Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    850
    Posts Thanks / Likes

    Default ping....cum se reduce??

    stie cineva cum se poate reduce parametru ping

  2. #2
    Administrator Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    localhost
    Posts
    9,791
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Prin schimbarea providerului de net.
    MAGAZINE ONLINE LA CHEIE - DEMO - WWW.DIGICART.RO - Magazine online la cheie in 24 de ore, sisteme de plata integrate, module de curierat integrate.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    413
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ping nu este un parametru.

    Ping este un program, care trimite o serie de pachete catre o anumita adresa (IP) din reteaua locala sau internet si primeste un raspuns de la acea adresa.
    Ping reprezinta timpul de raspuns in milisecunde al celui de-al doilea computer.

    Astfel se testeaza daca adresa exista si calitatea conexiunii.

    Un ping mare, nu tine numaidecat de providerul tau de net. Pingul este influentant de distanta, provideri, legaturi ... etc.
    Deci poti avea un ping f bun cu un anumit computer, si un ping f prost cu altul. Nu poti tu influenta asta.

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,019
    Posts Thanks / Likes

    Default ping?

    Quote Originally Posted by sirius View Post
    stie cineva cum se poate reduce parametru ping
    Pentru ca nu toti lucram in IT ca sa stim ce si cum ....
    "ping" nu este un parametru.
    Iata pe scurt definitia:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Ping

    Apropoo...reducerea "timpului de raspuns" nu se obtine "neaparat" prin schimbarea providerului de internet.

    Si daca vorbim de sh..ng atunci conteaza numarul de hopuri "traceroute"
    .... si mai apoi sa ai un "timp" la response....

  5. #5
    timplar Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Crişana
    Posts
    1,229
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ceva interesant,am avut net de 2 mega si l-am upgradat la 6 si culmea acum am pingu mai mare ...ma refer in sh..e....
    dm500s Vu+Zero hss1170...şî maxim şasă cai frumoşi

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Gammapolis
    Posts
    588
    Posts Thanks / Likes

    Default O solutie teoretica

    Trebuie sa modifici parametrul MTU la router/modem.

    Cu cat e mai mic cu atat ai pingul mai mic, dar scade viteza de transfer.


    P.S: Click pe MTU si gasesti mai multe informatii.
    Last edited by szili_boy; 14th September 2010 at 10:50. Reason: Pentru "destepti" stupizi.

    [DIGI-S/C Extra Complet] [0.8m Fe, LNB 0.2dB 1W+19.2E, DM500S] [0.9m Al, LNB 0.2dB Quad 1W, HSS-1160NA] [1.5m Al Motorized (15W-53E), LNB 0.2dB, Sunray4 SR4 TripleTuner] [Humax DIGI+C][15W-68.5E]

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    71
    Posts Thanks / Likes

    Cool ???

    Quote Originally Posted by szili_boy View Post
    Trebuie sa modifici parametrul MTU la router/modem.

    Cu cat e mai mic cu atat ai pingul mai mic, dar scade viteza de transfer.


    P.S: Click pe MTU si gasesti mai multe informatii.
    Salut,

    Sincer ca indoiesc ca daca modifica MTU-ul va obtine un ping mai mic ... dar daca nu ma crezi fa cate teste vrei tu .


    Numai bine,

    Shar3aza.

  8. #8
    Long Member Expert
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    linga bulgaria
    Posts
    4,313
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by orcul View Post
    @Ginulica....o sa tin cont de sfatul tau. O sa fiu mai "moale". Si poate sa modifice orce parametru. Pingu' tot de kk va ramane.
    merge aia cu scimbatul de provider,parerea mea!

  9. #9
    timplar Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Crişana
    Posts
    1,229
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by szili_boy View Post
    Trebuie sa modifici parametrul MTU la router/modem.

    Cu cat e mai mic cu atat ai pingul mai mic, dar scade viteza de transfer.


    P.S: Click pe MTU si gasesti mai multe informatii.
    pai la mine mtu e default , adica zero ..

  10. #10
    Bla bla bla... Mentor
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    La malul mării... Negre(Ro) si/sau a Nordului (N)
    Posts
    817
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Quote Originally Posted by delsat View Post
    pai la mine mtu e default , adica zero ..
    Pai default nu prea poate fi valoarea zero:
    MTU is the Maximum Transmission Unit. It specifies the largest packet size permitted for Internet transmission. Keep the default setting, Auto, to have the router select the best MTU for your Internet connection. To specify a MTU size, select Manual, and enter the value desired (default is 1400). You should leave this value in the 1200 to 1500 range.
    Am ajuns la concluzia ca in Vest este mai curat pentru simplul motiv ca aici ploua mai des...

  11. #11
    timplar Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Crişana
    Posts
    1,229
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la mine in router asa exista Mtu 0 means default,routeru-i de la romtelecom,huawei,http://www.inpc.ro/erori-clicknet-di...4-hg520-router

  12. #12
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default ping

    Nu cred ca modificarea mtu-ului face mare lucru. Mai mic poate fi mai rau, caci pachetele devin fragmentate (deci se adauga header la fiecare fragment, etc).
    Stiu ca e un program DR TCP care iti analiza reteaua si gasea MTU-ul optim. Banuiesc ca atunci cand setezi ruterul pe default e optim oricum.
    Dar dupa cum zicea ecokey, ping-ul nu e controlabil. ADSL ul are latency mai mare in general (daca e vorba despre el).
    Si nu ma mira caci internetul de viteza mai mare (6m vs. 2) a inrautatit ping-ul caci ca sa obtii 6M pe niste amarate linii de telefon vechi iti trebuie mai mult error correction, processare, eventual re-transmisie.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top