Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema conectare internet Optibox

    Domnilor,

    Am avut ceva probleme cu aparatul si baietii de la magazin mi l-au schimbat(era in garantie). Eu am avut varianta Optibox 500 si acum mi-au dat varianta 550 . Problema e ca nu-l pot conecta la net. Mai bine zis merge cateva minute, apoi se blocheaza, dupa cateva minute se deblocheaza iar merge 2-3 minute, apoi gata nu mai vrea. Am verificat setarile sunt in regula dar tot nu vrea sa se conecteze. La conectarea cu DCC imi da urmatorul mesaj : "ERROR 10057 in function Send socket is not connected". Aparatul e conectat la net prin router.
    Daca cineva are vreo idee sau solutie e binevenita.

    Multumesc
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  2. #2
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pune geminii 420 daca nu ai modificata adresa de MAC sau 470 daca ai modificat,daca la fel face du-l inapoi,are chipul de lan schimbat.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    nowhere
    Posts
    480
    Posts Thanks / Likes

    Default optibox 550

    @ Don Pedro
    Ce router ai?Cu D link DIR 600 nu prea vrea sa mearga Optiboxurile.Eventual incearca sa pui un switch intre router si Optibox.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salutare,

    Eu unul as incerca mai intai sa ma conectez cu telnetul la optibox (apropo aparat din asta am si eu).
    Prima data faci un test de conectivitate:

    ping -t ip_ul_optibox-ului

    Dupa ce vezi ca nu ai pierderi de pachete, te conectezi cu telnetul la aparat

    telenet ip_optibox
    si de acolo dai un ping mai intai la router

    ping -c4 ip_router

    Daca merge, dai un ping la yahoo:

    ping -c4 yahoo.com

    Eu suspectez o problema de retea ( cablul, router etc).

    Succes

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Routerul este Asus : http://www.intend.ro/int--router-asus-rx3041/ , inainte cu aparatul vechi mergea fara probleme. Daca scot din priza aparatul si il pornesc din nou iar merge cateva minute si se blocheaza. Am schimbat IP Optiboxului , l-am modificat si din router dar nu s-a intamplat nimic nou. Daca ma uit cu CCCaminfo la Clienti nu imi apare nimic,iar la Servere imi apar serverele dar la carduri 0 .
    Curios e ca a facut cateva figuri din astea cand l-am adus de la magazin apoi a mers 3-4 zile fara probleme.
    Sa fi gresit la setari, nu am facut ceva bine?
    S-o fi dus sau nu functioneaza ceva bine pe partea de retea?
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by danutz68 View Post
    Salutare,

    Eu unul as incerca mai intai sa ma conectez cu telnetul la optibox (apropo aparat din asta am si eu).
    Prima data faci un test de conectivitate:

    ping -t ip_ul_optibox-ului

    Dupa ce vezi ca nu ai pierderi de pachete, te conectezi cu telnetul la aparat

    telenet ip_optibox
    si de acolo dai un ping mai intai la router

    ping -c4 ip_router

    Daca merge, dai un ping la yahoo:

    ping -c4 yahoo.com

    Eu suspectez o problema de retea ( cablul, router etc).

    Succes
    Oare daca nu se conecteaza cu DCC-ul o sa mearga telnetul?
    Imi spui te rog unde trebuie sa intru sa dau ping : telnetul din DCC sau din PC ?

    Multumesc
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by spaniolul View Post
    Pune geminii 420 daca nu ai modificata adresa de MAC sau 470 daca ai modificat,daca la fel face du-l inapoi,are chipul de lan schimbat.
    Problema e ca nu pot schimba imaginea daca nu-l pot conecta in retea. Nu am iesire serial la PC si numai cu Flashwizard pot schimba imaginea.
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,

    Mai intai din pc-ul tau dai ping -t ip_optibox ca sa vezi daca conexiunea de la calcul tau este functionala. Ca sa verifici daca placa de retea a optiboxului nu este busita, atunci legi optiboxul la calcul tau cu un cablu crossover si dai din nou ping de pe calc. Acum depinde de topologia retelei tale, sa vezi unde ai problema de conexiune. Dar cel mai bine verifici cu ping. Apoi daca vezi ca nu ai pierderi de pachete incerci cu telnetul.
    Last edited by danutz68; 7th December 2010 at 10:43.

