Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Question HDMI -> DVI merge fara sonor?

    Am incercat o ora sa leg un player HD (cu HDMI) la un TV care are toate conectoarele posibile, mai putin HDMI. Am pus un adaptor HDMI->DVI, imaginea este perfecta, dar nu merge sunetul. Cum sa fac sa am si sonor?

  2. #2
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Buc.
    Posts
    1,180
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Langa mufa de DVI trebuie sa ai o mufa mama jack de 3,5 sau 2 conectori RCA pentru audio. Iti trebuie cablu separat. Pe DVI nu se prea primeste audio.

    v

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    la tzara, langa capitala
    Posts
    399
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si totusi pe dvi la dm800 se transmite audio... curios nu?

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    1,272
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cristimate View Post
    si totusi pe dvi la dm800 se transmite audio... curios nu?
    la dm iesirea se face pe dvi unde ei au legat si sunetul,fiindca se leaga pe hdmi la tv..pe intrarile dvi nu intra si sunet,doar cu inca un cablu cum sa spus mai sus

  5. #5
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat toate variantele posibile, inclusiv pe RCA ... nu merge.
    Oare sa fie din cauza adaptorului? E un Belkin, modelul asta:


  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Teoretic poti sa mai incerci cu un alt adaptor iar daca nu reusesti asa trebuie semnalul audio scos printr-o statie audio.Eu asa folosesc pc-ul ca sursa video .
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  7. #7
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Buc.
    Posts
    1,180
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca cu un serial de 1.09 GB. Filmele mkv au in general sunet DTS si e posibil sa nu il vada playerul.

    v

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2007
    Location
    45°40”753 N-24°20”421 E
    Posts
    103
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Am incercat toate variantele posibile, inclusiv pe RCA ... nu merge.
    Oare sa fie din cauza adaptorului? E un Belkin, modelul asta:

    Din imagine pare a fi un adaptor DVI-D(single link)male - HDMI female.Incearca cu unul DVI-D (dual link)male - HDMI female.
    Last edited by willi21; 24th October 2010 at 17:41. Reason: imagine
    VU+Uno,Amiko Mini HD,Opticum4100TSCR,SkyStar2 v2.3 , WaveFrontier T90 x 10LNB.

  9. #9
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Buc.
    Posts
    1,180
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Parca suntem la sectiunea turca.

    NU VA MERGE PE UN SINGUR CABLU.

    Indiferent de adaptoare, cabluri etc. Trebuie legat audio separat.

    Sau va merge, dar trebuie sa legi tu cablul audio cu cel DVI.

    De ex.:


    v

  10. #10
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by v.b.15 View Post
    Parca suntem la sectiunea turca.

    NU VA MERGE PE UN SINGUR CABLU.

    Indiferent de adaptoare, cabluri etc. Trebuie legat audio separat.

    Sau va merge, dar trebuie sa legi tu cablul audio cu cel DVI.

    De ex.:


    v
    NU fi asa sigur, placile ATI scot audio prin DVI cu adaptor DVI-HDMI, bine nu stiu daca si player-ul ala face acest lucru, DAR se poate.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  11. #11
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by v.b.15 View Post
    Parca suntem la sectiunea turca.

    NU VA MERGE PE UN SINGUR CABLU.

    Indiferent de adaptoare, cabluri etc. Trebuie legat audio separat.

    Sau va merge, dar trebuie sa legi tu cablul audio cu cel DVI.

    De ex.:


    v

    Merci, cred ca asta e solutia ... unde gasesc asa ceva?

  12. #12
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Buc.
    Posts
    1,180
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    NU fi asa sigur, placile ATI scot audio prin DVI cu adaptor DVI-HDMI, bine nu stiu daca si player-ul ala face acest lucru, DAR se poate.
    De acord, dar problema lui e alta: are un player HD cu iesire HDMI si un TV mai vechi, probabil, cu intrare DVI. In mod sigur playerul scoate sunet pe HDMI, problema e TV-ul. Televizoarele nu aveau DVI decat inainte sa se scoata standardul cu HDMI, iar standardul s-a scos tocmai pentru ca DVI-ul nu avea sunet. Sigur ca pe PC unii s-au orientat rapid dupa toate astea sa fie compatibili cu HDMI-ul prin adaptoare proprietare, dar nu e nici un standard. Asta pentru ca DVI a fost creat pentru monitoare si HDMI e pentru AV.

    Apropo, daca are cineva un adaptor de ATI nefolosit dau o bere.

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Merci, cred ca asta e solutia ... unde gasesc asa ceva?
    Nu stiu, eu am dat un google pe imagini "DVI 3.5". Desi nu cred ca e complicat daca nu gasesti: ai nevoie de un cablu DVI-HDMI, unul audio jack-jack de 3,5 (ca alea de iPhone) si o rola de banda izolanta. Culoarea la alegere . Real-ul e deschis non-stop in Bucale.

    v

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top