Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default Record pe DM 800

    Am azi - PPP connection time : 11:07:42:44 . De cand nu am dat reboot la dm 800 cu imaginea dream-elite=11 zile si 7 ore.Nici cu o imagine nu am mai stabilit asa record,cu alte imagini maxim 3-4 zile mergea...merg si cu 33 linii la el...e frecat toata ziua,dau si pe hdd caci am inregistrari...inca nu cred ca se v-a ridica vre-o imagine mai buna...doar daca baietii de la dream-elite isi vand secretul....bravo echipei dream-elite.La voi care a fost pe dm 800 recordul?

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    386
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gelu_dh View Post
    Am azi - PPP connection time : 11:07:42:44 . De cand nu am dat reboot la dm 800 cu imaginea dream-elite=11 zile si 7 ore.Nici cu o imagine nu am mai stabilit asa record,cu alte imagini maxim 3-4 zile mergea...merg si cu 33 linii la el...e frecat toata ziua,dau si pe hdd caci am inregistrari...inca nu cred ca se v-a ridica vre-o imagine mai buna...doar daca baietii de la dream-elite isi vand secretul....bravo echipei dream-elite.La voi care a fost pe dm 800 recordul?
    Salut,nu e nevoie de reboot restart si alte d-alea ,eu nu am mai facut gestul asta de cateva luni bune ,nu isi are rostul daca coaja merge in parametrii ,poate merge si un an fara reboot
    Folosesc nabilo de vreo 4 ani pe dm 500 ,la fel aceeasi imagine si pe 800 si
    apropo de clone ,toti avem clone in casa ca vrem sau nu sa stim adevarul ,acest adevar dur,de la tv,radio si alte aparate de larg consum

  3. #3
    Replicator Mentor
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Asura
    Posts
    705
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by orcul View Post
    [...]recordul asta l-ai obtinut folosind un ventilator pentru racirea clonei[...]
    Imaginile Dream-Elite nu merg pe clone, din cate stiu.
    In space no one can hear you screaming.

  4. #4
    Replicator Mentor
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Asura
    Posts
    705
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si uite uptime pe o clona DM500, cu imagine Gemini

    [email protected]:~> uptime
    22:25:55 up 10 days, 17:34, load average: 0.00, 0.00, 0.00

    Nu are cooler si se incalzeste cam tare, dar vad ca nu se supara
    In space no one can hear you screaming.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Auckland
    Posts
    322
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SpaceDebris View Post
    Imaginile Dream-Elite nu merg pe clone, din cate stiu.
    Aha.Sa fi tu sanatos.Merge Dream Elite imaginea originala pe clone de rupe.

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    aproape de tine...
    Posts
    909
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Uptime pe o clona DM500 (putin cam offtopic!), GP 4.5, din pacate nu pot face mai mari din cauza neseriozitatii ENEL !



    ....cu prea multe linii, si e rece fara ventilator !
    Last edited by Levys; 18th September 2010 at 02:21.


    Notă: Vizionarea programelor Pay TV fără un abonament valabil este ilegală
    Discuţiile purtate si fişierele disponibile aici sunt în scop experimental şi educaţional !

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in canal,langa aurolaci
    Posts
    664
    Posts Thanks / Likes

    Default

    voi aici va luati la intrecere care are uptime mai mare iar altii nu stiu cum sa-si faca script de restart care sa intre in functiune in fiecare seara/dimineata devreme
    poate nu aveti tare multe carduri/linii de gestionat cu cccam dar sa stie ca acesta devine un pic instabil dupa o vreme si chiar si cei cu servere linux ,oameni seriosi cu experienta in domeniu dinaintea gbox-ului chiar au observat chestia asta si si-au facut script de restart care face un reboot la server dimineata devreme cand nu se prea uita nimeni...
    cu atat mai mult au nevoie si dreambox-urile de acest reboot sa functioneze perfect in timpul zilei fara surprize care pot aparea si-s nedorite mai ales in timpul inregistrarilor;
    eu am script in crond care face reboot la 3:30 am si apoi il pune in standby la 3:35 ca sa nu faca cerinte aiurea de pe card cand nu se uita nimeni local, deci in concluzie am uptime < 24h

    Living an analog lifestyle in a digital world

  8. #8
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am Gemini Release 4.7.0 din februarie 2010 pe Dm800. in afara caderilor de energie datorate CEZ, oricat ..... i-am dat, nu s-a blocat .

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    la tzara, langa capitala
    Posts
    399
    Posts Thanks / Likes

    Default restart

    la mine , "la tzara", are grija enelul sa faca de 2 ori restart /zi

    din pacate am o problema care se pare ca nu se poate repara: curentul se ia si revine in mai mai putin de 1 secunda - efectiv cade si imediat revine; in 5 din 10 cazuri dm-eul meu 800 (orig) nu pleaca din nou. am inteles ca toate fac la fel... e adevarat? mi-a zis cineva ca dupa ce-i iei curentul dupa 10 sec e bine sa-l alimenetezi . asa merge fara probleme...

    sa-mi iau un ups nu?

