Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    44
    Posts Thanks / Likes

    Default Probleme cu DM800

    Am un receptor DM800 cu o antena Triax si motor Opticum . Nu pot sa invart antena cu box-ul . Distanta de cablu e destul de mare intre motor si box . Am pus boxul la jumatatea din distanta si-l invarte , deci imaginea de soft si box-ul e ok . Intrebarea e cum pot sa amplific semnalul din DM800 ? Exista ceva amplificator de semnal s-au amperaj ? Nu mai stiu ce sa fac ... si nu pot deloc sa scurtez cablul intre echipamente .

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    244
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by xander View Post
    Am un receptor DM800 cu o antena Triax si motor Opticum . Nu pot sa invart antena cu box-ul . Distanta de cablu e destul de mare intre motor si box . Am pus boxul la jumatatea din distanta si-l invarte , deci imaginea de soft si box-ul e ok . Intrebarea e cum pot sa amplific semnalul din DM800 ? Exista ceva amplificator de semnal s-au amperaj ? Nu mai stiu ce sa fac ... si nu pot deloc sa scurtez cablul intre echipamente .
    Daca motorul este de tip H-H atunci poti folosi pentru ceea ce vrei tu pozitioner pt motoare HH. Unul dintre modele ar fi Strong DIGIBOX. Daca esti interesat am unul de vanzare...trimite-mi PM.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by xander View Post
    Am un receptor DM800 cu o antena Triax si motor Opticum . Nu pot sa invart antena cu box-ul . Distanta de cablu e destul de mare intre motor si box . Am pus boxul la jumatatea din distanta si-l invarte , deci imaginea de soft si box-ul e ok . Intrebarea e cum pot sa amplific semnalul din DM800 ? Exista ceva amplificator de semnal s-au amperaj ? Nu mai stiu ce sa fac ... si nu pot deloc sa scurtez cablul intre echipamente .
    La fratiorul mai mic DM 500-S se poate. Cred ca si la DM 800 sa se poata.
    La mine acolo ajung asa : MENIU/SETARI/CAUTARE SERVICII/CONFIGURARE SATELIT, acolo dai cu tasta in jos, alegi satelitul (LNB) si apare asa :



    Bifezi "Tensiune marita" si salvezi. Trebuie sa dea rezultat, ca eu cand stateam la Otelul Rosu, aveam cablu lung si a functionat mai bine cu Tensiunea marita bifata, decat fara.
    Acuma am doar vreo 5m de cablu si nu mai pot testa. Dar sigur merge. Oricum, incearca, poate ai noroc. Succes !

  4. #4
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La Dm800 cu E2 trebiue sa ai optiunea in meniu/setup/searching/tuner config/advanced: increased voltage si mai e optiunea 700/800/900mV
    Cablul sa fie dintr-o singura bucata, de calitate si... bun (sa nu aiba vreun scurt)

    Numai bine
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    44
    Posts Thanks / Likes

    Default hmm

    Am incercat din meniu sa maresc tensiunea .. degeaba .. nu misca . Am pus un box nici nu stiu ce nume are ... "gasit in punga cu pufuleti" am ramas socat cand am vazut antena ca se rotea si cu ce viteza .

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Targu Jiu
    Posts
    532
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In acelasi panou:
    increased voltage....yes

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    44
    Posts Thanks / Likes

    Default hmm

    Am incercat sa-i dau pe partea de alimentare la DM800 .. 12v cu 8Ah dar fara nici un efect din pacate . Cand dau comanda sa schimbe satelitul se aude releu cum ticaie dar nu are putere motorul sa se invarta . DE asta intrebam daca ar fii ceva sa amplific tensiunea pe cablu , ca si la retea ... pun un switch la 100 m si placa pachetii maideparte pe retea .

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    44
    Posts Thanks / Likes

    Default hmm

    Parpaneata , am incercat si cum spui tu . nu pleaca antena .

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    427
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut! Am avut si aceasta problema, solutia este pozitionerul, la mine invartea cand vroia, de ex daca treceam de pe 1W pe 13E era OK, dar daca mutam de pe 1W pe 19E nu mai misca. Pune pozitionerul propus de hotmtk si va fi OK, nu te mai chinui, pe distante mari HH e varza.

  10. #10
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Schimba cablul de antena cu altul mai bun si va merge

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    206
    Posts Thanks / Likes

    Default

    DM 800 (original ori clona) invarte motorul H-H FARA PROBLEME doar in regimul USALS. Manual nu ai sa reusesti asa e la toate receptoarele, credema. Asta e un bag a Enigmei 2.
    Treci pe USALS si ai sa vezi cum misca antena din prima. Desigur ca la USALS ai o conditie : SA FIE REGLATA ANTENA PERFECT ca sa ajunga exact pe satelit.
    Bafta

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    jungla amazoniana
    Posts
    919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu recomand un adaptor 12 v cu amperaj mai mare si merge cu acelasi cablu, am facut eu asa la un dm 800 original, testat sigur functioneaza.
    Exista mai multe lucruri in Cer si pe Pamant decat vom sti vreodata!
    Antena 2,2 al dintr-o bucata, lnb flansa invacom quad, 2 motoare azimut si elevatie,receptor echostar AD3000IP.
    http://www.radiovis.de/

  13. #13
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ilies View Post
    DM 800 (original ori clona) invarte motorul H-H FARA PROBLEME doar in regimul USALS. Manual nu ai sa reusesti asa e la toate receptoarele, credema. Asta e un bag a Enigmei 2.
    Treci pe USALS si ai sa vezi cum misca antena din prima. Desigur ca la USALS ai o conditie : SA FIE REGLATA ANTENA PERFECT ca sa ajunga exact pe satelit.
    Bafta
    De ce zici asta? Eu nu am lasat usals ci am configurat cum mi-a placut. Nu am nici o problema sa merg de la 90E la 30W. Vezi sa nu fi gresit tu undeva.
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top