Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default Euforia TV / Antena 4 din februarie

  Grupul de televiziuni patronat de familia Voiculescu, participant cu stand la Convenţia de Comunicaţii prin Cablu de anul acesta, desfăşurată în 15 şi 16 noiembrie la Hotel Marriott, a anunţat lansarea televiziunii Euforia TV, dedicat unui target feminin cuprins între 25 şi 48 de ani şi avînd ca dată a lansării luna februarie 2006.

  Marin Bondac, inspector teritoriu la Antena 1, a spus că Euforia TV va difuza filme documentare legate de domenii culinare sau de modă, precum şi emisiuni în care va fi studiat comportamentul femeilor în diferite contexte. Seara, televiziunea va difuza filme de educaţie sexuală, precum şi emisiuni cu teme medicale. Bondac crede că televiziunea nu va concura direct Acasă TV, deoarece nu va difuza telenovele în aceeaşi proporţie.

  Euforia TV va folosi satelitul Eutelsat W2 şi va emite criptat. Până la încheierea Convenţiei, televiziunea nu semnase contracte de distribuţie cu nici un operator de cablu.

  Corporaţia pentru Cultură şi Artă Intact prin care era operată, până în vara 2005, televiziunea Antena 1, a fost desfiinţată. În prezent, televiziunea Antena 1 este operată de o companie nouă, numită Antena 1 SA, iar Euforia TV / Antena 4 este operată de o societate distinctă, numită Antena 4 SA.

  Tot în 2006, trustul patronat de familia Voiculescu va mai lansa o televiziune, Antena 2, aceasta fiind specializată pentru un public masculin.

  Antena 1 are în prezent o distribuţie pe 85% din teritoriul României, atât terestru, cât şi prin cablu şi sistemele DTH. Televiziunea de ştiri a grupului, Antena 3, atinge în mod curent ratinguri de 1,2%.

 2. #2
  Moderator Expert
  Join Date
  Sep 2002
  Location
  Bucuresti
  Posts
  6,984
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Din EVZde azi: http://www.evz.ro/mass-media/?news_id=204790

  " Antena 2 si Antena 4 incep probele
  Dupa Antena 1 si Antena 3, trustul familiei Voiculescu anunta intrarea in emisie a doua noi posturi, asa-numitele Antene 2 si 4. Este vorba despre doua televiziuni de nisa, destinate barbatilor (2) si femeilor (4). Investitia se ridica la cate sase milioane de euro pentru fiecare.
  Primul post care va intra in emisie este ultimul in ordinea numerotarii. El va emite nu sub numele de Antena 4, ci sub cel de Euforia Lifestyle TV si reprezinta, oarecum, echivalentul audiovizual al unei reviste luxuoase pentru femei (glossy). Euforia va incepe probele catre sfarsitul lunii decembrie si va intra in emisie, oficial, candva in intervalul 1-15 februarie.

  Ultimele pregatiri

  Noua televiziune va fi condusa de Florin Nicoara, director de programe la Antena 1. Televiziunea de barbati (nume de lucru: Antena 2) se afla intr-un stadiu mai putin avansat si il are ca sef de proiect pe Valentin Nicolau, ajuns in trustul familiei Voiculescu dupa scandalul si demiterea de la TVR.
  Euforia Lifestyle TV are in grila o serie de talk-show-uri si emisiuni-reportaj-magazin romanesti si straine. „Am purtat discutii si negocieri cu vedete, dar si cu persoane care nu au facut televiziune, insa sunt recomandate de personalitate si cariera pentru televiziune”, a declarat pentru EVZ Florin Nicoara, directorul general al canalului.

