Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    84
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation Activare si functionare DTH

    Am o mare nelamurire si nu prea am gasit raspuns:
    Cum se face activarea cartelelor la orice DTH? Si cum se dezactiveaza in caz de neplata doar cartela respectiva sau se pot activa doar unele pachete pe o cartela?
    Se transmite un semnal de pe satelit doar pt respectivul receptor? Acest semnal e inclus in semnalul util de la un pachet TV?
    Sau exista o frecventa speciala de service pe care sunt trasnmise aceste activari/dezactivari?
    Iar chip-ul din card face doar identificarea abonatului sau are si un alt rol activ in procesul de decodare?
    Ca semnalul util vine la toti moka din cer dar prin ce procedeu se face identificarea abionatului cu ajutorul cardului?
    Nedumerirea mea vine de la faptul ca la abonat se face doar receptia, el nu emite inapoi la satelit date despre receptor si cartela.
    Deci in STB se fac toate decodarile din semnalul transmis de pe satelit, dar nu inteleg cum se fac aceste "filtrari" ca pot vedea numai cei ce au cartela activa.

    Un link cu astfel de informatii va rog pt cei experti in domeniu.
    Precizec ca nu doresc sa fac nus ce "spargere", doar pt propria mea informare.

    Ms.

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Simplu, semnalul de activare pentru un anumit card este trimis via satelit prin data stream catre toate receiverele existente, dar numai receiverul cu cardul respectiv poate prelucra informatia. Streamul se transmite pe un canal sau mai multe, in general ti se spune pe ce canal sa lasi receiverul ca sa se activeze cardul. Acest semnal este transmis cateva zile, daca in acest timp nu ai lasat receiverul pe canalul respectiv trebuie sa suni la call center sa-ti trimita inca o data activarea.

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    84
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Scuze ca din greseala am mancat o litera la titlul topicului.

    Inseamna ca prin data stream se transmit acele informatii pt fiecare card in parte non stop.
    Sau mai ramane varianta se trimite cate o informatie la modificarea starii lui: un tream cu date pt activare si ramane astfel blocat pe respectiva informatie. Daca mai doresc sa activez sau sa dezactivez alte pachete se trimite alt stream si se comuta din receptor automat pe noua stare.

    Dar se poate bloca acest data stream cumva pt a nu permite decodorului sa fie blocat/deblocat din data center? Sau automat, daca se blocheaza streamul de date se blocheaza si receptorul?

    M-ar interesa informatii mai precise sau sunt deja date mult prea importante pt a le gasi publice?

    Ma refer in special la Dolce unde sunt abonat, dar se chinuie cei de la tehnci de 6 zile sa-mi activeze inca un STB si nu reusesc deloc.
    Le apare "incident" in aplicatie si nu-i dau de capat cei de la tehnic.
    Ms

  4. #4
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    rabdare si tutun

    le spui sa iti schimbe receptorul si cred ca o sa mearga mai repede

    eventual lasa cuplat doar receptorul respectiv la antena...cand sunt puse in serie apar anomali uneori si nu activeaza al doilea aparat

    G. Cosbuc spunea : " nu cerceta aceste legi / ca esti nebun de le intelegi "
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    84
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Receptorul l-am luat de pe acest forum de la shop. E OK. Alt card merge fara probleme in el.
    Nu imi pot activa doar cartela.
    Si nu e pus in loop. E direct din LNB.
    Maine se face o saptamana de cand tot incearca si nu reusesc (cei de la RTC)

  6. #6
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Romania
    Posts
    1,495
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In cazul dezactivarii. din cate stiu fara a intra prea mult in detalii, schimba cheia operationala pentru toti ceilalti iar cheia ta de management este trecuta "on black list" sa nu mai primesti update.
    FAbian23

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top