  9. #9
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by don Pedro View Post
    Problema e ca nu pot schimba imaginea daca nu-l pot conecta in retea. Nu am iesire serial la PC si numai cu Flashwizard pot schimba imaginea.
    salut
    aceeasi problema am avut-o si eu.rezolvarea?sau il inapoiezi sa iti schimbe ceva la placa de retea sau folosesti un switch.
    boy2good

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by boy2good View Post
    salut
    aceeasi problema am avut-o si eu.rezolvarea?sau il inapoiezi sa iti schimbe ceva la placa de retea sau folosesti un switch.
    Intrebarea mea e : de ce trebuie switch ? Daca aparatul initial a mers aproape 3 ani fara nicio problema de retea prin router, de ce asta care e la fel(carcasa e neagra in loc de argintie cum era la primul) trebuie switch. Care e rolul acestuia?

    Multumesc
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,
    Nu are treaba cu switch-ul, el trebuie doar sa faca routarea pachetelor din si spre internet. Eu totusi cred ca ai o problema hardware. Ai incercat cu ping -t ?

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    nowhere
    Posts
    480
    Posts Thanks / Likes

    Default optibox

    La 2 prieteni am patit la fel.Doar cu router D link DIR 600, si cu optiboxuri 550.Am instalat totul , mergea CCCam pe box.Dupa o pana de curent , sau dupa un reboot pierdea legatura prin lan.Eu aveam un dreambox 500 chinezesc si am montat-o la unul dintre prieteni.Merge si acuma si dupa reboot.Am pus la mine optibox 550 si la mine nu face figuri cu un router MSI .Boxul e legat la MSI printr-un AP .Nu am nici o problema.La al doilea prieten am patit la fel. Dupa reboot , la revedere legatura lan.Dupa aia am pus un switch intre router si box si functioneaza.Degeaba scoteam , bagam cablul LAN in optibox , routerul nu-l observa.Am incercat in toate cele 4 porturi ale routerului.Se pare ca partea de LAN a optiboxurilor e mai sensibila la unele routere.
    Last edited by zottya; 7th December 2010 at 16:21.

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,528
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by don Pedro View Post
    Intrebarea mea e : de ce trebuie switch ? Daca aparatul initial a mers aproape 3 ani fara nicio problema de retea prin router, de ce asta care e la fel(carcasa e neagra in loc de argintie cum era la primul) trebuie switch. Care e rolul acestuia?

    Multumesc
    Schimba cablul de retea si va merge.
    Aceeasi problema am avuto la mai multe optibox 550, care dupa schimbarea cablului au mers fara probleme.

  14. #14
    Banned Junior
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    1
    Posts Thanks / Likes

    Default geminiiiiii

    Quote Originally Posted by spaniolul View Post
    Pune geminii 420 daca nu ai modificata adresa de MAC sau 470 daca ai modificat,daca la fel face du-l inapoi,are chipul de lan schimbat.
    Specialistu din tenerife va recomanda: geminii e cea mai tare imagine. Ai ajuns mare specialist. kaka

  15. #15
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by kakanadianu View Post
    Specialistu din tenerife va recomanda: geminii e cea mai tare imagine. Ai ajuns mare specialist. kaka
    Mai papagal de 2 lei,geminii este imaginea oficiala pt. dreambox ca sa nu zic enigma 1,daca ceva nu iti merge cum trebuie pui o imagine originala si testezi,daca e ok sti de unde e buba,daca nu inseamna ca receptorul are probleme,in cazul de fata e vorba de lan,cu alte cuvinte il duce inapoi si ia altul care va avea placa de retea in regula.

    Daca totul e ok poti pune orice imagine vrei,de aceea eu unul recomand ca atunci cand cumparati un receiver DM sau il aduceti de la reparat sa faceti testele cu o imagine originala,dupa...e problema voastra ce imagine va alegeti!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top