Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Gold Member Expert
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Lahore
    Posts
    3,718
    Posts Thanks / Likes

    Default Multi LNBs on a fixed dish


    I have focussed 8ft dish towards PAS 7/10,,is it possible to access Asiasat 3S on same direction?
    Asifde jee ,,,plz wake up
    Fte Max 100S
    Humax IRCI-5400z
    Asiasat 3S,NSS 6,Insat 4B,Thaicom2/5,Intelsat7/10,HB 6/7A/8

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Multi LNBs on a fixed dish

    Quote Originally Posted by masood
    I have focussed 8ft dish towards PAS 7/10,,is it possible to access Asiasat 3S on same direction?
    Asifde jee ,,,plz wake up

    Panamsat 7/10 at 68.5 degrees



    Asiasat 3s at 105.5 degrees

    Nope not the same direction but 37 degrees to your left.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    B4 Qatar, now Pinas (# 9)
    Posts
    262
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nice picture of the satellite footprint...
    you know where else can I get a good pictorial view of a satellite footprint?

    thank you
    M A B U H A Y !

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    If the signal is very strong at your area for both sats then you can direct your dish to an in between direction, and put 2 LNBs on either side of the center of the dish (you gotta to tune it to find the position of the LNBs by moving the LNB (right and left, up and down) by your hand until you get the signal) and it should work perfectly fine.. I have 4 sats on a single fixed 5.5 fts dish and thinking about adding a fifth ..

    Give it a shot and see.

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    512
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Multi LNBs on a fixed dish

    Quote Originally Posted by masood
    I have focussed 8ft dish towards PAS 7/10,,is it possible to access Asiasat 3S on same direction?
    Asifde jee ,,,plz wake up
    Sir Ji it is dificult to get Asiasat 3S By keeping the dish on PAS 10. Its batter that you focus your dish on Thaicom and than Put LNB for PAS 10 on right side of the centrel LNB( if you stand infront of the dish) and you need 9 to 10 inches patti for it and then put 2nd LNB for Asiasat 3S on the left side of the dish. You need two footi patti for it. If you need more help regurding this I am here For you and also awaking now after your call.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    SIALKOT/PAKISTAN
    Posts
    128
    Posts Thanks / Likes

    Default

    YES 100% correct answer by asifde.

  7. #7
    SATELLITE GURU Expert
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bletchley Park Code Breaking Lab
    Posts
    2,521
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Multi LNBs on a fixed dish

    Quote Originally Posted by asifde
    Sir Ji it is dificult to get Asiasat 3S By keeping the dish on PAS 10. .
    It is not only difficult it's impossible. Firstly the elevation of the 2 dishes (25 degrees difference depending on where you live) is too great and so is the gap between 68.5E and 105.5E

    Sure you can do AS2/3 and Telkom 108E off one dish. I have that off a 2.4m. But getting anything so far apart is not going to happen.
    If Evolution works, why so many idiots?


  8. #8
    Gold Member Expert
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Lahore
    Posts
    3,718
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Thanks guys for usefull tips ,,,I may loose signal strength if I try to focus on Thaicom 2/3.
    @asifde
    I will try to work on your advice and plz manage both patties for me if it is possible.
    Do it in easy time,,,
    THANKS in advance
    @kuband
    Good guidence
    Fte Max 100S
    Humax IRCI-5400z
    Asiasat 3S,NSS 6,Insat 4B,Thaicom2/5,Intelsat7/10,HB 6/7A/8

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    512
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by masood
    @asifde
    I will try to work on your advice and plz manage both patties for me if it is possible.
    Sir Ji both patties are ready and available. When ever you want you can take these from me.

  10. #10
    Gold Member Expert
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Lahore
    Posts
    3,718
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by asifde
    Quote Originally Posted by masood
    @asifde
    I will try to work on your advice and plz manage both patties for me if it is possible.
    Sir Ji both patties are ready and available. When ever you want you can take these from me.
    I don't want to remove from your dish
    Plz prepare a "fresh" piece for me
    Fte Max 100S
    Humax IRCI-5400z
    Asiasat 3S,NSS 6,Insat 4B,Thaicom2/5,Intelsat7/10,HB 6/7A/8

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    512
    Posts Thanks / Likes

    Default


    Quote Originally Posted by masood
    Quote Originally Posted by asifde
    Quote Originally Posted by masood
    @asifde
    I will try to work on your advice and plz manage both patties for me if it is possible.
    Sir Ji both patties are ready and available. When ever you want you can take these from me.
    I don't want to remove from your dish
    Plz prepare a "fresh" piece for me
    Sir Ji how can you think that I will give you use patties. I have very fresh fresh patties like fresh rose for you because welding shop is infront of my door and welder has a dish also then you can understand..........

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Multi Lnbs on one dish in Southern Africa
    By mafutah in forum RDI - English
    Replies: 3
    Last Post: 16th December 2006, 08:32
  2. sharing dish and single LNBs in 2 receivers???
    By otaner2k6 in forum RDI - English
    Replies: 21
    Last Post: 17th May 2006, 21:57
  3. DAWOO DSD-9270 SOFTWARE "MULTI" OK FIXED ALL PROBL
    By khawaja007 in forum RDI - English
    Replies: 9
    Last Post: 23rd August 2005, 18:05
  4. Two SATs on one dish with two LNBs
    By masood in forum RDI - English
    Replies: 30
    Last Post: 26th June 2005, 19:20
  5. OFFSET DISH MULTI-FEED SYSTEM
    By nirolf in forum RDI - Satelit
    Replies: 0
    Last Post: 22nd June 2005, 21:46

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top