Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default Streaming iptv server

    Salutari, sunt nou pe acest forum si as dori sa ma lamuriti si pe mine cu cateva lucruri daca este posibil.
    Se dau urmatoarele:
    - O pensiune cu 7 camere
    - 1 server linux (slackware 13.0)
    - 7 ip stb dlink dib-120
    - 1 placa skystar 2 Technisat
    - 1 switch 24 porturi 100 Mbps + 2 gigabit (management)
    - Abonament activ la focussat prin stb (Kaon).

    Ce vreau eu sa fac: un server de streaming prin care sa pot receptiona canalele pe fiecare stb in parte (in fiecare camera). Este posibil ?


    Va multumesc !
    Last edited by sseries; 23rd September 2010 at 14:12.

  2. #2
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sseries View Post
    Salutari, sunt nou pe acest forum si as dori sa ma lamuriti si pe mine cu cateva lucruri daca este posibil.
    Se dau urmatoarele:
    - O pensiune cu 7 camere
    - 1 server linux (slackware 13.0)
    - 7 ip stb dlink dib-120
    - 1 placa skystar 2 Technisat
    - 1 switch 24 porturi 100 Mbps + 2 gigabit (management)
    - Abonament activ la focussat prin stb (Kaon).

    Ce vreau eu sa fac: un server de streaming prin care sa pot receptiona canalele pe fiecare stb in parte (in fiecare camera). Este posibil ?


    Va multumesc !
    Sper sa nu gresesc in ce zic, dar pentru fiecare canal iti trebuie cate o placa de captura, fie ea dvb-s sau analogica. Logic ca iti trebuie si cate un receiver cu abonament pentru fiecare canal pe care vrei sa il distrubui in retea. Mai departe cu soft-urile e o alta poveste
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    Sper sa nu gresesc in ce zic, dar pentru fiecare canal iti trebuie cate o placa de captura, fie ea dvb-s sau analogica. Logic ca iti trebuie si cate un receiver cu abonament pentru fiecare canal pe care vrei sa il distrubui in retea. Mai departe cu soft-urile e o alta poveste

    merci de raspuns, problema e ca nu as vrea sa mai platesc 7 abonamente si ma gandeam ca pot face un server de stream sa platesc 1 singur abonament si sa le receptionez in toate camerele. stiu ca nu e tocmai legal dar vroiam sa stiu informativ.

  4. #4
    Black Sheep Teacher
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Timisoara
    Posts
    264
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salutare,
    Eu m-am jucat un pic streaming folosind o placa SS2.

    Nu mai retin exact dar era un mic programel si un script care permitea streamingu-ul in format IPTV (clientul era ProgDVB in mod IPTV).
    Ce stiu exact sunt restrictiile si facilitatile:
    - Fiecare program era stream-uit in mod multicast
    - se transmitea si tabelul de programe astfel incat clientul putea sa vada ce programe sunt disponibile
    - se pot stream-ui doar programele de pe un singur transponder (pentru fiecare transponder ai nevoie de o placa separata - limita tehnologica si nu ai cum s-o ocolesti. Teoretic o placa cu doua tunere ar putea trimite 2 transpondere)
    - nu poti folosi pe server nici o modalitate de decodare, adica merg doar programe FTA
    - ai nevoie de un calculator destul de teapan. Un PIII la 1.2G se ineca la mai mult de 4 programe in stream.
    - trebuie tinut cont de faptul ca un program ocupa cam 3.5 Mbps, asa ca teoretic la 28 de programe atingi limita retelei de 100 Mbps. Ce nu e cazul dat fiind ca nu ai decat 7 clienti posibili...

    Nu te-ai gandit la o solutie alternativa cum ar fi 2 antene cu LNB quad si dreamboxuri 500 si cardul focusat in share? Restrictia ar fi ca trebuie sa-l plimbi o data pe luna in receptorul original, in rest cam functioneaza...

    Succese.
    Last edited by blindman; 24th September 2010 at 08:57.

