Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14

Thread: Line amp

  1. #1
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default Line amp

    Salutare
    Studiind un pic pb dreamboxului 800 cu acele 2 TP-uri de HD din sky uk, am gasit pe niste forumuri straine cum ca s-ar rezolva (semnalul pe acele tp-uri) s-ar stabiliza cu ajutorul unui line amp pe cablu. Eu pb o rezolvasem partial cu un cooler de sursa pus deasupra conservei..insa acum am mai insiarat inca vreo 15m de cablu in plus, metrii de cablu care aduc o scadere mica de semnal, insa semnificativa ptr aceste tp-uri. Zis si facut.,..cumpar amp-ul de la peru... in instalez langa lnb si surpriza,...pb se rezolva, in sensul ca semnalul nu mai are marja aia de joaca...intre 0.5 si 1 db , si chiar nu mai face macroblocuri, insa am avut parte si de alta "surpriza", de data asta neplacuta.Pe anumite frecvente imi atenueaza din semnal fff mult, iar pe unele dispare semnalul de tot. Care sa fie problema? Calitatea proasta a amplificatorului? Mentionez ca l-am pus si la jumatatea distantei (lbn-receptor), si sus la antena langa lnb, si in spatele receptorului. Rezultatul este acelasi. Sa abandonez solutia asta si sa cumpar niste cablu mai de calitate, ceva cu dublu tresa? Asta de`l am acum e ceva ieftin...bunicel dar ieftin, in tresa are si folie de aluminiu.
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    din ceea ce stiu, 7000 are posibilitatea de a mari tensiunea pentru lnb cu 1v si functioneaza perfect. nu cunosc meniul de 800 dar poti cauta singur aceasta optiune. ideal ar fi sa postezi si rezultatul.
    la 800 in setari am doar atat la voltaj: polarization (care e default), 13 sau 18. Cand dau 13, nu se siumte vreo diferenta, la 18 cade de tot semnalul (de ce nu stiu). LNB-ul este un invacom cu flansa de 0.3. Mai are si o optiunde gen "incrased voltaje" care iarasi nu simte vreo sichimbare cu el activat.
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    schimbind 13/18 automat schimbi polaritatea si e normal sa nu mai ai semnal.
    cred ca optiunea "incrased voltaje" este cea de care ai nevoie. engleza mea tehnica, e subtire, nu mi-e de folos aici. sa mai asteptam si alte opinii.
    deci singura optiune e aia cu incrased voltaje sa inteleg
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  4. #4
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incrased voltaje cred ca se refera la diseqc switch

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Manca-v-as, increased voltage nu se refera la diseq, ci la faptul ca receiverul are posibilitatea de a trimite 14/19V in loc de 13/18V, lucru util cand cablul este lung si are cadere de tensiune pe el. De exemplu, la LNB pot ajunge (pe orizontal) doar 15-16V in loc de 18V si atunci LNB-ul poate trece pe verticala si nu mai ai semnal.
    Dar aici nu este vorba de tensiunea insuficienta fiindca pe alte transpondere se vede. Si eu am avut probleme pe anumite transpondere (cabluri mai vechi, trase pe vremea cand se folosea numai TV, cu multe doze, etc.), in rest era OK. Cu amplificator se rezolva, dar nu mai mergeau alte transpondere. Asa ca am inlocuit cablurile in toata casa si acum e OK. Amplificatorul are rost la cabluri peste 80-100m, in rest mai mult rau face decat bine.
    Macroblocuri pe anumite transpondere pot aparea si din cauza telefoanelor cordless (nu mobile), la tine sau la vecini. Incearca sa muti baza (mai intai verifica daca e de la ea, taindu-i alimentarea).

  6. #6
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    A zis cineva, intr-un alt thread, care a testat un DM800 SE, ca nu ar mai fi aceste probleme. Sunt curios daca pe un Vu+ de ex mai face asa. Sau pe un DM500HD... Cred ca asta ar raspunde la cateva intrebari.
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    718
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe VU Duo nici vorba de probleme de acest gen....si tunerul e mai bun decat cel de pe vechiul dm800 la care am renuntat.

  8. #8
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default

    problema de fapt (la clone dm 800) este ca, chinezii au pus piese de o mai proasta calitate. la tunerele rev. J si K se rezolva schimband un condensator parca si vreo 2 tranzistoare, la rev L3 nu este fix, si la rev. M, nu stiu. Daca e cineva curios, pun pe undeva pdf-ul cu how-to-ul la tunerele pt rev K si J.


    Increased voltage si in-line amp-ul nu rezolva absolut nimic (cel putin din ce am testat eu).


    (ma refer la problema cu agatatul imaginii, numai pe Sky UK, la programele HD)
    yada yada

  9. #9
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by siZan View Post
    problema de fapt (la clone dm 800) este ca, chinezii au pus piese de o mai proasta calitate. la tunerele rev. J si K se rezolva schimband un condensator parca si vreo 2 tranzistoare, la rev L3 nu este fix, si la rev. M, nu stiu. Daca e cineva curios, pun pe undeva pdf-ul cu how-to-ul la tunerele pt rev K si J.


    Increased voltage si in-line amp-ul nu rezolva absolut nimic (cel putin din ce am testat eu).


    (ma refer la problema cu agatatul imaginii, numai pe Sky UK, la programele HD)
    Nu este clona, nu stiu de unde ai tras tu concluzia asta.
    Problema nu este la clone, sau din cate am inteles, paradoxal, la clone nu prea exista aceasta pb ptr ca chinezii au pus un mic radiator pe chipset (cacofonia a fost intentionata)
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  10. #10
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu am tras nici o concluzie, ziceam doar de ce am testat eu. pe receptorul original nu am intalnit problema cu agatatul imaginii pe sky uk/HD.
    yada yada

  11. #11
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    e luat de la nemtzia de pe dvbshop, si la aplicatia aia cu genuwine dreambox imi da ca ar fi original. acu' yo nush d-astea
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  12. #12
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Wallis And Futuna Islands
    Posts
    2,234
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa cum s-a mai spus, conteaza calitatea cablului, de regula ar fi bine sa verificati datele de catalog adica, atenuarea la frecvente inalte. Firul central sa fie cu mai mult cupru, evident creste si pretul pe masura si nu este deloc de neglijat dielectricul + ecranarea.
    In situatii de acest gen este de recomandat folosirea cablurilor RG6 cel putin si nu al cablului RG59 care este folosit la scara larga in aplicatiile de TV sau TVCA.
    Ar fi bine sa se foloseasca cat mai putine imbinari intre LNB si receptor, la prelungitoarele F-F se pierde de regula intre 1 si 3 db in functie de calitatea mufelor F. Flositi mufe prin sertizare, presare si nu prin insurubare.
    In final asa cum stiti cel mai bun amplificator este o antena mai mare, dar nu intotdeauna se poate aplica.
    Ideile exprimate de userul acestui cont reflecta opinia personala si trebuie tratata ca atare.

  13. #13
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default

    bad luck then poate mai sunt si altii care au DM 800 HD si ne pot spune cum sta la ei treaba.
    yada yada

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1,588
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pe alte transpondere hd sacadeaza?daca nu,nu e de la incalzire.Nu cumva e de la share?nd v e cam rau...
    DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top