Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    577
    Posts Thanks / Likes

    Default speedtouch 516 vs noile modemuri de la romtelecom

    As vrea sa aflu si eu citeva pareri de la cei care au testat,care este mai bun Speed Touch 516 Thomson sau noile modemuri de la Romtelecom,pt ca am posbilitatea sa il schimb.si daca se poate un link cu indicatii cum sa pot configura unul din,modelele noi de la romtelecom...pt sharing...pt ca nu vreau sa fiu OFF prea mult timp...
    Multumesc
    Un om valoreaza exact cit cuvintul sau
    a man worth exactly how the word or

  2. #2
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,691
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am avut si modelul vechi ,acum am modelul nou.Nu am sesizat nici o diferenta.



  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    577
    Posts Thanks / Likes

    Default

    516 este foarte sensibil la tensiune,cum scade putin cum se inchide isi da restart,iar iarna de sarbatori si vara in iulie si august cred ca cade de 15 sau 20 de ori pe zi,am curentul slab,in perioadele astea...
    Un om valoreaza exact cit cuvintul sau
    a man worth exactly how the word or

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2,234
    Posts Thanks / Likes

    Default

    516 este ok 546 era mai sensibil la tensiune, eu il am de la inceputuri si merge foarte bine
    C.C.

  5. #5
    Silver Member Expert
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2,234
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nicusor View Post
    516 este foarte sensibil la tensiune,cum scade putin cum se inchide isi da restart,iar iarna de sarbatori si vara in iulie si august cred ca cade de 15 sau 20 de ori pe zi,am curentul slab,in perioadele astea...
    la tine cred ca sunt socuri mari de tensiune, daca aveai un 546 il aruncai pe geam de mult
    C.C.

  6. #6
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se poate face sa nu se mai inchida via telnet (ma refer la modelul 516).
    Una peste alta acum am 2 modemuri, 516v6 si Huawei. Diferente nu vor fi in ce priveste cs, cu conditia ca speedtouchul sa fie resoftat. Ce imi place la Speedtouch, fata de Huawei este optiune "assign a public ip to a device" care ma ajuta sa nu mai fac port forward sau sa trec in mod bridge, daca vreau sa joc fifa2007 de ex cu vreun amic. Nu am gasit asta in Huawei (nu stiu exact modelul, e cu 4 porturi lan, wireless, stil rama foto).
    Totusi, din cate stiu, nu trebuie sa dai inapoi modelul vechi. Acela chiar e al tau, o sa le ai pe amandoua... deci nu are rost sa iti faci griji. Asta doar daca nu il cumperi. Caci daca il cumperi (ma refer la Huawei) mai bine iti iei tu altceva....

    PS: nu folosesc linia RTC pt cs, dar am bagat odata dm500= si dm800 pe huawei. Cand am dat restart la dm800 (10 C: fara clienti) am reusit sa inmoi modemul , nici sa-l accesez nu mai puteam

    Sa ai parte de iubire din partea semenilor...
    Last edited by popamare; 15th October 2010 at 15:19.
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    577
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc baieti...o sa incerc sa iau unul nou fara sa il returnez pe al meu,pt ca chiar asa este si mi-a zis cineva de la Romtelecom ca nu trebuie il mai dau inapoi pt ca e deja al meu,avind in vedere am deja 3 ani la ei,iar contractul era pe 2 ani.si nu am avut niciodata intirziere la plata facturi...
    Multam


    Un om valoreaza exact cit cuvintul sau
    a man worth exactly how the word or

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    125
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am avut 516 vreo 2 ani.in afara problemei cu tensiunea care dupa o resoftare mergea mai bine la salturi de tensiune merge super ok.pe el am avut banda de 2mbps.
    De vreo 3 luni am huawei HG520s cu 4 eth-uri ,si wifi pe 14mbps.Parca ping download e bunicel
    dar cand unul din pc-uri ocupa banda cu cel putin 300kbps nu mai pot accesa nici pc-urile din lan nici receptorul.pur si simplu functioneaza foarte ingreunat cand unul din pc-uri face putin trafic(torrente).Am conectat la el in mod curent 2 desktopuri prin lan,1 laptop wireless,receptorul in lan si un router asus pe care am server de oscam.
    Cand aveam 516 si dupa el un banal switch nu mi se bloca reteaua indifernet de trafic.acum inca mai caut poate apare vreun software pt 520
    2 cutii cu linucsi si 2 oale

