Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default Router Huawei echolife 520g

    Salutare
    De mai multa vreme sunt (ne)fericitul posesor al routerului de la romtelecom, model Huawei echolife 520g.
    Am o mica problema cu el, anume, daca pun pe el 1 PC, un DM500+ (client/server cu 110 linii) si un DM800 (cu 10 linii client + 1 linie N server pt DM500), merge cam 5 minute dupa care crapa (nu mai are net). Am mai avut aceasta problema si cu modelul Speedtouch 516v6, dar s-a remediat dupa o resoftare + anulare sensibilitate fluctuatii tensiune.

    Intrebarea mea este: cum poate fi remediata aceasta problema la acest Huawei cretin? (software upgrade, daca da, de unde iau soft, setari in telnet sau http).

    Eu rulez server pe linia de la alt provider diferit de rtc din cauza pingului mult mai bun, dar se mai intampla sa fie probleme, dar cand trec tot pe RTC, implicit pe basina aia de router, merge 5 minute si moare.

    O sa iau altul dar nu acum, ca am altele pe cap. O sa iau unul de-asta
    http://www.emag.ro/routere_wireless/...-N13?ref=vp_ap


    Multam pt orice informatie folositoare
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  2. #2
    just for fun... Teacher
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Wolverhampton, UK
    Posts
    339
    Posts Thanks / Likes

    Default

    in cele mai multe cazuri posesorii echipamentelor de la romtelecom le folosesc doar pentru rutarea simpla si asa merg relativ bine (desi mie mi s-a ars un speedtouch si in asemenea utilizare).. acum folosesc un speedtouch cu care am probleme similare cu ale tale (crapa periodic), insa ma pregatesc sa-l schimb

    concluzia mea ar fi ca sunt echipamente slabe, cu functii multe dar mai mult de forma, softul cu care vin fiind neperformant..

    iti recomand fie sa il schimbi cu un alt router adsl (linksys, d-link sau alte marci bune) fie sa il folosesti pe asta in modul bridge, si sa pui un router obisnuit, dar bun, care sa aiba functii usor de configurat si sa fie stabil.. astfel se transfera toata partea de date de la huawei la routerul de dupa (configurare pppoe, rutarea porturilor pt. dm, alte rutari, configurare cont dydns), huawei-ul functionand doar ca un modem adsl... da, pierzi optiunea de wireless din huawei, asa ca routerul celalalt trebuie sa aiba el asa ceva, sau mai pui un access point undeva
    Last edited by Luke_MS; 21st November 2010 at 21:36.

  3. #3
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, am mai folosit asa, dar nu ma ajuta.... Am un speedtouch 516 de care am fost destul de multumit cand l-am folosit cu switch.

    Am uitat sa mai zic ca porcaria asta de router Huawei a fost folosita foarte putin pentru ca prefer speedtouch-ul pentru optiunea "assign a public ip to a device". Ip-ul liniei se aloca si pc-ului (sau altui device), fara sa mai fie nevoie de port forward. Speedtouch 546 are asa ceva? Ca daca are m-ar interesa o oferta...
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    nowhere
    Posts
    480
    Posts Thanks / Likes

    Default d link router

    Routerul D link DIR 600 nu se pupa cu Optibox si Optibox 550.Aveti grija pt. ca a doua oara am patit. Am schimbat si firmware la router dar tot degeaba.Dupa o restartare a Optiboxului, pierde lagatura LAN. Solutia este punerea unui switch intre router si Optibox.Cu dreambox 500 clone cumparat de pe okazzi merge fara probleme.

  5. #5
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by popamare View Post
    Salutare
    De mai multa vreme sunt (ne)fericitul posesor al routerului de la romtelecom, model Huawei echolife 520g.
    Am o mica problema cu el, anume, daca pun pe el 1 PC, un DM500+ (client/server cu 110 linii) si un DM800 (cu 10 linii client + 1 linie N server pt DM500), merge cam 5 minute dupa care crapa (nu mai are net). Am mai avut aceasta problema si cu modelul Speedtouch 516v6, dar s-a remediat dupa o resoftare + anulare sensibilitate fluctuatii tensiune.

    Intrebarea mea este: cum poate fi remediata aceasta problema la acest Huawei cretin? (software upgrade, daca da, de unde iau soft, setari in telnet sau http).

    Eu rulez server pe linia de la alt provider diferit de rtc din cauza pingului mult mai bun, dar se mai intampla sa fie probleme, dar cand trec tot pe RTC, implicit pe basina aia de router, merge 5 minute si moare.

    O sa iau altul dar nu acum, ca am altele pe cap. O sa iau unul de-asta
    http://www.emag.ro/routere_wireless/...-N13?ref=vp_ap


    Multam pt orice informatie folositoare
    1. Routerul tau se pare ca nu poate gestiona asa multe pachete de date pe 110 IP-uri sau chiar mai multe. Rulezi cumva si torente?
    2. Asa cum iti scria cineva mai sus, pune routerul in mod bridge si transfera sarcina catre un al doilea router.
    3. Inainte de a cumpara un alt router, e bine sa-l cauti aici: http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database . Daca e listat si merge pus firmware de la DD-WRT (sau echivalent), ai sanse mai mari sa dai peste un router cunoscut.

  6. #6
    Black Sheep Teacher
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Timisoara
    Posts
    264
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu folosesc un Huawei SmartAX MT882...
    Asta are o optiune DMZ in meniul Basic->NAT, facand sa se ocupe doar de partea de PPPoe si sa transfere tot traficul spre un IP local. Acolo am un router care sa faca "imparteala" si filtrarea.

    Incearca in prima faza DMZ-ul catre unul din boxuri si daca e OK mai pune un router in drum sa faca NAT si port FW...

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Posts
    475
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incearca ultimul aparut la RTC
    Huawei HG655b

    se "dau" gratis sau cu pile

    si are 4 porturi ethernet ,pina la 32 de device-uri in retea prin Wireless , suporta seviciul de televiziune digitala interactiva pe VDSL(fibra optica),2 porturi pt telefon VOIP ,USB pt transfer de fisiere prin FTP in consola,terminal ,comand promt(parola o setezi in interfata routerului).

  8. #8
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asta nu ma ajuta. Vreau sa elimin orice alt switch sau router intre modem si device-uri. Stiu de bridge si ppoe, deci.... Daca ar fi sa folosesc in configuratia modem + router, cu siguranta as renunta la acest Huawei, care mi se pare o mare porcarie. E o panarama achizitionata probabil cu costuri minime pentru clienti fara ambitii foarte mari. Din pacate nu mai pot sa cer alt router, trebuie sa astept macar un an pana atunci, iar sa il platesc... hmmm, in nici un caz nu as lua alta panarama de modem de la RTC.
    Cei care folosesc acest model de router cu PC si Dream pe ele, sa-mi zica daca au problemele pe care le am eu. Ca daca nu...ori are routerul ceva... ori eu am fost cand l-am configurat (ceea ce nu prea mi se intampla).
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  9. #9
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca cu alta sursa care sa aiba putere mai mare , eu din start i-am schimbat sursa ca cel original se incingea

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top