Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 31

Thread: dyndns update

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    Germany
    Posts
    159
    Posts Thanks / Likes

    Default dyndns update

    salut,
    nu-mi face update la dyndns. am incercat si cu inadyn,face doar daca restartez dm800. Altfel logo arata asa:
    INADYN: Started 'INADYN version 1.96' - dynamic DNS updater.
    I:INADYN: IP address for alias 'xxxxxxxxxxxxxxxxxx' needs update to 'xxxxxxxxxxxxxxx'
    I:INADYN: Alias'xxxxxxxxxxxxxxxx' to IP 'xxxxxxxxxxxxxxxxx' updated successful.
    INADYN:IP: Error 0x83 in recv()
    W: DYNDNS: Error 'RC_IP_RECV_ERROR' (0x15) when talking to IP server
    W:'RC_IP_RECV_ERROR' (0x15) updating the IPs. (it 186)
    INADYN:IP: Error 0x83 in recv()
    W: DYNDNS: Error 'RC_IP_RECV_ERROR' (0x15) when talking to IP server
    W:'RC_IP_RECV_ERROR' (0x15) updating the IPs. (it 1477)
    INADYN:IP: Error 0x83 in recv()

    mai are cineva asemenea problema? Care ar fi solutia?

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    aproape de tine...
    Posts
    909
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ar trebui sa-ti verifici mail-ul de pe care ti-ai facut contul de dyndns sa vezi daca n-ai primit vre-un mesaj de la ei ca din anumite motive ti-au anulat host-ul.

    Cei de pe no-ip doar pentru neupdatare i-ti anueaza host-ul, poate ar fi mai indicat sa ti-l schimbi pe no-ip, chiar daca acesta este complicat pentru ca trebuie sa-ti anunti toti "colegii" ca ai un nou host.


    Notă: Vizionarea programelor Pay TV fără un abonament valabil este ilegală
    Discuţiile purtate si fişierele disponibile aici sunt n scop experimental şi educaţional !

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    Germany
    Posts
    159
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ok,sa zicem ca l-au sters. Dar atunci cind restartez rooter-ul sau dream-ul face update. Asta verificind pe situl dyndns. Daca e sters ma gindesc ca nu ar mai trebui sa faca... deci de facut face dar numai manual. Am mai primit mail de la ei ca daca in decurs de 4 sap nu face update atunci il sterg si de atunci tot manual fac...
    ce solutii ar mai fi?

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Timisoara - Austria
    Posts
    299
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Levys View Post
    Cei de pe no-ip doar pentru neupdatare i-ti anueaza host-ul, poate ar fi mai indicat sa ti-l schimbi pe no-ip, chiar daca acesta este complicat pentru ca trebuie sa-ti anunti toti "colegii" ca ai un nou host.
    Pai daca mi-l anuleaza la ce sa mai fac la ei cont ?

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Wels
    Posts
    195
    Posts Thanks / Likes

    Default inadyn_script

    verifica " inadyn_script sh" la 20min cu datele tale adaugate ar trebui sa-si faca up date singur!

    #!/bin/sh
    DAEMON=/usr/bin/inadyn
    NAME=inadyn
    DESC="InaDyn dynamic DNS Client"
    INADYN_ON=1
    INADYN_USERNAME=
    INADYN_PASSWORD=
    INADYN_ALIAS=
    UPDATE_PERIOD=1200000
    LOG_FILE_ON=1
    LOG_NAME=/var/log/inadyn.log
    DYN_SYSTEM_ON=1
    [email protected]
    PIDFILE=/var/run/inadyn.pid

    test -f $DAEMON || exit 0

    set -e

    case "$1" in
    start)
    if [ $INADYN_ON -ne 0 ]; then
    ARGS="-u $INADYN_USERNAME -p $INADYN_PASSWORD -a $INADYN_ALIAS --update_period $UPDATE_PERIOD"
    if [ $LOG_FILE_ON = 1 ]; then
    ARGS="$ARGS --log_file $LOG_NAME"
    fi
    if [ $LOG_FILE_ON = 2 ]; then
    ARGS="$ARGS --syslog"
    fi
    if [ $DYN_SYSTEM_ON -ne 0 ]; then
    ARGS="$ARGS --dyndns_system $DYN_SYSTEM"

