Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    206
    Posts Thanks / Likes

    Default semnal 0 la tuner DM 500 ? reparatie ...

    A picat semanlul la DM 500S . Stie cineva ce-i de facut ?
    Care condensatori poti fi "uscati" ? Ori tranzistori ceva de schimbat ?
    Multumesc

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    386
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ilies View Post
    A picat semanlul la DM 500S . Stie cineva ce-i de facut ?
    Care condensatori poti fi "uscati" ? Ori tranzistori ceva de schimbat ?
    Multumesc
    Salut,posibil nu ai tensiune pe lnb,incearca sa il pui in loop cu alta conserva si vezi daca tunerul e ok ,daca nu,mai discutam

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in canal,langa aurolaci
    Posts
    664
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cam pe la mijlocul paginii vei gasi schema alimentarii tunerului si un mic artificiu ce tb. facut in caz ca LNB-ul tau nu primeste alimentare http://sateliti.info/showthread.php?t=150&page=7

    sau aici http://www.rdi-board.com/showpost.ph...3&postcount=11 , sunt o gramada de posturi daca dai un google cu aceeasi problema

    Living an analog lifestyle in a digital world

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    206
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by porcusor View Post
    Salut,posibil nu ai tensiune pe lnb,incearca sa il pui in loop cu alta conserva si vezi daca tunerul e ok ,daca nu,mai discutam
    am pus loop de la el la altul si e OK, celalalt scaneaza (desigur ca doar o polarizare, asta e si normal). Inseamna ca tunerul e OK.
    Atunci ce ar fi ?

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    386
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Trebuie de la altul la al tau pe acelasi TP
    Daca nu ai semnal ,este tunerul ,daca este atunci aiproblema pe alimentarea ptr lnb din interiorul dreamului

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    206
    Posts Thanks / Likes

    Default

    asa am facut : de la altul (bun) am dat loop la al meu pe acelasi transponder si a mers. Adica a scanat acelasi transponder si merge.
    Inseamna ca tunerul e OK, doar ca nu are alimentare.... asa sa inteleg ?
    Si care ar fi acuma pasii urmatori ?
    Merci

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    386
    Posts Thanks / Likes

    Default dm500

    0762300755

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    206
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am mai citit si am vazut, ca daca pun o punte si ocolesc tranzistorul Q72 .... se rezolva , doar ca o sa am alimentare pe LNB si cand receptorul e in stand by. Nu ar fi o problema. Dar daca de schimbat totusi acest tranzistor, ce tip este, de unde s-ar putea cumpara si nu in ultimul rand cat ar costa ?
    Va multumesc pe toti de ajutor.

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mos_fet-p : Fdn358p

  10. #10
    Mentor Ahmadinejad Mentor
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Colonia Romania
    Posts
    911
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by smv167 View Post
    Mos_fet-p : Fdn358p
    E tranzistor logic... mai greu de gasit. Ai verificat intrarea n tuner la DM cu un voltmetru, să vezi dacă n gol scoate tensiune(13V/18V)? Şi ncă ceva... Ai verificat cu alt receptor n instalaţia ta(adică pe antena şi lnb-ul tău) sau ai pus n loop DM-ul tău la altă instalaţie?
    Var cu Adolf, frate cu Iosif si prieten cu Kim...
    Anti-USA, anti-RUSA, anti-UE, anti-MUEEEE-UE member...

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    206
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am pus punte (care elimena tranzistorul Q72) , dar de sinestatator nu scaneaza. Poate totusi sa schimb tranzistorul Q72 (Fdn358p)?

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    386
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Decat sa iti fii batut capul si sa nu iasa nik ,mai bine mil trimiteai si pana acum era gata . Problema este sursa interna ce alimenteaza lnb-ul .
    Last edited by porcusor; 17th September 2010 at 12:39.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    206
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am pus puntea cum se vede in imagine. Vede semnalul , se bifeaza lock si sync , scaneaza pachetele (si in network scan) dar cand pun pe canal la info este zero peste tot ( si la SNR si la AGC si la BER) si negru pe ecran , adica imagine ZERO chiar si la canalele care is la liber.


    Ceva sugestii ?
    Last edited by ilies; 17th September 2010 at 13:12.

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    386
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai 12 volti pe puntea care ai facut-o ,si sau 14-18 volti pe bobina L713?

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    206
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am 11,85 V pe punte (punte-masa), dar la bobina L713 daca masor tensiunea la bobina, adica la ambele ei picioruse am 0 V. Iar daca masor de la cate un picor separat si masa am si la bobina 11,43 V.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top