Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    206
    Posts Thanks / Likes

    Default BER mare la dm500S

    salutare
    la dm500 -ul meu e o defectiune. Are BER-ul exagerat (de genul miilor de la 7 la 15 mii) si desigur ca imaginea se rupe f.tare cu toate ca semnalul este OK si antena e reglata OK.
    Sigur a picat ceva la ori pe langa tuner. Stie cineva ce sa verific de sinestatator ca sa nu il dau la reparatie ?
    Merci

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    386
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Zeama de tuner,trebuie inlocuit.

  3. #3
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca cu un alt receptor sa fii sigur ca nu e de la cablu , antena , lnb .

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    206
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by raks67 View Post
    Incearca cu un alt receptor sa fii sigur ca nu e de la cablu , antena , lnb .
    am incercat si sunt sigur ca problema e la dm500....

  5. #5
    Administrator Expert
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    4,138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tunerul trebuie schimbat, vorba lui @porcusor. Daca este chinezarie nu stiu daca mai merita reparat.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Acasa
    Posts
    158
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ilies View Post
    salutare
    la dm500 -ul meu e o defectiune. Are BER-ul exagerat (de genul miilor de la 7 la 15 mii) si desigur ca imaginea se rupe f.tare cu toate ca semnalul este OK si antena e reglata OK.
    Sigur a picat ceva la ori pe langa tuner. Stie cineva ce sa verific de sinestatator ca sa nu il dau la reparatie ?
    Merci
    Schimba sursa ,eu am patit la 2 bucati . Am schimbat condesatorii de 1000 micro/16 volti si totul e normal acum.Sursele au stat sub tensiune peste 2ani.
    VU+ UNO,Dreambox 7020,,2*Dreambox 500s,Toroidala T90

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    206
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Zgrongy View Post
    Tunerul trebuie schimbat, vorba lui @porcusor. Daca este chinezarie nu stiu daca mai merita reparat.
    eu intelg ca cel mai simplu e de schimbat (in ordinea prioritatii):
    - dreamboxul;
    - tunerul;
    eu intreb daca se poate repara tunerul ...poate e vre-un condensator uscat de prin preajma lui ?

  8. #8
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tu nu intelegi ca din cauza unei posibile defectiuni a sursei se poate manifesta asa ? nu schimba sursa , doar de proba fa rost de una buna si vezi atunci cum se manifesta sau du sursa ta la reparat . In general la aceste surse se duce condensatorul de filtrare a tensiunii de 12 V , uneori din cauza socurilor se duce si condensatorul din primar 47 u /400 V , rezultatul nu este intotdeauna nefunctionarea receptorului ci in multe cazuri lipsa semnal , bootarea pina intr-un anumit punct , etc .

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    206
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu e de la sursa. am incercat si cu alta. si cu ambele la randul lor merge alt dm500 fara probleme.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    386
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De ce nu intelegi man ,repar asemenea conserve si m-am lovit de defctul asta de N ori ,daca vrei sa il repari ,trimite-l si se rezolva ,pretul se discuta pe P.M.

  11. #11
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Buna ziua,
    Am un DM500S cu o problema...
    Cand il alimentez se aprinde led-ul verde dar nu se vede nimic la TV, daca il las mai mult timp.. sa zicem 30 minute iar in tot acest timp ii mai scot alimentarea si il conectez din nou, la un momentdat porneste si se vede imagine la TV, deasemenea se "prind" si posturi, deci functioneaza ok.
    Aveti idee de la ce poate fi? Am observat ca in momentul in care functioneaza corect, se aprinde si in spate lumina la Optical Out, iar cand nu se vede imagine, nici optical-out nu se aprinde. Am mai observat ca in momentul alimentarii se aude un zgomot ca de cuplare releu. Are asa ceva sau mi se pare mie si este de la sursa in momentul in care conectez si "se sudeaza" in conector?

    Mentionez ca de curand i-am facut JTAG si l-am resoftat, intrucat nu mai pornea deloc..

    Va multumesc.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top