    fi
    echo -n "starting $DESC: $NAME... "
    start-stop-daemon -S -b -n $NAME -m -p $PIDFILE -a $DAEMON -- $ARGS
    echo "done."
    fi
    ;;
    stop)
    echo -n "stopping $DESC: $NAME... "
    start-stop-daemon -K -n $NAME
    [ -e $LOG_NAME ] && rm -rf $LOG_NAME
    rm -rf $PIDFILE
    echo "done."
    ;;
    restart)
    echo -n "restarting $DESC: $NAME... "
    $0 stop
    $0 start
    echo "done."
    ;;
    reload)
    echo -n "reloading $DESC: $NAME... "
    killall -HUP $(basename ${DAEMON})
    echo "done."
    ;;
    *)
    echo "Usage: $0 {start|stop|restart|reload}"
    exit 1
    ;;
    esac

    exit 0
    Dreambox 8000 , T90 < 8 Lnb >

  6. #6
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,953
    Posts Thanks / Likes

    Default

    de ce nu folosesti programul asta de aici pe PC si nu mai ai treaba cu update manual

    http://www.dyndns.com/support/clients/windows.html

    eu n-am mai accesat contul DynDNS cred c de juma de an


  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    aproape de tine...
    Posts
    909
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by emil1 View Post
    Pai daca mi-l anuleaza la ce sa mai fac la ei cont ?
    citesti printre randuri !
    No-ip ti-l anulaza doar daca nu-l updatezi, altii ti-l anuleaza din zeci de motive !
    Daca nu-l updatezi, de ce sa-ti faci un host ?
    Daca n-ai idee despre ce se vorbeste nu te mai baga in discutii.

    1.) De host au nevoie doar cei care nu au IP extern fix.
    2.) Daca ti-ai facut un host, este normal sa ti-l updatezi cu ip-ul pe care-l ai in acel moment, indiferent care ar fi acela, doar asa poti fi vazut ca server din exterior.

    Pentru @Levi raspunsul:
    -daca zici ca de pe PC se updateaza bine, inseamna ca nu ai inadyn bine setat. Mai verifica username, parola, alias, etc...

    Pentru @badboy:
    I-ti lasi non stop PC-ul in functiune sa-ti updateze host-ul ? Sau mai bine se ocupa un plugin de pe box de acest lucru, si-si poate updata host-ul cand este nevoie in mod automat.

    Atentie, multe routere au posibilitatea ca sa-ti updatezi un cont dydns direct din router, in acest caz nu este nevoie de setat nici inadyn nici dyndns update tool, ci doar de introdus datele host-ului pe care vrem sa-l updatam.

    Domnul sa va dea sanatate, fericire si tot ce va doriti !

    Craciun Fericit !


    Notă: Vizionarea programelor Pay TV fără un abonament valabil este ilegală
    Discuţiile purtate si fişierele disponibile aici sunt n scop experimental şi educaţional !

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    206
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si daca ai IP fix de la operator, cred ca tot iti poti face cont pe dyndns ?
    Inteleg mirarea D-va. Dar sa zicem ca peste ceva timp iti schimbi locatia si pierzi acest IP fix. Ramai atunci macar cu acest cont dyndns si mergi inainte. Il updatezi la noua locatie si nu ai batae de cap cu liniile ...

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    aproape de tine...
    Posts
    909
    Posts Thanks / Likes

    Default

    iar citesti printre randuri !
    Quote Originally Posted by Levys
    .......
    1.) De host au nevoie doar cei care nu au IP extern fix.
    ........
    a spus cineva ca daca ai ip fix nu-ti poti face cont pe dyndns ? Am scris ca au NEVOIE DOAR....
    Quote Originally Posted by ilies
    si daca ai IP fix de la operator, cred ca tot iti poti face cont pe dyndns ?
    sorry dar chiar e banal ce zici.
    Am spus ca au nevoie doar cei care nu au ip fix, asta nu exclude ca cei care au nu pot sa-fi faca un host. Pot sa-si faca, dar chiar si cu un ip fix va trebui sa-ti updatezi host-ul, dar tu n-ai de unde sa stii acest fapt, pentru ca daca nu-ti updatezi hostul vor considera ca ti-l pot sterge fara probleme, vei primi un mail si daca nu esti pe faza poti sa-ti arunci host-ul la gunoi, am putea discuta zile intregi minunile pe care le debitezi citind anapoda.
    Chiar tu intelegi ce se scrie ? Sau crezi ca citesti printre randuri si vi sa ne debitezi tot felul de minuni Forumul cu descifrarea paragrafelor scrise de Nostradamus nu este acesta ! Cauta-l altundeva aici se vorbeste negru pe alb !