  Grila si oamenii Euforia

  Printre numele noi se numara in mod cert cel al Danei Petrescu, fosta sotie a fotbalistului Dan Petrescu, care va avea un talk-show intitulat „Jurnal intim”, pe teme de sex si relatii de cuplu, in weekend, dupa ora 23.00. „Pe Dana Petrescu o recomanda studiile si experienta de consiliere de cuplu”, a precizat Florin Nicoara. „Are clinica, a facut practica in America in acest domeniu”.
  Euforia Lifestyle TV mizeaza pe noua emisiune, avand in vedere si succesul doctorului Cristian Andrei de pe Antena 1 („9595”). Printre show-urile straine care au fost contractate pentru noul canal se numara celebrul „Oprah”, realizat de Oprah Winfrey in America de aproape 20 de ani, dar si emisiuni cu specific feminin, precum: „Cursa cumparaturilor” (shopping), „In spatele vitrinei” (cum sunt fabricate anumite produse), „Stil la pret redus” sau „Ghid de frumusete”. Se adauga magazine de sex, gradinarit, design, fitness etc.
  Grila mai include o telenovela columbiana, „Femeia din oglinda” si un soap („Viata la Mall”, Italia), la capitolul achizitii sigure.

  Concurenta

  Euforia Lifestyle TV se pozitioneaza mai sus decat postul pentru femei al lui Adrian Sarbu, Acasa TV. „Putem vorbi de concurenta pe zona mare de public comun”, a explicat Florin Nicoara. „Incercam sa ne adresam unei parti din publicul care vine ocazional pe Acasa TV. Partea mai premium”.
  In indici demografici, asta inseamna femei din segmentul de varsta 10-45 de ani, cu venituri si studii mari si peste medie. Targetul de audienta al postului este de 2,5 procente cota de piata pe segmentul de public mentionat, la sfarsitul lui 2006, sau 1,5 pe intreg publicul urban. Dupa trei ani de functionare (finalul lui 200, Euforia Lifestyle TV trebuie sa atinga o cota de piata de 6 procente pe all urban. Conform planului de management, televiziunea va inceta sa mai piarda bani (break even) undeva intre anii doi si trei.

  Imperiul Voiculescu

  Televiziuni
  Antena 1: Televiziune generalista, director general: Camelia Voiculescu, lansata pe 29 noiembrie 1993. Concurenta: Pro TV
  Antena 2 (nume provizoriu): Televiziune de nisa, destinata barbatilor, in stadiul de proiect. Concurenta: nu exista. Sef de proiect: Valentin Nicolau
  Antena 3: Televiziune de stiri, a inceput sa emita la sfarsitul lui iunie 2005. Concurenta: Realitatea TV, N 24. Director general: Sorin Oancea
  Euforia Lifestyle TV
  (Antena 4): Televiziune de nisa, destinata femeilor, intra in emisie la sfarsitul lui decembrie. Concurenta: Acasa TV (partial). Director general: Florin Nicoara.

  Presa scrisa
  Publicatii existente: „Jurnalul national” (nr. 2 pe piata cotidienelor), „Gazeta sporturilor” (competitie stransa cu „ProSport” pentru pozitia de lider pe piata cotidienelor de sport). Lansari noi in mass-media: „Tango”, „Saptamana financiara”, „Top Gear”.
  Publicatii neauditate, fara rezultate spectaculoase conform surselor din piata.

  Radiouri
  Romantic, un radio de Bucuresti in pregatire

  „Sper ca Antena 4 sa fie o televiziune care sa enerveze barbatii”.
  Florin Nicoara, director general Euforia Lifestyle TV

  „Grupul Intact a demonstrat ca poate fi un driver al pietei de media romanesti.”
  Camelia Voiculescu, actionar majoritar

  „Ne propunem ca Antena 2 sa fie locul de refugiu al barbatilor.”
  Valentin Nicolau, sef de proiect Antena 2

  "
  SHALOM

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. 1 mai la Euforia TV
  By Unuseroarecare in forum News
  Replies: 0
  Last Post: 1st May 2006, 10:02
 2. Euforia TV 16/9 ?
  By Paul_L in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 2
  Last Post: 19th January 2006, 23:19
 3. Euforia Lifestyle TV
  By cipy_1982 in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 6
  Last Post: 15th January 2006, 13:35
 4. Antena 1, Antena 2, Antena 3, EUFORIA (Antena 4?)
  By macsat in forum RDI - Satelit
  Replies: 4
  Last Post: 27th December 2005, 10:35
 5. Euforia TV
  By Pisti in forum RDI - Satelit
  Replies: 3
  Last Post: 11th November 2005, 01:23

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top