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,528
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by blindman View Post
    Salutare,
    Eu m-am jucat un pic streaming folosind o placa SS2.

    Nu mai retin exact dar era un mic programel si un script care permitea streamingu-ul in format IPTV (clientul era ProgDVB in mod IPTV).
    Ce stiu exact sunt restrictiile si facilitatile:
    - Fiecare program era stream-uit in mod multicast
    - se transmitea si tabelul de programe astfel incat clientul putea sa vada ce programe sunt disponibile
    - se pot stream-ui doar programele de pe un singur transponder (pentru fiecare transponder ai nevoie de o placa separata - limita tehnologica si nu ai cum s-o ocolesti. Teoretic o placa cu doua tunere ar putea trimite 2 transpondere)
    - nu poti folosi pe server nici o modalitate de decodare, adica merg doar programe FTA
    - ai nevoie de un calculator destul de teapan. Un PIII la 1.2G se ineca la mai mult de 4 programe in stream.
    - trebuie tinut cont de faptul ca un program ocupa cam 3.5 Mbps, asa ca teoretic la 28 de programe atingi limita retelei de 100 Mbps. Ce nu e cazul dat fiind ca nu ai decat 7 clienti posibili...

    Nu te-ai gandit la o solutie alternativa cum ar fi 2 antene cu LNB quad si dreamboxuri 500 si cardul focusat in share? Restrictia ar fi ca trebuie sa-l plimbi o data pe luna in receptorul original, in rest cam functioneaza...

    Succese.
    De ce sa il plimbe in rec original
    Il da in share cu oscam si face AU fara probleme in dreambox.

  6. #6
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Romania
    Posts
    1,495
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa cum spunea cineva mai sus, poti face streaming la canalele de pe un singur transponder. (Focussat are in medie de 10 canale pe transponder). Pentru fiecare transponder ai nevoie de o alta placa. VLC-ul este "open source" si l-ai putea folosi.

    Ca o parere personala, daca nu ai de gand sa faci transcoding la canale, cu un calc puternic (Xeon) ai putea trimite 9-10 stream-uri.
    FAbian23

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,528
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Singura solutie viabila ar fi urmatoarea :

    - pe serverul de linux pus oscam + un cititor de carduri (phoenix, smargo, teviphoenix ...)
    - 7 placi dvb-s : http://www.dvbshop.net/product_info....TT-Viewer.html
    - dvbviewer (licenta undeva la 15euro) instalata ca pentru 7 useri diferiti pe acelasi pc cu pluginurile: - netstream activ pe fiecare dvbviewer in mod unicast, schimbarea canalelor facandu-se din HTTPserver.
    - acamd legat la serverul oscam de pe serverul de linux

    Am dat ca exemplu placile dvb-s pentru ca ar fi mai ieftine si oricum focussat nu are nici un canal HD momentan.
    Daca nu ai si alt pc cu windows pentru placile dvb poti pune pe serverul de linux vmware si emulezi acolo windows-ul de unde sa dai streaming-ul.
    Schimbarea canalelor o faci dupa cum ziceam din HTTPserver - stb-urile alea de la dlink din cate am citit au si web browser asa ca ar trebui sa functioneze fara probleme.

    Oricum parerea mea e ca poti incerca schema asta cu placa skystar 2 si daca functioneaza ok faci investitia.

  8. #8
    Trnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am dubii că pe un procesor normal se pot duce simultan 7 streamuri, chiar daca au un bitrate asa de mic ca cel de la Focus. Apropos, despre ce server grăiești tu acolo? Ce proc si ctă memorie pui la bătaie?

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Am dubii că pe un procesor normal se pot duce simultan 7 streamuri, chiar daca au un bitrate asa de mic ca cel de la Focus. Apropos, despre ce server grăiești tu acolo? Ce proc si ctă memorie pui la bătaie?

    multumesc tuturor pt raspunsuri ... in mare am cam inteles ce trebuie facut.

