Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8

Thread: Script oscam

  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    España
    Posts
    91
    Posts Thanks / Likes

    Default Script oscam

    Am o rugaminte mare la cei care sunt maestri in linux si in special oscam. Am o cartela "dulce"citita de oscam intrun dm500+.
    Problema e ca oscam-ul se opreste foarte des,3-4 ori pe zi,si atunci apar fara kard clientilor din ccam! Am uitat sa specific folosesc ccam2.1.3+oscam1.00! As vrea sa stiu daca exista vre-un script care intr-adevar sa functioneze. Am un "oscamchk" configurat in felul urmator:

    [PHP] [ #!/bin/sh
    */5 * * * * /usr/script/Check_Oscam.sh
    2 5 * * * /usr/script/oscam_1.00_cam.sh stop
    3 5 * * * /usr/script/oscam_1.00_cam.sh start
    #!/bin/sh
    CAMNAME="Oscam Server"
    # end

    # This method starts CCcam
    start_cam ()
    {
    echo "Stoping CardReader"
    /etc/init.d/pcscd stop
    sleep 1
    echo "Starting CardReader"
    /etc/init.d/pcscd start
    sleep 1
    echo "Starting Oscam"
    /emu/oscam/oscam.x86 &
    #sleep 2
    }
    # This method stops Oscam
    stop_cam ()
    {
    killall -9 oscam.x86
    }
    case "$1" in
    start)
    echo "[SCRIPT] $1: $CAMNAME"
    start_cam
    ;;
    stop)
    echo "[SCRIPT] $1: $CAMNAME"
    stop_cam
    ;;
    restart)
    echo "Restaring $CAMNAME"
    stop_cam
    start_cam
    ;;
    *)
    "$0" stop
    exit 1
    ;;
    esac
    exit 0[/PHP]

    */5 * * * * /usr/script/Check_Oscam.sh
    2 5 * * * /usr/script/oscam_1.00_cam.sh stop
    3 5 * * * /usr/script/oscam_1.00_cam.sh start

    L-am activat in crond sa verifice tot la 5 minute ,dar nu functioneaza! Ceva nu e in regula, de aceea va rog mult sa-mi da-ti o mana de ajutor.
    Multumesc anticipat.
    Last edited by SatWien; 23rd November 2010 at 22:13. Reason: scriptul este gresit

  2. #2
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Este foarte greu de urmarit ce ai scris mai sus, foloseste optiunile [code] sau [php], vezi butoanele care iti apar cand scrii un mesaj nou.

    Nu vad scriptul Check_Oscam.sh, posteaza-l si pe acesta.

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    España
    Posts
    91
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Este foarte greu de urmarit ce ai scris mai sus, foloseste optiunile [code] sau [php], vezi butoanele care iti apar cand scrii un mesaj nou.

    Nu vad scriptul Check_Oscam.sh, posteaza-l si pe acesta.
    Imi pare rau,nu stiu la care butoane te referi!Sunt destul de "afon".Am copiat exact cum este in "oscamchk.sh".
    Check_Oscam.sh ,nu am,sa fie aceasta cauza pentru care nu functioneaza?Credeam ca e unul si acelasi("Check_Oscam.sh" cu "oscamchk.sh")

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,528
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Oscam se opreste pentru ca nu e setat cum trebuie sau pentru ca folosesti o versiune de oscam foarte instabila.
    Pune una din ultimele versiuni sau versiunea 3152 si va merge sigur.

  5. #5
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mig31 View Post
    Imi pare rau,nu stiu la care butoane te referi!Sunt destul de "afon".Am copiat exact cum este in "oscamchk.sh".
    Check_Oscam.sh ,nu am,sa fie aceasta cauza pentru care nu functioneaza?Credeam ca e unul si acelasi("Check_Oscam.sh" cu "oscamchk.sh")


    O sa-ti editez eu primul post, incerc sa-l fac mai citeț.


    Late edit
    Scriptul din primul post este gresit, nu stiu daca eroarea este din copy/paste cand ai postat ...

    Pe de alta parte, folosesti corect functia cron? Ai grija, un cron lansat aiurea iti poate da multe dureri de cap mai tarziu.

    Oricum, solutia lui ovidiumarius este cea corecta, trateaza cauza, nu efectul.

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    España
    Posts
    91
    Posts Thanks / Likes

    Default

    [quote=SatWien;976696]
    Mercy @SatWien,mie nu-mi aparea asa pentru ca in Message Editor Interfaceaveam setat "basic editor".In ce priveste instalarea unei versiuni mai noi de oscam nu ma vad capabil.Tre sa mai citesc mult pentru a vedea in ce fel se instaleaza manual o versiune mai noua.Eu doar am descarcat cu addons am modificat config si cam atat.Daca e cineva dispus sa-mi dea o mana de ajutor...

  7. #7
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai ce ai acolo e total aiurea daca folosesti script-ul pe dm500+ pentru ca in nici un caz executabilul tau nu se numeste oscam.x86 pe dm500+ (asta este pentru pc oscam.x86). Acolo cred ca e greseala, trebuie vazut cum se numeste la tine oscam in sistem si apoi modifcat in script.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    España
    Posts
    91
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    Pai ce ai acolo e total aiurea daca folosesti script-ul pe dm500+ pentru ca in nici un caz executabilul tau nu se numeste oscam.x86 pe dm500+ (asta este pentru pc oscam.x86). Acolo cred ca e greseala, trebuie vazut cum se numeste la tine oscam in sistem si apoi modifcat in script.
    @stailus,cred ca ai dreptate!Apel la toti rdi-stii,e cineva care acest script pentru enigma1?Va rog sa-l posta-ti aici sau sa-l trimite-ti in PM!O zi buna.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top