Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 62
  1. #1
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    1,324
    Posts Thanks / Likes

    Default Amplificator semnal satelit

    Salut.
    Am mutat antena si problema e ca distanta dintre antena si receptor depaseste 50 metri.
    Totul ok dar imi cade semnalul 30 sec 1 min apoi isi revine.
    Am schimbat cablu coaxial am pus Belden din cupru tot, am schimbat LNB-ul Invacon 0.3 flansa, am verificat daca tunerul de la receptor e bulit.
    Am dat comanda astazi de un amplificator semnal satelit de la Techisat
    http://www.technisat.de/indexce19.ht...archpageID=396

    Unde asez Amplificatorul ? am un Dreambox 8000, trebuie sa dau alimentare din setari ?
    Tnx!

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    418
    Posts Thanks / Likes

    Default amplif

    Amplificatorul il pui cat mai aproape de antena.
    Nu face decat sa anuleze atenuarea cablului .
    Parerea me este ca acele caderi nu sunt din cauza lungimii cablului, undeva pe treseul lnc-receptor ai ceva probleme, poate o mufa neprinsa bine, mai verifica

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mama Rasia
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by BABANOVAC1980 View Post
    Salut.
    Am mutat antena si problema e ca distanta dintre antena si receptor depaseste 50 metri.
    Totul ok dar imi cade semnalul 30 sec 1 min apoi isi revine.
    Am schimbat cablu coaxial am pus Belden din cupru tot, am schimbat LNB-ul Invacon 0.3 flansa, am verificat daca tunerul de la receptor e bulit.
    Am dat comanda astazi de un amplificator semnal satelit de la Techisat
    http://www.technisat.de/indexce19.ht...archpageID=396

    Unde asez Amplificatorul ? am un Dreambox 8000, trebuie sa dau alimentare din setari ?
    Tnx!
    La 50 m de cablu coaxial belden (banuiesc ca ai H125Cu) nu ai nevoie de amplificator. Personal am pus la 90 m- antena de 0.6 si e ok. Pe ce satelit si ce frecventa iti cade semnalul ?

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    1,324
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe toti sateliti face asa. Ex:

    12.565 V
    12.524 V
    12.643 H
    11.720 H
    11.895 V
    12.687 H
    12.245 H

    canale care au 18.50db pierd semnalul aprox 30sec - 1 min

    Maine o sa testez si cu amplificator sa vedem ce iese...
    Tnx!

  5. #5
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si mie mi se mai intampla sa cada semnalul. Am EmmeEsse pe HH cu lnb Invacom, cablu aproximativ 30 m. Ideea e ca eu stiu de la ce este. De la pasari. Am gasit urme de lovituri de cioc in partea din fata a lnb-ului (aceea din fata, stravezie) si gainat pe el si pe brat si pe antena. Chiar am urcat odata la antena si cu mine in spatele ei o cioara imputita s-a asezat exact pe lnb. Ne uitam ca doi prosti unul la altul. A zburat doar cand m-am infipt la ea si dupa aceea dadea roata nervoasa la 6-7m mai sus de mine. Asta arata doar un lucru, anume, ea considera antena ca fiind teritoriul ei de drept. Asta e, nu prea avem ce face. Noaptea insa, nu mai cade semnalul, pentru ca intra orataniile la somn.

    Bafta
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    257
    Posts Thanks / Likes

    Default iDEE

    Popamare ai putea folosi ceva asemanator contra pasarilor
    http://www.lupiserv.ro/images/ap100.jpg
    http://www.lupiserv.ro/images/ap303.jpg
    cred ca se pot realiza relativ usor in gospodarie

  7. #7
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,330
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by BABANOVAC1980 View Post
    ...Totul ok dar imi cade semnalul 30 sec 1 min apoi isi revine.
    Incearca alt receiver, am avut si eu problema asta cu un dreambox...
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1,590
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu am 50m+10m cu I mufe F-F de Belden si merge perfect.Am si un amplif de la Optibox NIA8902 dar nu l-am montat,poate voi experimenta.
    DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

  9. #9
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    1,324
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu amplificator scade semnalul...
    Ma dispera nu inteleg ce se intampla...
    De la antena pleaca 3 cabluri, 2 UTP care imi alimenteaza motoarele pe azimut si elevatie si cablu coaxial belden cupru. Toate cablurile vin pe un tub in casa.
    Intreruperile nu sunt cauzate de pasari ca am verificat.

  10. #10
    just for fun... Teacher
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Wolverhampton, UK
    Posts
    340
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by BABANOVAC1980 View Post
    Cu amplificator scade semnalul...
    Ma dispera nu inteleg ce se intampla...
    De la antena pleaca 3 cabluri, 2 UTP care imi alimenteaza motoarele pe azimut si elevatie si cablu coaxial belden cupru. Toate cablurile vin pe un tub in casa.
    Intreruperile nu sunt cauzate de pasari ca am verificat.
    verifica-ti toate mufele.. conteaza foarte mult calitatea contactelor elementelor de pe traseul cablului coaxial.. eu aseara am patit-o si pana nu am luat toate mufele la purecat (unele le-am refacut) nu si-a revenit.. de fapt am mai patit-o si mai demult
    Last edited by Luke_MS; 5th November 2010 at 12:31.

  11. #11
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    1,324
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Folosesc mufe Well dar o sa comand belden.
    Dar pot fi alti factori? stiu eu stalpi de inalta tensiune ? desi nu am pe langa mine...

  12. #12
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Wallis And Futuna Islands
    Posts
    2,234
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cumpara-ti mufe prin sertizare, nu prin insurubare.
    Ideile exprimate de userul acestui cont reflecta opinia personala si trebuie tratata ca atare.

  13. #13
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    1,324
    Posts Thanks / Likes

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mama Rasia
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by BABANOVAC1980 View Post
    Alea prin compresie da...desi nu cred ca problema ta are legatura cu mufele.

  15. #15
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    1,324
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat si fara succes.
    Am schimbat de 3 ori cablu coaxial.
    In prima faza am testat cu 2 receptoare diferite dar cu un cablu prost.
    Ambele receptoare imi dadeau tuner failed
    Azi am testat cu un cablu bun si un alt receptor pana acum a fost ok.
    DM 8000 are si HDD dar nu am cooler la el.
    E posibil sa imi dea tuner failed din cauza ca se incalzeste ?
    Pana acum nu am avut problema asta...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top