Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default nVidia 8200 + HDTV ?

    E posibil ca o placa video integrata vNidia 8200 (pe mb Asus cu CPU Athlon 64 X2 6000+/3.2GHz) sa nu poata afisa in timp real continut HD la rezolutie nativa? Indiferent daca codecul e CoreAVC sau Cyberlink, indiferent daca e activat DXVA sau nu...
    Procesorul ramane undeva la 50%, de asta presupun ca placa video e buba...
    OS e XP SP3 cu ultimele drivere nvidia, ultimul DVBViewer/AltDVB
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  2. #2
    Moderator Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    1,241
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La mine merge același 8200 integrat pe asus cu un procesor x2 4600+(35%) si tevii s660/ss HD2 la rulat canele sau conținut HD (pe Windows 7) cu codec cyberlink.Pe XP SP3 mergea si mai jos procesorul.Vezi ca ai o optiune in playere gen "enhaced video render".

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mm7163 View Post
    E posibil ca o placa video integrata vNidia 8200 (pe mb Asus cu CPU Athlon 64 X2 6000+/3.2GHz) sa nu poata afisa in timp real continut HD la rezolutie nativa? Indiferent daca codecul e CoreAVC sau Cyberlink, indiferent daca e activat DXVA sau nu...
    Procesorul ramane undeva la 50%, de asta presupun ca placa video e buba...
    OS e XP SP3 cu ultimele drivere nvidia, ultimul DVBViewer/AltDVB
    8200 e fara CUDA.

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    RO
    Posts
    675
    Posts Thanks / Likes

    Default

    AMD Athlon64 X2 BE2350, Asus M3N78-VM (Gf8200 onboard) - HD merge perfect, CPU e intre 20-30%. Driver de la nvidia (vdplau) sub linux.
    Outdoor: Gibertini 125 66E - 30W, Triax Unique multifocus 23E - 1W, 6 x LNB Inverto quad
    Indoor: Dr. HD D15, Amiko X-Finder, TBS-6925, TBS-6985, TechnoTrend S2-4100, Nexus-S VDR user
    QTH: Harghita, 4614'N 2511'E.


  5. #5
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asus M3N78-VM e si placa cu pricina.

    Cat-de-cat fluent merge doar in overlay. Pe vmr7/vmr9/evr merge sacadat orice codec as folosi(Cyberlink cel care vine cu TeVii s660 sau CoreAVC 2.0).

    Am incercat DVBViewer si AltDVB pe Sky Sport HD (de) si Servus TV (FTA) si la fel face. Cu ultimele drivere de la nVidia si CoreAVC ramane in urma imaginea fata de sunet(face un flicker la 1-2 sec dupa ce apare imaginea si de acolo e decalat totul). Am incercat decoder audio nVidia sau AC3 filter dar la fel.
    Windowsul e curat, doar drivere,codecuri si strictul necesar.

    @zaiclopz: cu ultimele drivere de la nvidia este ceva CUDA support ca imi zice GPUz cum ca ar fi si si CoreAVC imi scuteste CPU destul de mult cand activez optiunea de CUDA.Probail ca pe placi grafice mai noi e mai bine suportata functia.

    Am incercat cu ultimele drivere de la asus de pe site dar tot nu am rezultate mai bune.

    La playback de mkv-uri, blue ray totul e in regula.

    Aveti ceva idei unde ar putea fi buba?

    Cei care folositi aceasta placa cu tevii imi puteti spune ce drivere/soft folositi?Poate ma prind unde gresesc...
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    RO
    Posts
    675
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vezi in setup (BIOS), daca placa video are 512MB.
    Outdoor: Gibertini 125 66E - 30W, Triax Unique multifocus 23E - 1W, 6 x LNB Inverto quad
    Indoor: Dr. HD D15, Amiko X-Finder, TBS-6925, TBS-6985, TechnoTrend S2-4100, Nexus-S VDR user
    QTH: Harghita, 4614'N 2511'E.


  7. #7
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Zice ca are 512mb video memory
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  8. #8
    Moderator Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    1,241
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca un alt driver pentru placa video (direct de pe siteul nvidia, nu de pe asus).In plus instaleaza HDPack sau powerdvd pt codec si bineinteles comuta pe evr cu dxva bifat.Memoria poti sa o lasi in 256 mb e suficienta.Pe audio lasa ac3. Foloseste ca si player pt inceput pe mytevii.

