Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: cascada disecq?

  1. #1
    timplar Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Crişana
    Posts
    1,229
    Posts Thanks / Likes

    Default cascada diseqc?

    cum se poate pune doua diseqc-uri,unu centauri 8/1 si celalalt globo4/1,pe un dream 500s?
    dm500s Vu+Zero hss1170...şî maxim şasă cai frumoşi

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu merg pe o combinatie asemanatoare : 2 lnb-uri simple + 2 monoblocuri (diseq incorporat) toate pe un diseq globo 4/1.

  3. #3
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Disequl Globo stie 1.1? ca altfel nu cred ca iti merge, combinatia pe care vrei sa o faci tu o am eu pe DM500.

  4. #4
    timplar Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Crişana
    Posts
    1,229
    Posts Thanks / Likes

    Default

    bun ,dar care este configuratia,cum le inserez,acuma am pe 8/1 si vreau sa mai pun unu 4/1....ca nu stiu cum sa le pun pe amindoua.....
    dm500s Vu+Zero hss1170...şî maxim şasă cai frumoşi

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu am un comutator simplu Globo 4/1 si unul 10/1 (programabil si cascadabil) si am facut in felul urmator:

    - La una dintre intrarile comutatorului 4/1 (sa zicem LNB 1), legi iesirea catre receiver a comutatorului 10/1 sau 8/1 in cazul tau;
    - Iesirea RX a comutatorului 4/1 merge direct in receiver.
    - Astfel, la comutatorul 8/1 legi 8 LNB-uri, iar la comutatorul 4/1 legi doar 3 LNB-uri plus iesirea de la comutatorul 8/1, in total 11 LNB-uri.

    Cat despre setarile in receiver, eu nu am Dreambox ci Azbox, unde setarile se fac foarte simplu (commited si uncommited), folosesc momentan 12 LNB-uri cu posibilitatea de a mai adauga inca unul, dar pot sa-ti spun ca merge absolut perfect, fara nici o sincopa.

    Sper ca m-am exprimat destul de clar.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Weissenburg
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default Teach me

    Sanatate!
    Eu vreau sa pun in cascada doua Diseqc-uri 4/1 de la Globo - am doua diferite, unul este cam jumatate din cel de-al doilea.
    In urma cu ceva timp am facut cum mi-a scris @Ovidiumarius ca a facut el, dar nu le-am convins sa functioneze. Chiar daca este vorba desprte Azbox, m-as bucura sa vad cum trebuiesc facute setarile in detaliu, adica HotBird, LNC 1, parametri etc. Crezi ca ai timp si disponibilitate pentru asa ceva ?
    Multumesc oricum.
    Amiko Alien + 1,15 Al [13E-4,8E-0,8V] pe suport TRIAX + Kathrein CAS60 [5V] + 40"HD Blaupunkt + 43"UHD LG

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @mateda
    Cu doua comutatoare simple Globo n-o sa mearga, chiar daca ai Azbox. Trebuie ca unul dintre comutatoare sa stie Diseqc 1.1. In general comutatoarele 6/1, 8/1 SI 10/1 stiu Diseqc 1.1, deci le poti folosi impreuna cu comutatoare simple, extinzand astfel numarul de lnb-uri pe care le poti lega la receiver.

  8. #8
    timplar Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Crişana
    Posts
    1,229
    Posts Thanks / Likes

    Default

    imi pare rau(pt. mine) dar nu reusesc,nu stiu configuratia..la 8/1 imi merge asa
    lnb 1
    diseqc mode:version1.1
    diseqc parameter:none
    diseqc repeats:none
    uncomited switch:input 1
    si tot asa pina lnb8 cu input 8
    cine are un pic de rabdare sa-mi scrie configuratia ar fi ..super

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Weissenburg
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default Usoare dubii ...

    Quote Originally Posted by Iceman View Post
    @mateda
    Cu doua comutatoare simple Globo n-o sa mearga. Trebuie ca unul dintre comutatoare sa stie Diseqc 1.1. In general comutatoarele 6/1, 8/1 SI 10/1 stiu Diseqc 1.1, deci le poti folosi impreuna cu comutatoare simple, extinzand astfel numarul de lnb-uri pe care le poti lega la receiver.
    Asa o fi, dar @Ovidiumarius zice c-a pus in spatele unui Globo 4/1 doua monoblocuri (si doua single).
    Monobloc cu diseqc 1.1 ? Mai sentito.
    Amiko Alien + 1,15 Al [13E-4,8E-0,8V] pe suport TRIAX + Kathrein CAS60 [5V] + 40"HD Blaupunkt + 43"UHD LG

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Weissenburg
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default Don`t get it

    Quote Originally Posted by Militianu View Post
    Disequl Globo stie 1.1? ca altfel nu cred ca iti merge, combinatia pe care vrei sa o faci tu o am eu pe DM500.
    DM500 stie 1.1 ? Daca nu, ne spui schema de setare ?
    Amiko Alien + 1,15 Al [13E-4,8E-0,8V] pe suport TRIAX + Kathrein CAS60 [5V] + 40"HD Blaupunkt + 43"UHD LG

  11. #11
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deci smecheria este in felul urmator, in disequl 8/1 intra disequl de 4/1 sau ce ce diseq aveti dar care sa stie 1.1 altefel nu merge!
    Setarea in DM 500 se face setand intai disequl 8/1 pana la intrarea 7, intrarea 8 in care am venit cu disequl 4/1 o setam INPUT 8, A/A, INPUT 8, A/B, INPUT8 B/A, INPUT 8 B/B. Sper sa faceti setarile corespunzatoare!

  12. #12
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu folosesc un switch diseqc 4/1 si un HH , setarile sint pe enigma2 dar si enigma1 are optiuni asemanatoare ; incearca asa :
    Pe intrarea 1 a switch 4/1 ( diseqc tip 2.0 ) se leaga iesirea switch 8/1
    Configuration mode Advanced
    LNB pe intrerile switch 8/1
    LNB 1 pina la 8
    DiseqC Mode 1.1
    Commited DiseqC command AA
    Sequence repeat yes
    Command order commited , tone burst
    DiseqC repeats one

    LNB pe intrerile switch 4/1
    LNB 2 pina la 4
    DiseqC Mode 1.0
    Commited DiseqC command AB ; BA ; BB
    Sequence repeat none

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Schema folosita de mine :


  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Weissenburg
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default God bless you all!

    Quote Originally Posted by Militianu View Post
    ... in disequl 8/1 intra disequl de 4/1 ...
    Quote Originally Posted by smv167 View Post
    ...Pe intrarea 1 a switch 4/1 ( diseqc tip 2.0 ) se leaga iesirea switch 8/1...
    Sint convins ca spuneti amindoi adevarul. Sa inteleg ca merg legate in ambele feluri ? Mai tare imi place cind 8/1 intra in 4/1, asta imi da o speranta ca "incape" si 4/1 in 4/1 ...
    Amiko Alien + 1,15 Al [13E-4,8E-0,8V] pe suport TRIAX + Kathrein CAS60 [5V] + 40"HD Blaupunkt + 43"UHD LG

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mateda View Post
    Sint convins ca spuneti amindoi adevarul. Sa inteleg ca merg legate in ambele feluri ? Mai tare imi place cind 8/1 intra in 4/1, asta imi da o speranta ca "incape" si 4/1 in 4/1 ...
    Exact acelasi lucru se intampla daca schimb cele 2 lnb single in 2 monoblocuri ... va fi la fel 8 lnb-uri in diseq 4/1.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top