Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
 1. #1
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  6,011
  Posts Thanks / Likes

  Default Televiziunea pe mobil va cuceri Europa

  Televiziunea pe mobil va cuceri Europa

  Autor: Bogdan Biszok Vineri, 26 Noiembrie 2010 50 vizualizări 0 comentarii


  Recepţionarea programelor de televiziune, gratuit, pe telefonul mobil sau pe alte dispozitive mobile, va deveni o realitate şi īn Europa īn următorii ani, nu numai īn Asia şi Statele Unite.
  Televiziunea pe mobil nu a prins atāt de bine īn Europa precum s-a īntāmplat īn Asia şi Statele Unite.
  Principalele probleme identificate de specialişti sunt capacitatea limitată a reţelei, costurile mari de implementare pentru operatori, preţurile ridicate ale terminalelor mobile, pe care nu mulţi utilizatori şi le pot permite, şi lipsa de varietate īn conţinut.
  Televiziunea pe mobil a luat naştere acum mai bine de cinci ani īn Coreea de Sud. Īn prezent, Coreea de Sud şi Japonia sunt liderii acestui segment care este īn continuă dezvoltare. Utilizatorii de terminale mobile din aceste ţări urmăresc transmsiunii īn direct sau programe TV, gratuit, īn timp ce aşteaptă un mijloc de transport īn comun sau chiar īn timp ce se deplasează cu acestea.  Televiziunea pe mobil este recepţionată gratuit şi īn SUA. Īn Europa au fost mai multe tentative, mai īntāi īn Marea Britanie, operatorul BT a lansat un serviciu Mobile TV īn septembrie 2006, īnsă l-a abandonat un an mai tārziu. Acelaşi lucru l-a făcut şi MFD Mobiles Fernsehen Deutschland, īn 2008.
  IMB, un nou standard de tehnologie mobilă
  Anul acesta, īn Marea Britanie, trei dintre cei mai mari operatori telecom, susţinuţi de Ericsson şi de cele mai importante companii de televiziune din ţară, şi-au unit forţele pentru a dezvolta o nouă strategie de susţinere a televiziunii mobile: Integrated Mobile Broadcast (IMB).
  IMB este un nou standard de tehnologie mobilă de difuzare care va susţine livrarea de conţinut de calitate şi memorarea obiceiurilor de vizionare ale fiecărei persoane īn parte, eliminānd, de asemenea, limitările existente de capacitate – toate acestea la un cost foarte mic de implementare şi administrare.
  Noul standard va funcţiona pe diferite segmente de spectru licenţiat pentru tehnologii 3G din Europe, segmente care au rămas nefolosite pānă īn acest moment, deşi operatorii au achitat drepturile de utilizare.
  Iniţial, serviciul va fi implementat īn opt staţii de bază din Marea Britanie: cinci aflate īn Londra, unul aflat lāngă sediul O2 din Slough şi două din laboratoarele de testare ale Orange din Bristol. O sută de telefoane mobile cu chip-uri IMB īncorporate vor fi folosite de către cei trei operatori şi de furnizorii de conţinut implicaţi īn test.
  Experimentul promite şi o abordare interesantă, care va include trei elemente care au lipsit din alte īncercări similare din industrie: o tehnologie viabilă din punct de vedere comercial, care nu necesită investiţii importante pentru modernizarea reţelelor existente, participarea a trei dintre cei mari operatori din Marea Britanie, conţinut captivant şi interesant pentru utilizatori oferit de companii cunoscute precum BBC, Sky sau Turner.
  Īn plus, noua platformă reduce substanţial costurile transportului de date TV live şi eliberează reţeaua, făcānd posibilă implementarea altor soluţii care să genereze venituri.
  Participanţii la acest experiment şi-au stabilit Jocurile Olimpice din Londra din 2012 ca punct de referinţă pentru succesul soluţiei IMB.
  Cele mai po....re standarde de difuzare
  Pe fiecare continent, īn prezent, se foloseşte o tehnologie diferită de difuzare. Astfel, īn Europa cel mai po....r standard este DVB-H (Digital Video Broadcasting Handheld). Acest standard este versiunea mobilă a DVB-T, standardul de transmisie pentru recepţia digitală terestră. Aceasta tehnologie are printre avantaje consumul redus al bateriei, permiţānd mai multe ore de vizionare şi posibilitatea de a utiliza simultan şi alte servicii mobile īn timpul transmisiei, precum telefonia sau navigarea pe Internet.
  Īn Romānia, televiziunea pe mobil prin sistemul DVB-H (Digital Video Broadcasting - Handheld), va fi disponibilă cel mai probabil īn anul 2015, atunci cānd ţara noastră va īnlocui transmisia terestră analogică cu cea terestră digitală.
  Īn Asia, tehnologia folosită este DMB (Digital Multimedia Broadcasting) . DMB se īmparte īn două categorii S-DMB - transmisiune prin satelit şi T-DMB transmisiune terestră.Este bazat pe standardul 147 Digital Audio Broadcasting (DAB) si are cateva similaritati cu standardul DVB-H. T-DMB funcţionează excelent chiar şi īn automobile care se deplasează cu 120 de km/h.
  TDtv bazată pe tehnologia CDMA (Code division multiple access ) este cea mai utilizată īn SUA. TDtv este disponibil īn benzile 1900MHz şi 2010 MHz.
  Adblock Plus detected! Please help support Console Discussions by adding our domain to your whitelist or disabling ad blocking software. Ads are a way to cover server costs.Thank you!


 2. #2
  Gold Member Expert
  Join Date
  Dec 2009
  Location
  prin gropile capitalei
  Posts
  3,611
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Da man, pe Romania o va cuceri de-abea dupa 2015.. iar suntem mult in urma
  Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
  Problema e ca trece si batranetea...

 3. #3
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Televiziunea pe mobil e deja de ani buni .

  Eu am 30 de canale pe iPhone incluse in abo .

 4. #4
  Mi se rupe Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  2,968
  Posts Thanks / Likes

  Default

  cum fuck ?
  si eu tocmai am primit scrisoare de la Orange , ca de la 1 Ianuarie , pachetul Mobile-TV o sa se desfinteze si ma trece automat la alt pachet de date

 5. #5
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Traiesti intr-o tara de pianisti si lebede . Nu e bine .

  Am si pachetul MTV moca .

  PS. Sunt 32 in pach3tul gratuit . Si cu plata poti sa iti iei si pachetul CanalSat daca vrei.

 6. #6
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Astea sunt :

  http://www.sfr.fr/vos-services/tv-vi...bile/index.jsp

  Gratuit pentru iPhone .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top