  9. #9
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In principiu un torrent va manca tot ce se poate din banda. Cel mai bine e sa pui limite de download. Totusi sunt curios. Cand zici ca iti merge greu mai poti sa te conectezi la modem? Am avut odata un router Serioux si din cand in cand nu mai raspundea la nici o comanda. Trebuia restartat si era un intreg ritual . Ceva de genul : se opreau DM500+ si DM800 se lasa doar pc. Dupa aceea se restarta modem, se verifica daca are net, se pornea dm500+, se lasa pana se conecta tot, se pornea dm800. Daca porneam vreun dream in timpul cat routerul isi lua ip de la provider... sanatate. Acum am un Asus, mi s-a intamplat si cu acesta, dar doar de 2 ori in 6 luni.
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    577
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Product Name: SpeedTouch 5x6

    Software Release: 6.1.0.5
    versiunea asta o am,este vro una mai noua si mai buna ca asta?si daca este va rog postati un Link daca aveti...
    Un om valoreaza exact cit cuvintul sau
    a man worth exactly how the word or

  11. #11
    Moderator Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    1,241
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am un Bewan A3100g la care insa nu stiu sa configurez VoIp ul.
    In rest vad ca se misca bine si arata la fel de bine.

  12. #12
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nicusor View Post
    Product Name: SpeedTouch 5x6

    Software Release: 6.1.0.5
    versiunea asta o am,este vro una mai noua si mai buna ca asta?si daca este va rog postati un Link daca aveti...
    Vezi ca ai aici tot ce trebuie

    http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=340178

  13. #13
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sau poti pastra Speedtouch-ul ii pui o sursa in comutatie de 24 de volti reglata la 23 de volti :http://www.mivarom.ro/catalog/produc...oducts_id=4253 , astfel nu trebuie sa pui in el alt soft ca sursa se ocupa cu fluctuatiile de tensiune adica mentine tensiunea fixa pt. modem si un alt avantaj ca pastrezi functia de update la dyndns functie pe care Huawei nu o are .

    P.S. Iar pt. faza in care tensiunea cade cu totul pt. minute sau ore intregi nici o sursa in comutatie sau soft sau comenzi in telnet sau rugaciuni nu te ajuta , in acest caz te ajuta un UPS de 500 - 600 W , daca ai mai mare cu atit mai bine care duce modemul si dreamul in cazul intreruperilor de curent

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    577
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by raks67 View Post
    Sau poti pastra Speedtouch-ul ii pui o sursa in comutatie de 24 de volti reglata la 23 de volti :http://www.mivarom.ro/catalog/produc...oducts_id=4253 , astfel nu trebuie sa pui in el alt soft ca sursa se ocupa cu fluctuatiile de tensiune adica mentine tensiunea fixa pt. modem si un alt avantaj ca pastrezi functia de update la dyndns functie pe care Huawei nu o are .

    P.S. Iar pt. faza in care tensiunea cade cu totul pt. minute sau ore intregi nici o sursa in comutatie sau soft sau comenzi in telnet sau rugaciuni nu te ajuta , in acest caz te ajuta un UPS de 500 - 600 W , daca ai mai mare cu atit mai bine care duce modemul si dreamul in cazul intreruperilor de curent
    Multam tuturor
    Caderile de tensiune sunt vara,probabil din cauza calduri,si iarna in preajma sarbatorilor Craciun,Anul Nou si nu dureaza mult e chestia doar de fractiune de secunda,numai ca aceasta fractiune se repeta mai des uneori,si din cauza asta am probleme si la DynDns,ca fac multe Update la Ip in 24 de ore
    Un om valoreaza exact cit cuvintul sau
    a man worth exactly how the word or

  15. #15
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nicusor View Post
    Multam tuturor
    Caderile de tensiune sunt vara,probabil din cauza calduri,si iarna in preajma sarbatorilor Craciun,Anul Nou si nu dureaza mult e chestia doar de fractiune de secunda,numai ca aceasta fractiune se repeta mai des uneori,si din cauza asta am probleme si la DynDns,ca fac multe Update la Ip in 24 de ore
    De ce nu vrei sa citesti linkul ce l-am pus mai sus...acolo ai un nou firmware parca 7.4.2.7 si asta rezolva totul....am avut si eu acest modem

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top