Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default Multiswitch cu antena motorizata HH

    Am o antena motorizata a carui iesire vreau sa o distribui la 10 receptoare satelit. M-am gandit sa folosesc un LNB quatro + multiswitch 5in/12 out (eventual 5in/16 out). Vreau sa pot muta antena de la oricare cele 10 receptoare (evident nu in acelasi timp). In acest context legatura motorului ar trebui sa fie :

    LNB - Motor - Multiswitch - Receptoare.

    A incercat cineva asa ceva? Exista vreun multiswitch care sa suporte trecerea DISEQ 1.2 de la receptor catre motor? Am citit pe diverse site-uri ca teoretic se poate dar trebuie incercat si vazut daca multiswitchul suporta. Ori e dificil, sa ma duc la magazin, sa dau cateva milioane pe multiswitch si in final sa constat ca nu merge. Am incercat sa citesc in manualele mai multor multiswitchuri dar nu pomenesc nimic de asa ceva. In alta ordine de idei, care multiswitch ( ma refer la firma) are o inrautatire a semnalului zgomot foarte mica? ( La Spaun am cititi ca ar fi sub 1 db) . E vreo alta firma comparabila?

    Merci anticipat.

  2. #2
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ideea era ca vreau sa pot muta antena de pe oricare din receivere. De ex ma duc in dormitor, deschid receptorul si vreau sa mut antena pe satelitul 1. Toate celelalte receptoare vor vedea respectivul satelit. Apoi de ex ma duc in sufragerie, vreu sa pot muta antena si de acolo. Nu sa trebuiasca sa ma duc de exemlu in dormitor sa mut antena si apoi sa cobor in sufragerie sa ma uit la TV. De easta vreau sa o pot muta din toate receptoarele. Sistemul este pentru o casa, o familie, deci nu pensiune, sau mai multe apartamente. Asa ca nu ar fi o problema daca cele 9 receptoare nu stiu unde e montata antena. Ideea e sa pot muta satelitul de la un receptor(oricare din ele) iar celelalte sa vada satelitul respectiv.

    Acum alte solutii ar fi asa cum zici (de exemplu un pozitioner care sa comande motorul si o telecomanda ca care ma plimb prin casa (eventual modificata dela IR la RF), dar pe mine ma intereseaza daca se poate face asta prin multiswitch. Ar fi cel mai simplu is cel mai ieftin. Practic n-ar costa nimic aditional ca multiswitch oricum trebuie.

    Deci intrebarea este exista vreau multiswitch care sa lasa sa treaca diseq1.2 prin el sau nu. Daca nu exista , atcuni o sa vad alte solutii alternative, dara daca exista problema e rezolvata.

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    577
    Posts Thanks / Likes

    Default un sfat

    Sall
    Nu am incercat dar iti dau o ideie care logic ar trebuie sa mearga:::In cearca sa memorezi cu toate Receptoarele sateliti de care ai nevoie si cred ca odata oprite celelate 9 ramine sa dea comanda cel al 10,si cred ca daca folosesti toate receptoare sa prinzi acelas satelit concomitent nu ar fi nici o problema,pt ca pt fiecare in parte folosesti iesire la lnb diferita,+ ca din cite stiu eu receptorul memoreaza pozitia satelitilor si nu HH.
    e o ideie nu stiu cit de eficienta este.
    SUCCES
    De curiozitate,posteaza ce ai reusit
    Un om valoreaza exact cit cuvintul sau
    a man worth exactly how the word or

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Otopeni
    Posts
    122
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Solutia propusa de tine la problema mi se pare a fi nefezabila,.....solutia: o alta antena multilnb+multiswitch mi se pare cea mai buna soluite pentru 9 receivere, ...si un singur receiver care sa fie pe motor, cand vrei sa vezi un prg. de pe alt satelit decat lnb-urile de pe antenaq multilnb..
    Offset Triax TDS 110 + montura HH Opticum 3800 (60.0E<->30.0W), LNB Invacom 0.2db,
    VU+ Rules
    Contact Skype: [email protected]

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E irelevant. Asa cum spuneam sistemul e pentru o casa , o familie. Deci am 10 receptoare. Memorez pe cele 10 receptoare, satelitii cu programele aferente. Ma duc la receptorul 1 si selectez programul 100 . Antena se muta pe satelitul 1 corespunzator programului 100. Apoi ma duc la receptorul 2 si selectez programul 200. Nu conteaza sa stiu unde e acum antena localizata. Pur si simplu selectez programul 200 iar receptorul trimite motorului sa mute antena catre satelitul respectiv. Ca este sau nu acelasi satelit, asta o stie receptorul unde e defienit programul respectiv. Deci chiar nu vad unde e problema. Problema ar apare daca receptorul 1 si 2 ar incerca sa vada programe in acelsi timp pe sateliti diferiti. Realizez ca nu se poate si ignor aceasta posibilitate. Repet e o casa o familie unde toate receptoarele sunt sub control. Probabi ca nici nu o sa mearga toate in acelasi timp. 99% din timp va merge un singur receptor, eventual 2 restul fiind inchise. Iar pentru a simplifica problema, putem presupune ca la un moment dat doar un singur receptor va fi deschis toate celelalte 9 fiind inchise.
    Last edited by spon901; 15th December 2010 at 13:21.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Otopeni
    Posts
    122
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Te-ai gandit care e posibilitatea ca cel putin doua receptoare sa fie fucntionale in acealsi timp? care da comanda la motor? ultimul pe care ai schimbat canalul spun eu...daca canalul selecata este pe un alt satelit decat pe primul rec? primul receiver va da un "tuner fail"....sau cum va fi?

    Si in cazul in care o sa folosesti maxim un receiver la un moment dat, toate celelate receivere tre sa le pui in standby dupa utilizare....

    Chiar vrei sa ai acces pe toate receivere la prg de pe toti satelitii?....
    un multi lnb pe cei mai importanti sateliti pentru 9 receivere ...si pentru hobby h-h pe un singur receiver mi se pare solutia optima

    Raman la concluzia ca solutia gandita de tine este nefezabila
    Offset Triax TDS 110 + montura HH Opticum 3800 (60.0E<->30.0W), LNB Invacom 0.2db,
    VU+ Rules
    Contact Skype: [email protected]

  7. #7
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Probabil ai dreptate. As putea inlocui antena cu un T90 insa asta ar insemna o investitie suplimentare, pe care poate o sa o fac in viitor. Deocamdata am antena, am motor, si trebuie sa cumpar un multiswitch (pe care indiferent de configuratie oricum trebuie sa-l cumpar). Cat despre eventualele conflicte intre receivere le scot din calcul. Presupun ca doar un receptor va fi activa la un moment dat , toate celelalte vor fi inchise. In aceste conditii , exista vreun multiswitch prin care sa treaca semnal diseq 1.2 spre motor? As pune motorul intre MS si LNB

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    718
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pana la urma cum ai rezolvat? Am si eu cam aceeasi situatie si vreau sa stiu daca exista multiswitchul care sa poata face asta.

  9. #9
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ai 10 receivere si multi antena cu ajutorul unuia. de unde stiu celelalte 9 unde a mutat al zecelea antena ?
    poti folosi transmisie wireless cu care actionezi un singur receiver pentru a muta antena, cu conditia sa poti transmite semnalul wireless in toata casa.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top