Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default inca un incepator, nu sariti in sus

    salutari tuturor

    de joi am intrat si eu in lumea asta, a "satelishtilor" ... si, constat ca am inceput cu stingul (adica nasol, pentru dreptaci). adica am achizitionat un pachet MaxTV: offset 0.8, Strong 4401, 2 LNB-uri 0.5 DB

    dupa care am sosit acasa, le-am montat cu chinuiala multa, prind chestiile de pe cartela respectiva, iar in cursul acestui proces am citit cred totul din acest forum.

    inutil sa mai povestesc cit de *verticala* e tzeava pe care am ansamblat, ca sa nu mai vorbesc ca m-a enervat ceva la bratul ala de offset si ... l-am carmit nitzel in jos, acu e prea tarziu sa mai repar ceva, mai ales ca si merge

    ce-as vrea io sa intreb: am primit 2 LNB-uri, care s-ar fi montat pe o chestie de plastic. problema e ca spre deosebire de sistemul cu 1 LNB care se monteaza cu ajutorul acelui dispozitiv din plastic care este turnat cu un unghi pentru a orienta lnb-ul in focus, ei bine, cele 2 LNB nu formeaza absolut deloc unghiul respectiv, dupa ce le montez. am impresia ca imi lipseste o piesulica dar cetazeanul de la magazin m-a asigurat ca nu lipseste. ma poate lamuri cineva care e treaba?

    apoi, in alta ordine de idei, sint dispus sa iau totul de la capat si sa investesc in jur de 4-500 euro. ce mi-ati recomanda?

    aa, si ce naiba e un "actuator"? am o revista, vad ca se vinde respectiva tzeava, dar tot n-am inteles cu ce se maninca...

    multzam pentru intelegere si pentru tot ajutorul pe care deja l-am primit cu prisosinta din acest forum

    (nu-sh ce naiba s-a intimplat, dar am crezut ca postez la COLTU' NCEPATORULUI, sorry)
    ljee

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,918
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Actuator=motor. Daca ai antena cu montura polara si iti cumperi actuator si pozitioner atunci .... ai un sistem mobil - iti poti monta antena astfel incit sa receptioneze toti satelitii "vizibili". In acest caz verticalitatea stilpuilui va fi esentiala.
    La celelalte... nu stiu ce sa iti raspund.
    SHALOM

  3. #3
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu lipseste nimic... colierul/suportul de prindere respectiv (ce spui tu ca ar lipsi) se afla chiar la bratul antenei offset
    Deci suportul ala pt. 2 LNB-uri, cu tija ce deja are un unghi dat, se fixeaza ''peste'' LNB-ul 1 care este fixat in suportul original de pe bratul antenei si apoi se strange in colierul de la suportul de plastic ''original'', adica cel de la antena
    Nu ma pot exprima mai bine... sper ca la acel ''colier lipsa'' (de la suportul pt 2 LNB-uri) facea-i referire

    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

  4. #4
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by rz +
    Nu lipseste nimic... colierul/suportul de prindere respectiv (ce spui tu ca ar lipsi) se afla chiar la bratul antenei offset
    Deci suportul ala pt. 2 LNB-uri, cu tija ce deja are un unghi dat, se fixeaza ''peste'' LNB-ul 1 care este fixat in suportul original de pe bratul antenei si apoi se strange in colierul de la suportul de plastic ''original'', adica cel de la antena
    Nu ma pot exprima mai bine... sper ca la acel ''colier lipsa'' (de la suportul pt 2 LNB-uri) facea-i referire
    nu-i asa. pe bratul antenei nu a fost montat *original* nimic, ca doar a fost totul demontat, in punga. am vazut cum arata colierul pentru un singur LNB, care se prinde in capatul tijei. deci, sint doua coliere care se monteaza pe un soi de tija, un LNB va fi fix, iar unul poate aluneca pe u canal. problema mea este ca axul care trece sa zic asa, prin LNB-uri este paralel cu tija inclinata care vine de sub antena, in loc sa formeze un unghi de aprox 20 grade sau cit o fi, cind folosesti un singur LNB prins cu *alt fel* de colier, in capatul tijei.

    multzam
    ljee

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Timisoara
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Iar prinde bine un .jpg cu dispozitivul gata montat pe antena luat de aproape. Poate il ajua careva
    TM-Ant. Kovosat 1.4M, LNB MTI 0.8dB, Echostar AD-3600-IP VIACCESS, FreeCAM 2-20, Season Interface, Digisat Pro, Satlook Micro+, etc.

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by epy
    Iar prinde bine un .jpg cu dispozitivul gata montat pe antena luat de aproape. Poate il ajua careva
    mda, m-am gindit si eu. revin mai pe lumina cu ceva.

    noapte buna
    ljee

  7. #7
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default



  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Maubeuge, FR
    Posts
    5,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si ce-ti lipseste? Din ce vad eu ai tot.

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,918
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @nrares: nu e poza de la el
    SHALOM

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Maubeuge, FR
    Posts
    5,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hihi. Acum daca mi-ai atras atentia am vazut si eu. Oricum, Vasilis, la tine e OK, nu-ti lipseste nici o piesa.

  11. #11
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2005
    Location
    bruxelles
    Posts
    96
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vezi aici : http://www.leroymerlin.fr/mpng2-fron...-&renderall=on

    Chiar daca nu stii franceza are si secvente video.
    Bafta

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca chiar ai asa multzi bani de investit pentru o Antena si reciver ... eu zic sa chemi un profi bun. La Banii respectivi cred ca o sa itzi ajunga si pentru un Dreambox

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. inca ceva
    By Fanta in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 10
    Last Post: 9th December 2006, 20:47
  2. Inca un dth
    By Sorin70 in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 39
    Last Post: 31st May 2006, 23:09
  3. TPS AU ! [nu inca!]
    By mihaip in forum RDI - Satelit
    Replies: 9
    Last Post: 31st May 2006, 07:35
  4. inca ceva.....
    By daniel1978 in forum Placi DVB
    Replies: 1
    Last Post: 14th January 2005, 01:15

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top