    Quote Originally Posted by ilies
    ...Inteleg mirarea D-va....
    se pare ca n-ai inteles nimic, vi sa scormonesti printre cuvinte in loc sa intelegi ce s-a scris si nu ce crezi tu ca intelegi.

    Nu cred ca este cineva curios de ce crezi tu ca ai inteles. Pe acest forum se scriu cuvintele in clar nu sub forma de rebus, sa vina toti neavizatii sa faca tot felul de presupuneri, si sa citeasca ce vor printre randuri pentru a putea baga strambe.
    Mai bine veneai cu o idee sa-l ajuti pe colegul nostru de forum, in loc sa transformi acest thread in povesti nemuritoare...


    ...apropo...
    Quote Originally Posted by ilies
    ...Dar sa zicem ca peste ceva timp iti schimbi locatia si pierzi acest IP fix. Ramai atunci macar cu acest cont dyndns si mergi inainte....
    pentru asta exista mail, mesagerie instant de diverse tipuri, sau daca e vorba de un incepator ca tine, bineinteles nu ai cum sa-ti anunti prietenii.


    Notă: Vizionarea programelor Pay TV fără un abonament valabil este ilegală
    Discuţiile purtate si fişierele disponibile aici sunt n scop experimental şi educaţional !

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    512
    Posts Thanks / Likes

    Red face

    Quote Originally Posted by nelke View Post
    verifica " inadyn_script sh" la 20min cu datele tale adaugate ar trebui sa-si faca up date singur!

    Iti blocheaza cumva contul daca folosesti la dyndns acest script ? stie cineva sigur ? ca nu vreau sa pierd 87 peers......

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Wels
    Posts
    195
    Posts Thanks / Likes

    Default sal

    folosest-el cu incredere.......la mine functioneaza de cativa ani si nu mi-a blocat nimeni contul....atentie doar sa nu faci abuz,.adica sa-l activezi sub 5 minute in mod repetat atuci chiar ca vei fi blocat ! bine inteles ca si atunci vei fi atentionat care e motivul si poti reactiva contul spunandu-le ca ai gasit motivul "abuzului" si ai remediat defectiunea!
    ...- in general se intampla cand ai si pe PC instalat dyndns updater !

    bafta!
    Dreambox 8000 , T90 < 8 Lnb >

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    512
    Posts Thanks / Likes

    Red face

    Quote Originally Posted by nelke View Post
    folosest-el cu incredere.......la mine functioneaza de cativa ani si nu mi-a blocat nimeni contul....atentie doar sa nu faci abuz,.adica sa-l activezi sub 5 minute in mod repetat atuci chiar ca vei fi blocat ! bine inteles ca si atunci vei fi atentionat care e motivul si poti reactiva contul spunandu-le ca ai gasit motivul "abuzului" si ai remediat defectiunea!
    ...- in general se intampla cand ai si pe PC instalat dyndns updater !

    bafta!

    Scriptul acesta merge si pe dm600 cu gemini si la fel si pe dm800 cu newnigma 3.0 ?

  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    725
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merge la fel. Este inadyn_script.sh clasic nimic special. Se pune in /usr/script Nu uita atrib 755

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    512
    Posts Thanks / Likes

    Smile

    Quote Originally Posted by bono View Post
    Merge la fel. Este inadyn_script.sh clasic nimic special. Se pune in /usr/script Nu uita atrib 755

    La newnigma 3.0 scriptul se afla in /etc/init.d/........si arata la mine acum diferit de cel pentru gemini....

  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    aproape de tine...
    Posts
    909
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dupa cum spunea unul din colegi, acest script nu-ti blocheaza contul, folosesc pentru updatatea unui host no-ip de multa vreme un asemenea script, updatez la 5 minute si nu sint probleme.


    Notă: Vizionarea programelor Pay TV fără un abonament valabil este ilegală
    Discuţiile purtate si fişierele disponibile aici sunt n scop experimental şi educaţional !

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top