    Serverul ar avea cam urmatoarea conf. (Quad xeon 2.6 , 12 gb ram , 2 X 72 scsi 10.000 rot , 2 gb lan , 2 X 500 W sursa) (a fost folosit pe post de server dhcp , web, ftp , interfata clienti pentru o retea de internet).

    As prefera ca la problema mea sa existe o rezolvare, pt ca odata ce eu am rezolvat prb ii mai pot ajuta si pe vecinii ce ofera inchiriere a pensiunilor cu aceasta chestie si pe langa mai scot si eu un banut

    Tot ce vreau sa stiu este daca pot receptiona pe stb`uri streaming emis de server.

    Iar cu dreambox habar nu am cu ce se mananca, am sa ma interesez acum sa vad ...

    Multumesc tuturor pt ajutor.

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,528
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sseries View Post
    multumesc tuturor pt raspunsuri ... in mare am cam inteles ce trebuie facut.

    Serverul ar avea cam urmatoarea conf. (Quad xeon 2.6 , 12 gb ram , 2 X 72 scsi 10.000 rot , 2 gb lan , 2 X 500 W sursa) (a fost folosit pe post de server dhcp , web, ftp , interfata clienti pentru o retea de internet).

    As prefera ca la problema mea sa existe o rezolvare, pt ca odata ce eu am rezolvat prb ii mai pot ajuta si pe vecinii ce ofera inchiriere a pensiunilor cu aceasta chestie si pe langa mai scot si eu un banut

    Tot ce vreau sa stiu este daca pot receptiona pe stb`uri streaming emis de server.

    Iar cu dreambox habar nu am cu ce se mananca, am sa ma interesez acum sa vad ...

    Multumesc tuturor pt ajutor.
    Ti-am explicat mai sus cum poti incerca sa vezi daca receptionezi streamul pe stb.

  11. #11
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by blindman View Post
    Salutare,
    Eu m-am jucat un pic streaming folosind o placa SS2.

    Nu mai retin exact dar era un mic programel si un script care permitea streamingu-ul in format IPTV (clientul era ProgDVB in mod IPTV).
    Ce stiu exact sunt restrictiile si facilitatile:
    - Fiecare program era stream-uit in mod multicast
    - se transmitea si tabelul de programe astfel incat clientul putea sa vada ce programe sunt disponibile
    - se pot stream-ui doar programele de pe un singur transponder (pentru fiecare transponder ai nevoie de o placa separata - limita tehnologica si nu ai cum s-o ocolesti. Teoretic o placa cu doua tunere ar putea trimite 2 transpondere)
    - nu poti folosi pe server nici o modalitate de decodare, adica merg doar programe FTA
    - ai nevoie de un calculator destul de teapan. Un PIII la 1.2G se ineca la mai mult de 4 programe in stream.
    - trebuie tinut cont de faptul ca un program ocupa cam 3.5 Mbps, asa ca teoretic la 28 de programe atingi limita retelei de 100 Mbps. Ce nu e cazul dat fiind ca nu ai decat 7 clienti posibili...

    Nu te-ai gandit la o solutie alternativa cum ar fi 2 antene cu LNB quad si dreamboxuri 500 si cardul focusat in share? Restrictia ar fi ca trebuie sa-l plimbi o data pe luna in receptorul original, in rest cam functioneaza...

    Succese.

    Am gasit eu ceva asemanator cu ce zici tu acolo, se numeste mumudvb ruleaza sub linux si se pare ca merge IPTV multicast. Testele le-am facut pe DM800 pentru ca merge si pe 800, iar ca tuner am folosit un tuner usb dvb-t. Programul de mai sus stie si programe codate, daca folosesti un CAM, iar dupa cum scriu ei pe site iti trebuie un CAM care sa stie sa decodeze toate programele de pe un transponder, ei dau ca exemplu powercam (de care eu sincer nu am auzit). Am facut streaming la 4 programe, bineintzeles ca doar unu am urmarit, azi urmeaza sa vad cum poate cu 2 clienti, insa nu ma astept la rezultate spectaculoase pe dm 800 in privinta asta. Programul poate transmite si anunturi SAP, asa ca se preteaza foarte bine a fi folosit cu VLC. Ca si clienti am reusit sa vad cu:

    - ProgDVB - care scaneaza, pe fiecare IP gaseste toate programele de pe TP, dar merge doar ce ai configurat, plus ca 1 program din ce am configurat nu mergea (ii dadea un IP aiurea)

    - DVBViewer - modulul pentru IPTV, lista de IP-uri facuta cu transedit - scaneaza primul IP gaseste programul, iar la urmatoarele zice ca nu gaseste nimic. Daca am scanat fiecare IP in parte mia gasit toate cele 4 programe si mergeau.

