Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema conectare USB-serial Optibox

    Domnilor,

    Placa de baza (asrock) pe care o am acum nu are serial. Am cumparat un adaptor si l-am instalat. Am verificat in MyComputer si l-am gasit instalat pe COM4. Am pornit dreamUP l-am conectat prin serial cu cablu nullmodem, am ales COM4 si cand bag in priza Optiboxul pentru conectare nu se intampla nimic , butoanele de Ping, Erase nu devin active si conexiunea nu se stabileste. Am schimbat portul USB si am instalat adaptorul din nou. S-a instalat pe COM3. Am urmat pasii de mai sus si nimic. Am incercat aseara 2 ore in toate variantele stiute de mine dar nu am reusit.
    Unde am gresit ? E posibil sa nu fie ceva compatibil ( intre placa de baza si Optibox ?)
    Mentionez ca inainte de a se strica placa de baza initiala(asus) care avea port serial, nu am avut probleme de conectare.

    Multumesc
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    125
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aceeasi problema am avut-o si eu cu optibox 550.Pe serial merge pe usb to serial nu merge.Nu am mai cautat raspunsuri pentru ca imi functiona mufa serial .
    2 cutii cu linucsi si 2 oale

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by technomate View Post
    Aceeasi problema am avut-o si eu cu optibox 550.Pe serial merge pe usb to serial nu merge.Nu am mai cautat raspunsuri pentru ca imi functiona mufa serial .
    Dar ce e curios ca la magazinul de unde l-am luat(adaptorul) e cu specific de echipamente de satelit si mi-a demonstrat ca de pe laptop merge. Eu acasa am desktop.
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la capatul cu serial al adaptorului pune in continuare cablul serial pe care-l foloseai normal pentru scrierea imaginii in box[adaptorul are pini directi nu schimbati ca al serialul de update]
    bafta
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gladix View Post
    la capatul cu serial al adaptorului pune in continuare cablul serial pe care-l foloseai normal pentru scrierea imaginii in box[adaptorul are pini directi nu schimbati ca al serialul de update]
    bafta
    Sa inteleg ca un capat al cablului nullmodem(cel care intra in adaptor) sa-l modific in serial normal?
    Daca da nu-mi atasezi, te rog o imagine,cu pinii cum trebuie legati ?(nu ma pricep la chestiile astea, dar cu indicatii am sa incerc)

    Multumesc
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cablul adaptor nu are pinii modificati ca la null-modem,asa ca in continuarea lui pui null-modemul[ar trebui sa-ti mearga]/la dm 500 a mers
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gladix View Post
    cablul adaptor nu are pinii modificati ca la null-modem,asa ca in continuarea lui pui null-modemul[ar trebui sa-ti mearga]/la dm 500 a mers
    Pai asta am facut, am descris mai sus, dar tot nu merge.
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    usb-serial.JPG - 0.96MB
    asta-i poza cu conexiunea/de ce nu merge nu stiu!
    da un search pe forum pentru ca a mai fost o discutie legata de chestia asta poate o lamuresti
    bafta
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1,590
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E problema adaptorului.Chiar daca multe au chip prolific,unele genereaza tensiunile + si - bine,altele,nu.La mine adaptor ST labs pe cablu nu merge,altul integrat intr-o mufa la 45 de grade(un cap usb ,celalalt serial),merge.Mai bine cauta pe placa Asrock daca ai conector de SERIAL si pui cablu cu mufa rs232,sau iei o placa pci-serial.
    DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

  10. #10
    Mentor Ahmadinejad Mentor
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Colonia Romania
    Posts
    911
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai verificat ieşirea USB din PC? E funcţională? Te-ntreb pentru că şi eu am avut o problemă asemănătoare cu a ta la un moment dat şi am constatat că ieşirea USB era nefuncţională. Dacă e funcţionala, singura explicaţie logică e cea a lui @yo3fuu3...
    Var cu Adolf, frate cu Iosif si prieten cu Kim...
    Anti-USA, anti-RUSA, anti-UE, anti-MUEEEE-UE member...

  11. #11
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu am o placa de baza Asus fara mufa serial in spate dar are pini pe placa linga chipset si scrie : com , trebuie doar un bracket cu mufa de la calculatoarele vechi , eu asa am facut sa nu folosesc adaptoare .

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am schimbat un adaptor pentru ca nu mergea(am zis eu ca din adaptorul e de vina) dar nici cel de-al doilea, care e de alt tip, nu merge.
    Mufa USB e buna. Am incercat chiar pe doua mufe USB, pe una se conecta pe COM3 iar pe cealalta pe COM4.
    Placa de baza e ASROCK(numai asta mi-au gasit-o pentru PC-ul meu care e cam vechi P4 ) am sa caut o placa PCI-Serial, daca nu am alta varianta.
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by don Pedro View Post
    Am schimbat un adaptor pentru ca nu mergea(am zis eu ca din adaptorul e de vina) dar nici cel de-al doilea, care e de alt tip, nu merge.
    Mufa USB e buna. Am incercat chiar pe doua mufe USB, pe una se conecta pe COM3 iar pe cealalta pe COM4.
    Placa de baza e ASROCK(numai asta mi-au gasit-o pentru PC-ul meu care e cam vechi P4 ) am sa caut o placa PCI-Serial, daca nu am alta varianta.
    Lasa dreq chinezismele si cumpara un adaptor calumea.
    Eu asta il folosesc si merge fara probleme pe orice pc (adaptorul e device FTDI nu PL2303).

    http://www.green-pc.ro/catalog/adapt...ii-p-1360.html

    Am si unul PL2303 care merge ok dar acolo trebuie si driverul adecvat (de regula driverul cu care vine nu e ok).

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ovidiumarius View Post
    Lasa dreq chinezismele si cumpara un adaptor calumea.
    Eu asta il folosesc si merge fara probleme pe orice pc (adaptorul e device FTDI nu PL2303).

    http://www.green-pc.ro/catalog/adapt...ii-p-1360.html

    Am si unul PL2303 care merge ok dar acolo trebuie si driverul adecvat (de regula driverul cu care vine nu e ok).
    S-ar putea sa ai dreptate in ce priveste driverul. Din cate am observat adaptorul e Prolific(asa apare in MyComputer) dar nu stiu ce driver i s-ar potrivi, deoarece cu ce am gasit pe CD se pare ce nu merge.
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by don Pedro View Post
    S-ar putea sa ai dreptate in ce priveste driverul. Din cate am observat adaptorul e Prolific(asa apare in MyComputer) dar nu stiu ce driver i s-ar potrivi, deoarece cu ce am gasit pe CD se pare ce nu merge.

    http://www.fileshare.ro/12109165690.9

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top