  10. #10
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cristimate View Post
    la mine , "la tzara", are grija enelul sa faca de 2 ori restart /zi

    din pacate am o problema care se pare ca nu se poate repara: curentul se ia si revine in mai mai putin de 1 secunda - efectiv cade si imediat revine; in 5 din 10 cazuri dm-eul meu 800 (orig) nu pleaca din nou. am inteles ca toate fac la fel... e adevarat? mi-a zis cineva ca dupa ce-i iei curentul dupa 10 sec e bine sa-l alimenetezi . asa merge fara probleme...

    sa-mi iau un ups nu?
    Urgent ia UPS...si alimenteaza cu el modemul (routerul+dm-ul)

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    950
    Posts Thanks / Likes

    Default Uptime :)

    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Romania
    Posts
    35
    Posts Thanks / Likes

    Default "la tzara", are grija enelul sa faca de 2 ori restart /zi

    [QUOTE=cristimate;946725]la mine , "la tzara", are grija enelul sa faca de 2 ori restart /zi

    din pacate am o problema care se pare ca nu se poate repara: curentul se ia si revine in mai mai putin de 1 secunda - efectiv cade si imediat revine;

    Am avut aceeasi problema si se pare ca nu Enelul ( pe care-l injuram si eu ) este vinovat.
    Vinovata este instalatia electrica a casei. Am remediat problema astfel:
    1 - O impamantare ( trebuie sa faci una )
    2 - Refacut instalatia electrica, ( adica una noua ) in instalatia veche am gasit cuie batute in tub si in conductori, nu de catre electrician ci de cel care a pus plasa rabit si apoi maltarul.
    Daca ai instalati in tub, poate poti s-o inlocuiesti scotand firele vechi si inlocuindule cu altele noi, circuit de prize si lumini separate, si obligatoriu firul de impamantare.
    3 - Dupa toate cele de mai sua te poti gandi in achizitiona un UPS.
    Fara impamantare nu functioneaza corect nici prelungitoarele cu protectie.
    Bafta si spor la smotru!
    dx4567an
    sonic

  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    aproape de tine...
    Posts
    909
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by marcelll View Post
    voi aici va luati la intrecere care are uptime mai mare iar altii nu stiu cum sa-si faca script de restart care sa intre in functiune in fiecare seara/dimineata devreme.........
    1.) Nu inteleg de ce sa resratezi un server care functioneaza si dupa zece zile de uptime impecabil.
    2.) E normal ca daca vrei sa ajungi la performantele astea trebuie putin sa ai grija de hop-urile primite in server, peste 1 este indicat sa nu prea ai
    3.) Unii se lauda cu servere cu 4000-6000 de carduri, au incercat aceia sa puna MINIMUM DOWNHOPS: 1 in cfg sa vada in realitate cate carduri se pot vedea din exterior in acel server Sau prefera sa aiba un numar enorm de carduri cu care se lupta serverul ......fara rost, ca doar cele care se pot rehara se vor vedea din exterior !
    4.) Cineva se lauda ca el nu se joaca cu cardurile face doar full reshare, nu reduce cardurile cu minimumdownhop, eeeei .....chiar reshareaza si cardurile care nu se pot reshara ?
    5.) Cred ca putina atentie poate face orice server stabil....indiferent de numarul de conexiuni.
    6.) Cred ca script-ul de restart, desi este o varianta eleganta de rezolvare a instabilitatii, este varianta omului care nu vrea sa studieze fenomenul in realitate, "lasa ca-mi pun un script de restart si am rezolvat problema !"""
    Eu cred ca asta se numeste ignorarea problemelor reale dintr-un asemenea server.


    Notă: Vizionarea programelor Pay TV fără un abonament valabil este ilegală
    Discuţiile purtate si fişierele disponibile aici sunt în scop experimental şi educaţional !

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    la tzara, langa capitala
    Posts
    399
    Posts Thanks / Likes

    Default ups

    [quote=dx4567an;947162]
    Quote Originally Posted by cristimate View Post
    la mine , "la tzara", are grija enelul sa faca de 2 ori restart /zi

    din pacate am o problema care se pare ca nu se poate repara: curentul se ia si revine in mai mai putin de 1 secunda - efectiv cade si imediat revine;

    Am avut aceeasi problema si se pare ca nu Enelul ( pe care-l injuram si eu ) este vinovat.
    Vinovata este instalatia electrica a casei. Am remediat problema astfel:
    1 - O impamantare ( trebuie sa faci una )
    2 - Refacut instalatia electrica, ( adica una noua ) in instalatia veche am gasit cuie batute in tub si in conductori, nu de catre electrician ci de cel care a pus plasa rabit si apoi maltarul.
    Daca ai instalati in tub, poate poti s-o inlocuiesti scotand firele vechi si inlocuindule cu altele noi, circuit de prize si lumini separate, si obligatoriu firul de impamantare.
    3 - Dupa toate cele de mai sua te poti gandi in achizitiona un UPS.
    Fara impamantare nu functioneaza corect nici prelungitoarele cu protectie.
    Bafta si spor la smotru!
    dx4567an


    merci de sfat; dar casa e noua (are 1 an de cand m-am mutat in ea); am trifazic, si am impamantare super buna (masurata tot). w-e trecut cand curentul a cazut mai multe minute (cade asa cand isi doreste el) am facut scandal la enel; nu au vrut sa-mi ia inregistrarea la caderile repetate zilnic, ci doar la aceea de timp mai indelungat; m-au sunat apoi oamenii de la enel din teren si mi-au zis ca se stie de problema ca se lucreaza... bla bla bla. Un prieten care sta in zona imi spune ca cica tre sa schimbe nu stiu ce traf sau transformator de linie ca este supra-incarcat si cand este in supra sarcina se reseteaza. si asa isi revine ... am cerut sa mi se inregistreze si plangerea dar cica tre sa ma deplasez pe strada... timisoarei sa depun scris - eu stau exact in cealalta parte a bucrestilui, pana acolo am exact 25km. cred ca au facut asta intentionat, cand suni la ei iti spun ca sunt arondat pestrada cremenitei (la capt colentina). pe bune ca ma duc. Am un ups in casa in care mi-am pus instalatia solara, o sa mai investesc in 2 curand. pana atunci am parte de reseturi zilnice fara nici un script

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top