Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default new!ubuntu server 10.10 out!

    http://www.ubuntu.com/server/get-ubuntu/download
    am pus astazi ultimul ubuntu server edition 10.10.
    merge.....fara cuvinte.
    sbox,newcs,oscam,cccam,ultimul csp,MINUNE,parca e facut ptru share
    pana astept debianul sa updateze kernelul imi creste barba ca lui gerula din dacii,asa am trecut pe ubuntu server si nu imi pare rau
    cateva chesti legate de repornirea cccam si alte maruntisuri,nu prea le stiu ca la debian,dar le gasesc eu chichitza.
    350 kg de scule!

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,570
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumim @gogi de info. Trecem la teste!

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    850
    Posts Thanks / Likes

    Default server

    A instalat ubuntu 10.10 si cu ajutorul lui @ceire79 si @gogi serverul e gata.
    Mai trebuiesc puse cititoarele de card (LTC31).
    Multumiri celor 2................... @ceire79 ......... @gogi .............


    ....................bafta tuturor................

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    850
    Posts Thanks / Likes

    Default server

    cind aveam dm 500 era bine
    de cind cu serverul numai probleme.
    1. nu pot face conexiunea punte---- wif(pe aici vine internetul )- --Lan (pe aici conectez dm500)
    2. Cum se face update la no-ip..........pierd clientzi...........tot timpul.....fac update ...iar merge


    ...........................multumesc.............. ...

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    In gura lor..
    Posts
    1,155
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Faci o punte adica bridge intre lan si wlan.
    No-ip pui in router matale sau daca nu face la fel de bine update si in pc.
    In general e bine de evitat wireless cand ai server si iti aduci matele netul prin LAN sau APwireless conectat cu cablu UTP la PC in LAN.

  6. #6
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sirius View Post
    cind aveam dm 500 era bine
    de cind cu serverul numai probleme.
    1. nu pot face conexiunea punte---- wif(pe aici vine internetul )- --Lan (pe aici conectez dm500)
    2. Cum se face update la no-ip..........pierd clientzi...........tot timpul.....fac update ...iar merge


    ...........................multumesc.............. ...
    Update pt no-ip se face cel mai simplu din server, nu are sens sa incarci routerul cu taskul asta.
    Banuiesc ca ai Ubuntu sau alt Debian, asa ca baga in terminal:
    sudo apt-get install noip2
    O sa-ti ceara user/pass pt no-ip si perioada la care sa verifice IP-ul. Implicit e 30 min, dar il poti reduce la 5 min.

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sudo apt-get install inadyn sau sudo apt-get install ddclient

    https://help.ubuntu.com/community/DynamicDNS

    eu am instalat inadyn pe un server si merge ok.
    350 kg de scule!

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    850
    Posts Thanks / Likes

    Default sever

    salve..........ce-si face omul cu mina lui ...........e "lucru manual"

    ...........ma f*te serverul asta .......se conecteza cind vrea....host-ul merge cin vea el........si-mi blocheaza zi linia...........tre sa opresc tot......ubuntu....router....wifi....tot


    .......................o sa incerc sa fac cum zice-ti voi........multumesc anticipat

    .................LA CEI CARE au schimbat linii cu mine le cer SCUZE si rebdare.......revin cu sau fara server............

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gogi View Post
    http://www.ubuntu.com/server/get-ubuntu/download
    am pus astazi ultimul ubuntu server edition 10.10.
    merge.....fara cuvinte.
    sbox,newcs,oscam,cccam,ultimul csp,MINUNE,parca e facut ptru share
    pana astept debianul sa updateze kernelul imi creste barba ca lui gerula din dacii,asa am trecut pe ubuntu server si nu imi pare rau
    cateva chesti legate de repornirea cccam si alte maruntisuri,nu prea le stiu ca la debian,dar le gasesc eu chichitza.
    Salut,
    De ce nu compilezi ultimul kernel din surse daca asta vrei? Dar de ce ai vrea un kernel nou daca cel vechi isi face perfect treaba?
    Eu unul prefer CentOS dar asta e preferinta mea.

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by danutz68 View Post
    Salut,
    De ce nu compilezi ultimul kernel din surse daca asta vrei? Dar de ce ai vrea un kernel nou daca cel vechi isi face perfect treaba?
    Eu unul prefer CentOS dar asta e preferinta mea.
    am incercat sa pun squeeze si dupa reboot,mort
    asa ca am ales calea asta!
    cu kernelul vechi nu merg bine smargo pe oscam,vb de kernelul 26 din debian.
    350 kg de scule!

  11. #11
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,570
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am testat Squezee si avea kernel 2.6.32 si a functionat perfect pe Oscam 2592 pe:
    ( N3 CAid 1802 si 1830) si via 2.6 ( 2590, 22F2 si 22F4) cu smargo.
    In nici un caz sa nu puneti kernel mai mic de 2.6.30 pentru ca nu va merge cu smargo.
    ...parca Ubuntu 10.10 server are 2.6.34 care probabil aduce imbunatattiri deci e normal sa mearga mai bine.

  12. #12
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incercati si ClearOS fostul ClarckConnect. Este FREE si excelent pentru incepatori. Majoritatea setarilor se fac simplu din interfata.

    Activare servere

    Instalare module

    Adaugare simpla de useri si gestionare acces

    Raporturi grafice


    Eu am folosit varianta ClarckConnect 5.0 ca server cccam cu card zaharos in Phoenix, am rulat si newcs cu card TVR, scripturi de verificare etc si a functionat perfect.
    Intre timp am achizitionat alt DM si nu am mai avut nevoie de server PC.

    Actual pe un PC cu Pentium4 2,4Ghz si 256Mb RAM rulez ClearOS 5.1 folosit ca WebServer, FtpServer si MailServer cu SMTP de la gmail.
    Pe aceasta configuratie am incercat si Ubuntu 10.04 desktop si 10.04 server dar din cauza unor erori pe care le depista la configurarea in BIOS a procesorului am renuntat la el si am revenit la ClearOS.

    Tutoriale de instalare CCCam in ClearOS se gasesc pe net.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  13. #13
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    RESITA-ROMANIA
    Posts
    63
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gogi View Post
    http://www.ubuntu.com/server/get-ubuntu/download
    am pus astazi ultimul ubuntu server edition 10.10.
    merge.....fara cuvinte.
    sbox,newcs,oscam,cccam,ultimul csp,MINUNE,parca e facut ptru share
    pana astept debianul sa updateze kernelul imi creste barba ca lui gerula din dacii,asa am trecut pe ubuntu server si nu imi pare rau
    cateva chesti legate de repornirea cccam si alte maruntisuri,nu prea le stiu ca la debian,dar le gasesc eu chichitza.
    Ceau,merge cccam si pe versiunea ubuntu 10.10 desktop tot asa de bine?Va intreb ptr.ca am apucat deja sa instalez pe laptop versiunea 10.10.desktop si nu as vrea sa o mai dezinstalez ca sa pun versiunea server. multumesc

  14. #14
    Non Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    185
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cristi74 View Post
    Ceau,merge cccam si pe versiunea ubuntu 10.10 desktop tot asa de bine?Va intreb ptr.ca am apucat deja sa instalez pe laptop versiunea 10.10.desktop si nu as vrea sa o mai dezinstalez ca sa pun versiunea server. multumesc
    Da, merge bine.

  15. #15
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    RESITA-ROMANIA
    Posts
    63
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by crf23 View Post
    Da, merge bine.
    multumesc frumos

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top