Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    GALATI
    Posts
    43
    Posts Thanks / Likes

    Default Receptor analogic

    Am un receptor analogic POLYTRON SRP400; pot receptiona cu el programele transmise analogic pe ATLANTIC BIRD 3 ( programele frantuzesti )? As atasa si poze da' nu stiu cum!
    Am gasit pe google un link cu telecomanda:http://cgi.ebay.pl/Polytron-SRP-400-...-/260419974562, dar despre receiver nu am gasit nimic.
    Va multumesc!

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    caras-severin[Ţuică County] noua regiune a tarii
    Posts
    287
    Posts Thanks / Likes

    Default

    normal,dar de ce nu ati cumperi unul digital ca sant ieftine daca nu vrei sa-ti ei ceva adevaraciune.

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    19,290
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by samuell View Post
    normal,dar de ce nu ati cumperi unul digital ca sant ieftine daca nu vrei sa-ti ei ceva adevaraciune.
    Este un receiver de colectie, trebuie pusa o poza cu el.
    Language is merely a difference, not a barrier.
    Io non invecchio... divento vintage!

    http://madalinamanole.ro
    14 iulie 1967 - 14 iulie 2010


  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    GALATI
    Posts
    43
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by samuell View Post
    normal,dar de ce nu ati cumperi unul digital ca sant ieftine daca nu vrei sa-ti ei ceva adevaraciune.
    Nu e vorba sa-mi cumpar. Receptorul l-am gasit in podul unei case si cum antena mea e orientata spre AtlanticBird am zis sa vad daca functioneaza programele transmise analogic acolo. Dar meniul receiverului este complicat (cel putin pentru mine) si nu inteleg cum sa fac scanarea. Poze cu receiverul:http://img502.imageshack.us/g/img4804f.jpg/.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Posts
    474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    functioneaza programele in analog franceze la 5W dar nu pt mult timp

    ai M6 si TF1 gratis analog restul sunt gratis si digital F2 F3 F5

    incearca sa dai o scanare la receptorul tau.. dar mi-e teama ca are banda ingusta la scanare si nu va ajunge la freq. 12522 V la M6 de ex..
    verifica daca in meniu ai o comanda de comiutare intre benzile LNC .. un semnal de 22Khz comuta receptia in subbanda 11700 si invers..

    dupa cum arata telecomanda mai mult ca sigur receiverul se va multumi cu programele analogice d epe Astra .. pt care e dedicat..

    spor

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca receptorul are banda de pana la 2150 MHz (adica este unul din modelele analogice mai "noi"), atunci poti sa prinzi cu un LNB universal toata banda, adica pana la 12.750 MHz (10.600 + 2.150 = 12.750). TF1 si France 3 sunt foarte aproape de limita de sus si in general aici sunt problemele. Daca receptorul are banda de 2050 MHz (model mai vechi), atunci iti trebuie un LNB cu LOF de 11.700 MHz.
    Avantajul fata de cel digital este ca receptionezi la liber TF1 si M6.
    Depinde ce LNB ai, nu ai mentionat asta.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    GALATI
    Posts
    43
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Daca receptorul are banda de pana la 2150 MHz (adica este unul din modelele analogice mai "noi"), atunci poti sa prinzi cu un LNB universal toata banda, adica pana la 12.750 MHz (10.600 + 2.150 = 12.750). TF1 si France 3 sunt foarte aproape de limita de sus si in general aici sunt problemele. Daca receptorul are banda de 2050 MHz (model mai vechi), atunci iti trebuie un LNB cu LOF de 11.700 MHz.
    Avantajul fata de cel digital este ca receptionezi la liber TF1 si M6.
    Depinde ce LNB ai, nu ai mentionat asta.
    Banda receptorului este de 2050 MHz ( model mai vechi), din cate imi pot da eu seama, iar LNB-ul cred ca este unul universal ( il folosesc pentru receptia Digi ). Daca gasesc un LNB cu LOF de 11700 MHz ( si mai ales unde? ), sa inteleg ca imi vor merge TF1 si M6?
    Multumesc!

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am gresit putin la frecventa oscilatorului local (trebuie 10.700, nu cum m-am grabit sa scriu 11.700). Deci cu un LNB cu LO = 10.700 MHz si un receiver de 2050 MHz poti receptiona toate programele, pana in banda de sus (10.700 + 2.050 = 12.750).
    Valoarea standard a unui astfel de LNB este 10.750 MHz, dar se gasesc greu (sunt rare) si costa destul de mult. Mai exista si de 11.000, 11.250 sau 11.475 dar sunt la fel de rare. Dar se poate ajusta un LNB universal care are LO High de 10.600 MHz. Riscul nu e mare, costa cativa euro si se gasesc pe toate drumurile. LNB-urile universale au o carcasa de plastic care se scoate si ramane corpul din metal. Pe acest corp, in afara de suruburile de fixare a capacului este un surub mai mare, care regleaza frecventa oscilatorului local (la unele LNB-uri trebuie sa demontezi si capacul ca sa ai acces la acest trimmer). Prin rotie usoara, de cateva grade, la stanga sau la dreapta, se modifica frecventa. Practic tu trebuie sa ajungi la LO = 10.682 MHz sau putin mai mare (10.682 + 2.050 = 12.732 MHz, adica exact frecventa maxima care corespunde canalului France 3)
    Am incercat cu mai multe LNB-uri si merge perfect. O singura conditie trebuie sa indeplineasca receiverul: sa poata livra si semnalul de 22 kHz, necesar LNB-ului ca sa oscileze pe frecventa de sus, altfel oscileaza pe frecventa de jos (9.750 MHz) si nu ai facut nimic.
    Sfatul meu este sa-l conectezi la LNB-ul existent acum si sa incerci sa prinzi cateva canale cu frecventa mai joasa (10.600 + 2.050 = 12.650, deci poti receptiona de exemplu Arte/France5 care au frecventa 12.606 V sau France2 la 12.564 V). Apoi poti sa te joci la frecventa oscilatorului local si sa vezi daca te-ai miscat in sensul care trebuie. Formula de care trebuie sa tii cont mereu este: Frecventa oscilatorului local + Frecventa intermediara a receiverului = Frecventa canalului receptionat. Succes.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top