centauri 1x4) trebuie schimbat.

  13. #13
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pisici View Post
    Sa stii ca am si eu aproape aceiasi problema dar de 1 an de zile tot nu dau de capat.
    Am scris pe forum dar nu am avut succes de sugestii.
    Deci,am 2 baxe 500 clone .Una vede tot si polarizare V si H dar la celalta vede numai V .Si daca cea care mere bine dau pe H pot vedea si la a doua baxa pe H sau V.
    Am schimbat baxele intre ele si am aceaisi problema.Eu banuiesc sa fie LNB dar nu stiu care ar fi mai bun sau poate disequl (Centauri 1x4) trebuie schimbat.
    Cred ca am idee ce se intampla ...
    Ai incercat alt lnb sau switch pe legatura cu probleme? Uite:
    LNB Voltage vertical 11.5-14V
    LNB Voltage horizontal 17-20V
    Legatura cu "probleme" (box-switch-lnb) probabil are cablul mai lung si un switch care consuma mult, deci din cauza caderii de tensiune pe cablu, la nivelul LNBului tensiunea e marginal mai mica de 17V (cand pui pe H) si nu schimba pe H (sa spunem 16.9V)

    Eu stiam ca cele doua iesiri LNB sunt perfect separate, dar se pare ca nu e chiar asa in cazul tau ci exista e cale de curent de la unu la celalalt, caci atunci cand pui receiverul bun pe H, si ii dai LNBului 17V la o iesire, tensiunea <17V de pe a doua iesire il satisface si schimba pe H.

    Recomand alt LNB (low current) si switch (la fel low current) pe legatura cu probleme, unde probabil cablul este lung. Uneori sursele DM500 nu sunt suficient de puternice, asa ca poti incerca si asta, o sursa de tensiune mai puternica (12V 4A) la receiverul cu "probleme".

    As putea spune chiar ca lnbul e defect, caci cele doua iesiri trebuie sa fie perfect separate si nu e cazul la tine (daca esti sigur ca nu ai nici o legatura intre cele doua LNB output-uri!)

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Canada-Quebec
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Lightbulb

    Quote Originally Posted by trans_ponder View Post
    Cred ca am idee ce se intampla ...
    Ai incercat alt lnb sau switch pe legatura cu probleme? Uite:
    LNB Voltage vertical 11.5-14V
    LNB Voltage horizontal 17-20V
    Legatura cu "probleme" (box-switch-lnb) probabil are cablul mai lung si un switch care consuma mult, deci din cauza caderii de tensiune pe cablu, la nivelul LNBului tensiunea e marginal mai mica de 17V (cand pui pe H) si nu schimba pe H (sa spunem 16.9V)

    Eu stiam ca cele doua iesiri LNB sunt perfect separate, dar se pare ca nu e chiar asa in cazul tau ci exista e cale de curent de la unu la celalalt, caci atunci cand pui receiverul bun pe H, si ii dai LNBului 17V la o iesire, tensiunea <17V de pe a doua iesire il satisface si schimba pe H.

    Recomand alt LNB (low current) si switch (la fel low current) pe legatura cu probleme, unde probabil cablul este lung. Uneori sursele DM500 nu sunt suficient de puternice, asa ca poti incerca si asta, o sursa de tensiune mai puternica (12V 4A) la receiverul cu "probleme".

    As putea spune chiar ca lnbul e defect, caci cele doua iesiri trebuie sa fie perfect separate si nu e cazul la tine (daca esti sigur ca nu ai nici o legatura intre cele doua LNB output-uri!)
    Am pus o sursa de 3.3A dar nu mai merge deloc celalalt scrie <<switch could not be found>>.
    Oare sursa este prea mica si trebuie sa folosesc la fel de 3.3A.Poate imi spui si ce LNB este bun pentru 2 baxe clone
    merci

  15. #15
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    64
    Posts Thanks / Likes

    Default lnb

    daca nu greses sigur e lnb am si eu unu cu 2 esiri si merge la 2 dm ,dar nu am probleme trebuie duar setat dm pe parabola ficsa si trebuie sa mearga sigur
    nu are nici o legatura esirea din lnb cu un dm sa celalalt, ,,fa un test ,,probeaza
    lnb cu un singur dm si vezi daca functioneaza, daca nu probeaza cu un alt tip de receptor, si daca nu vrea, dul de unde lai luat.ca atunci sigur are probleme,,,bafta. apoi nu trebuie alimentat cu nicio sursa indiferent de problema unui dm unu trebuie sa functioneze.
    Last edited by burciu; 14th January 2011 at 08:27.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top