Guvernul finlandez a demarat un proiect care isi propune in premiera sa acorde licenta pentru transmiterea semnalului digital de televiziune catre dispozitive mobile. Acest proiect se doreste a fi baza unui nou tip de serviciu de livrare a continutului digital.

Ministrul finlandez al Transporturilor si Comunicatiilor a anuntat ieri ca in curand va incepe procesul de acceptare a licitatiilor pentru licenta DVB-H (digital video broadcasting - handheld). Finlanda este unul dintre principalele state care experimenteaza receptionarea semnalului TV pe dispozitive mobile.

Nokia a anuntat ca, dupa parerea specialistilor sai, cel mai reusit mod de transmitere a semnalului video catre celulare apartine DVB-H, solutie care urmeaza sa fie lansata oficial si comercial in Europa in anul 2006.

Finlanda a implicat deja peste 500 de persoane intr-un experiment care a oferit multe informatii despre fezabilitatea unui sistem de transmitere a semnalului TV catre zona capitalei. Rezultatele acestui studiu s-au dovedit pozitive, fapt care a sustinut si initiativa guvernului si accelerarea procesului de stabilire a licitatiei pentru aceasta licenta.