  9. #9
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am pus ultimul driver downloadat aseara de la nvidia.com. Am incercat si overclock la 600Mhz Core si 1400Mhz Shader-ul. Dar nu vad schimbari mari. Pe overlay merge...dar pe EVR, cu sau fara dxva, tot una e...sacadeaza sau merge "in reluare". M-am uitat cu GPUz dar nu vad sa ajunga nici GPU load nici Video Engine load nici CPU in task manager peste 50% si totusi nu merge cum trebuie.
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  10. #10
    Moderator Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    1,241
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vezi ca tot pe aici postase cineva ca ii sacada HD pe tevii s660 si a identificat cauza ca fiind transformatorul micuțului.

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nickey4321 View Post
    Vezi ca tot pe aici postase cineva ca ii sacada HD pe tevii s660 si a identificat cauza ca fiind transformatorul micuțului.
    Ai perfecta dreptate.
    Puteti verifica pe frecvente de la 12400 in sus incepe sa sacadeze ... cel putin la mine asa s-a intamplat.
    Se pare ca dupa un anumit timp de functionare continua se duce placutza ...
    De vreo 2 luni am trecut inapoi pe TT 3650 CI HD USB, care din punct de vedere al calitatii nu se poate compara cu nici o alta placa dvb.

  12. #12
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    "sacadeaza" e impropriu spus in cazul meu...mai degraba merge "in reluare", ca si cum nu ar fi in stare placa video sa afiseze cele 30fps-uri...ramane in urma imaginea fata de sunet. De asta suspectam eu placa video ca e prea slaba pt afisarea contentului HD.
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    257
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nickey4321 View Post
    Vezi ca tot pe aici postase cineva ca ii sacada HD pe tevii s660 si a identificat cauza ca fiind transformatorul micuțului.
    Da io patisem asta. Dupa cum zice Ovidiumarius asa crapa placuta. in prima faza am zis ca e de la transformator si am schimbat cu unul de 5A de laptop.
    Etapele de distrugere a placutei sunt urmatoarele:
    -in prima faza incep sa sacadeze programele HD. La mine s-a suprapus cu perioada aia de canicula si am zis ca s-a supraincalzit. Am umplut-o de radiatoare si tot degeaba. Dupa care am scghimbat alimentatorul cu cel de 5A si tot asa facea.
    -a doua etapa porneste in momentul incare incepi sa nu mai prinzi frecventele inalte la 12700. In timp incepi sa nu mai prinzi nimic din frecventele inalte. Io cand am schimbat-o deja nu mai prindeam nimic intre 11500 la 12700.

    Problema cred ca este un tranzistor mic ce se incinge de-l ia naiba, dar avand in veder ca sunt numai smd cine se pune cu pistolul de lipit pe el.




    PS: Asa ca daca aveti Tevii s660 ar trebui sa tineti garantia ca dupa un an de folosire se cam duce.
    Last edited by trid_ovi; 5th November 2010 at 17:18.

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania
    Posts
    260
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Conform cu http://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_PureVideo nvidia 8200 este de generatia a doua, VP2. Nu poate prelua 100% decodarea video H264, iar pe TVR HD de exemplu da artefacte, uneori suparatoare. E interesant ca si o placa fosta high-end ca de exemplu GeForce 9800 GTX+ e la fel de proasta, iar o placa 8400 (dar cu cip G9 e cu o generatie peste si chiar merge cu 100% decodare H264 pe GPU. De fapt, problemele se datoreaza driver-elor scrise de nvidia, ca sa oblige cumva cumparatorii sa achizitioneze hw nou desi probabil si o placa VP1 ar fi putut merge OK cu un driver bun.
    Relativ la dezlipit/lipit componente SMD, eu cel putin, n-am nicio retinere sa folosesc batrinul pistol de lipit Radioprogres, cu carcasa de ebonita vesnic sparta si crapata. Mi se pare chiar mai bun decit ciocanul termostatat su chiar scula cu aer cald, pentru ca am un control mai rapid a incalzirii. Totul este sa ai o ansa potrivita cu dimensiunile pieselor. Cu putina tresa de aspirat fludor si un dizolvant puternic se schimba piese smd fara sa se observe ca s-a lucrat pe placa.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top