    - VLC - gaseste automat anunturile SAP, arata lista de canale si merge f bine si parca cel mai rapid la schimbarea canalelor


    Din pacate nu am un STB IPTV sa vad daca gaseste programele si daca merg, dar pe site-ul lor ei zic ca ar trebui sa mearga. Oricum se pare ca e un programel bun.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  12. #12
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Update la ce am scris mai sus. Am testat acelasi programel pe DM800 cu 3 clienti, toti avand dvbviewer ca si soft si spre surprinderea mea DM800 sa descurcat onorabil, in sensul ca mai intrerupea din cand in cand, dar totusi eu ma asteptam sa faca mai urat. De pe tunerul intern al dreamului nu am reusit nicicum sa fac multicast. Apoi am mutat tunerul DVB-T pe server-ul linux care este un intel atom 330 cred cu 2 gb ram. Ei aici alta treaba, frecventa cu 6 programe mergea super bine tot cu 3 clienti, nici o intrerupere nimic, apoi a venit testul pe frecventa cu 3 canale dintre care unul este TVR HD. Aici la fel fara nici o problema mergeau toate 3 programele, insa la meciurile din UCL pe TVR HD mai sacadeaza din cand in cand la imaginile cu miscare rapida, nu stiu din ce cauza, posibil de la viteza retelei (serverul are lan pe 1 GB switch pe 1 gb iar clientul care receptiona HD viteza lan doar pe 100 MB) sau poate programelul repectiv nu poate mai mult. Am aflat ca, cu VDR sub linux in combinatie cu 2 plugin-uri sa se poata transmite si programe codate in multicast. Mai ramane testul cu un STB-IPTV, care din pacate nu il detin. Apropo DM800 nu stie client de IPTV ca nu am gasit nicaieri.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  13. #13
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Va multumesc pentru raspunsuri, dar din pacate nu detin experienta necesara de a lucra sub linux si nici nu am nici o treaba cu tehnologia iptv, daca exista cineva interesat in Bucuresti sa aiba timp liber si sa poata ajuta dar tot odata sa isi testeze "skill-ul" ... astept un pm poate ii putem da de cap.

    Pun la dispozitie tot ce este necesar pentru rezolvarea intregului sistem de "streaming iptv pt stb".

  14. #14
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sseries View Post
    Va multumesc pentru raspunsuri, dar din pacate nu detin experienta necesara de a lucra sub linux si nici nu am nici o treaba cu tehnologia iptv, daca exista cineva interesat in Bucuresti sa aiba timp liber si sa poata ajuta dar tot odata sa isi testeze "skill-ul" ... astept un pm poate ii putem da de cap.

    Pun la dispozitie tot ce este necesar pentru rezolvarea intregului sistem de "streaming iptv pt stb".

    ti-am trimis un mesaj privat.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    RO
    Posts
    675
    Posts Thanks / Likes

    Default Vdr!

    @stailus: VDR rulez! (prietenii stiu, de ce )
    @sseries: in camere ai numai cablu Ethernet, sau ai si cablu coaxial (pt. LNB)?
    Outdoor: Gibertini 125 66E - 30W, Triax Unique multifocus 23E - 1W, 6 x LNB Inverto quad
    Indoor: Dr. HD D15, Amiko X-Finder, TBS-6925, TBS-6985, TechnoTrend S2-4100, Nexus-S VDR user
    QTH: Harghita, 4614'N 2511'E.


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top