Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mama Rasia
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default 2 cabluri intr-un tub electric pvc

    Ce cabluri pt. satelit as putea folosi pentru a le putea strecura intr-un tub electric pvc cu interiorul de 11 mm ? Tubul are aproximativ 5m,e bagat in perete si am un cot cam la jumatatea distantei. Am pe undeva un cablu Belden de 5mm diametru(cred ca e H121) dar nu stiu ce sanse am ca sa-l strecor. O alta varianta ? Multumesc !

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mama Rasia
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    cablurile au in genere 8mm in diametru, sa treci 2 ?
    ar mai o solutie:
    € 149,-
    cu 150€ probabul ca-ti pui un tub nou de 30 ca sa ai rezerva alta data.
    In general au intre 6.8 si 7.1 dar pt. 7-8 metri cred ca mergea folosit si ala de 5 mm - http://www.mondoplast.ro/Cablu-Coaxi...21AL-pg_ft-543

    Data viitoare in mod sigur o sa prevad un tub in care ca sa intre mai multe cabluri ..de.... nu m-am gandit ca o sa am nevoie sa vin cu 3 cabluri asa ca am pus doar 2 tuburi.

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Exista cablu twin, adica doua cabluri mai subtiri lipite intre ele (2 x 4 mm)
    http://www.hm-sat-shop.de/montage-zu...meterware.html

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mama Rasia
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Exista cablu twin, adica doua cabluri mai subtiri lipite intre ele (2 x 4 mm)
    http://www.hm-sat-shop.de/montage-zu...meterware.html
    Cred ca asta era ok...problema e unde gasesc asa ceva in Ro ?

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mama Rasia
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am gasit ceva la Elstar ...o sa verific maine daca au si in stoc.
    Va multumesc pentru ajutor !

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mama Rasia
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se pare ca cel de la elstar e format din 2 cabluri de 6,8 mm si nu ma ajuta cu nimic. Unde as putea gasi in Ro un cablu twin de maxim 9-10 mm ?

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu e neaparat sa fie twin, poti folosi si 2 cabluri separate, subtiri de 4 mm, ca aici:
    http://www.hm-sat-shop.de/montage-zu...meterware.html
    Poate gasesti mai usor single decat cablu twin.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mama Rasia
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu daca gasesc de 4, o sa incerc sa le bag pe cele de 5 ...desi ma indoiesc ca voi reusi.

  9. #9
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si pe mine m-ar fi interesat un cablu de care cauti tu ca sa pot pune pe aceeasi teava atat cablul de sat cat si un cablu pentru o antena terestra. Din pacate nu stiu daca s-ar putea gasi un cablu asa subtire care sa ofere si calitate superioara.
    Nu cred ca o sa reusesti sa bagi doua cabluri in acelasi timp (s-ar putea incolaci) mai ales daca teava ar avea si 1-2 coturi... eventual poti sa le prinzi unul de altul.
    Eu stau la ultimul etaj si am pod cu acoperis de tigla, deci am optiunea "gaura in tavan" dar nu ar fi foarte estetic..
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mama Rasia
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by popamare View Post
    Din pacate nu stiu daca s-ar putea gasi un cablu asa subtire care sa ofere si calitate superioara.

    Eu stau la ultimul etaj si am pod cu acoperis de tigla, deci am optiunea "gaura in tavan" dar nu ar fi foarte estetic..
    Asta de 5mm pe care il am e destul de calitativ...mai ales ca e vorba de cativa metri, maxim 10.
    Cat despre optiuni...am si eu ...pot sa dau gaura in perete si sa-l intind prin camera...dar nu asta vreau.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    323
    Posts Thanks / Likes

    Default problema la coturi

    daca reusesti sa bagi intii din cap in cap pe tub o sirma mai lunga de fier rezistenta,deci mai groasa de 1,5 mm la care ai facut capatul intors pe 2-3 cm sa nu se agete incerci cu rabdare sa o bagi din cap in cap la tub prin impingeri repetata si reveniri in zonele de cot inapoi si iar impingeri pina cind sirma ia curba dorita apoi daca reusesti urmeaza etapa a doua.
    Matisezi cele doua cabluri cu alta sirma foarte subtire dar rezistenta de sirma de fier ,eventual ungi exteriorul cablurilor cu un strat subtire de vasilina si e bine sa mai ai un amic ajutor unul impinge incet de cabluri pe tub ajutindu-se de o cirpa altul trage la celalalt capat de sirma !la coturi nu se insista daca nu merge se revin 2-3 cm inapoi si se incearca iar!bafta!
    PS:ar fi bine sa ai o bucata de tub identic cu cel al tau de 50 cm -1 metru de care sa te ajuti in probe cu tipurile de cablu ce vrei sa le iai eventual inainte de achizitie in vreun magazin !Daca se rupe zona matisata tragi cablurile afara ,bagi din nou sirma la loc prin impingere matisezi si incerci sin nou!rabdare si succes!

  12. #12
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    asta se rezolva cu 2 sumatoare de semnal sau cu unul si o doza.
    Si nu sunt probleme cu comanda pentru HH sau cu calitatea semnalului?
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Weissenburg
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default Exista si solutii profi ...

    Quote Originally Posted by johnsaxon View Post
    daca reusesti sa bagi intii din cap in cap pe tub o sirma mai lunga de fier rezistenta...
    ... sau poti intreba un electrician despre o scula speciala pentru tras cabluri prin tuburi inzidite. Este un fir de plastic prevazut cu o cupla la capatul liber si este solutia profesionala.
    Succes!
    Amiko Alien + 1,15 Al [13E-4,8E-0,8V] pe suport TRIAX + Kathrein CAS60 [5V] + 40"HD Blaupunkt + 43"UHD LG

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    solutia profesionala nu e firul de plastic ci cel din otel, spiralat.
    cablurile se ung cu sapun lichid.
    Domnilor si domnilor, solutia profesionala este una: "firul" de plastic, adica o sonda din plastic special prevazuta cu un cap de +- 10cm foarte flexibil din otel, cu asa ceva si cate o persoana la fiecare capat al tubului merge sigur.Daca tubul este gol si se incearca varianta cu firul din otel ajungem din nou tot la sonda din plastic,fara ea cum bagi firul din otel

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mama Rasia
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am un cablu H125 prin acel tub asa ca nu cred ca am nevoie de sufa, ma pot lega direct de el cu cele doua cabluri de 5mm. Faza cu sapunul lichid mi-a mai recomadat-o cineva.O sa incerc cand se face vremea buna.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top