Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9

Thread: Help!

  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default Help!

    Salut,

    Am si o problema destul de spinoasa, sper sa ma puteti ajuta caci nu sunt nici cunoscator in ale satelitilor, nici pasionat de asa ceva - desi mi se par destul de interesante.

    Long story short : Am in administrare un bloc de locuinte, cu 5 apartamente pentru care am instalat o antena de satelit care cred eu ca e "pirat". Adica nu platesc nici un abonament, canalele se codeaza la intervale regulate si codurile mi le trag de pe un site (www.****.org). Altceva nu prea mai cunosc despre sistemul asta, decat faptul ca STB-ul este marca Echostar.

    Acuma, problemele au inceput chiar din prima luna de cand l-am instalat, si anume la fiecare furtuna, ploaie sau vant mai serios transmisia se vedea cu intreruperi sau chiar se taia cu totul. Codurile apareau si la cate 2-3 zile de la codare si pana atunci toti ne uitam pe pereti. Am suportat mizeria asta de servicii cam un an, insa in ultima vreme nu mai merge nimic.
    Adica : Antena s-a miscat in asa hal de la vreme incat nu mai merg decat vreo 10-12 canale din 150, si de fapt nici alea nu merg pentru ca codurile nu mai functioneaza.

    Binenteles, arabul care ne-a facut instalarea nu mai e de gasit. Stiu, a fost o tampenie sa apelez la el, dar ma rog, n-a fost idea mea, eu optasem pentru altceva.

    Acum intrebarea este daca mai pot sa trag de echipamentele astea vreo 2-3 ani ca sa-si scoata investitia initiala. Aici as dori sa ma ajutati, daca puteti, cu un contact de la niste flacai isteti care poa' sa ma depaneze.

    Thx!

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu te mai chinui, nu se mai vede mai nimic cu chei. Solutia e un abonament la un DTH.
    SHALOM

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cum adica, a cazut toata piata asta cu key-uri?
    Nu-i de mirare ca a disparut arabul..

  4. #4
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti salva investitia facuta in antena si in cablare, ceea ce nu este de neglijat. In rest, fiecare apartament va avea nevoie de cate un receiver pentru fiecare TV pe care-l utilizeaza. Nu cred ca este totusi un capat de tara daca fiecare apartament va avea un abonament, preturile sunt rezonabile.

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mda, toata smecheria a costat vreo 3000 eur la vremea respectiva, investitia fiind facuta in idea ca nu trebuie sa platim abonament.
    Cablarea este in regula, eleganta, insa antena cred ca e o mizerie - multi mi-au spus ca nu e normal sa se intrerupa transmisia in timpul unei ploi modeste.

    Oricum daca tot e sa platesc abonament, mai bine trec pe cablu, macar am parte si de HD. Voi ce ziceti?

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    noi ce sa zicem /ca arabul ti-a dat teapa cind ti-a vindut asa investitie cu 3000 de euroi,odata/in al doilea rind asa cum multi useri de pe acest forum i-ti vor spune e mai corect sa te abonezi decit sa speri ca va merge la nesfirsit o furaciune[era sa zic pasiune... dar nu e]
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  7. #7
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Branco View Post
    Mda, toata smecheria a costat vreo 3000 eur la vremea respectiva, investitia fiind facuta in idea ca nu trebuie sa platim abonament.
    Cablarea este in regula, eleganta, insa antena cred ca e o mizerie - multi mi-au spus ca nu e normal sa se intrerupa transmisia in timpul unei ploi modeste.

    Oricum daca tot e sa platesc abonament, mai bine trec pe cablu, macar am parte si de HD. Voi ce ziceti?
    Banuiesc ca antena este pusa pe 1W, dar locatia ta nu am cum s-o ghicesc pentru a-ti sugera un diametru minim pentru antena.
    Da-ne mai multe detalii despre instalatie, cate LNB-uri sunt puse pe antena etc etc. Cu cat mai multe detalii, cu atat mai multe raspunsuri utile o sa primesti.

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu aberez si nu sunt un mokangiu care umbla dupa furaciuni : am mentionat ca n-a fost ideea mea. Taica-miu m-a chemat taman cand se-apucase arabetele sa instaleze si sincer chiar din prima am inceput sa ma cert cu el, ca incepuse sa ma abureasca cu tot felul de de parametrii de unde sa inteleg eu ca, vezi-doamne, ce-mi instaleaza el acolo e cel mai tare din europa.

    Noroc ca niste termeni tehnici am mai prins si eu in calatoriile mele si i-am dat peste bot, dar raul era facut. Eu as fi propus un abonament la RDS or somethin', 40 ron/luna nu mi se pare un capat de lume, mai ales cand vezi ca arunci 3k pe fereastra.

    Nu stiu prea multe despre antena, LMB-uri? Wtf are those lol. Are cam 30cm diametru si vreo 8 iesiri. Blocul e in zona piata galati si antena e la etajul 5, cam..ugh, 40m de sol? Nu sunt alte blocuri in zona care sa blocheze.

    Arabetele nu mai raspunde la telefon.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    257
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Branco View Post
    Nu aberez si nu sunt un mokangiu care umbla dupa furaciuni : am mentionat ca n-a fost ideea mea. Taica-miu m-a chemat taman cand se-apucase arabetele sa instaleze si sincer chiar din prima am inceput sa ma cert cu el, ca incepuse sa ma abureasca cu tot felul de de parametrii de unde sa inteleg eu ca, vezi-doamne, ce-mi instaleaza el acolo e cel mai tare din europa.

    Noroc ca niste termeni tehnici am mai prins si eu in calatoriile mele si i-am dat peste bot, dar raul era facut. Eu as fi propus un abonament la RDS or somethin', 40 ron/luna nu mi se pare un capat de lume, mai ales cand vezi ca arunci 3k pe fereastra.

    Nu stiu prea multe despre antena, LMB-uri? Wtf are those lol. Are cam 30cm diametru si vreo 8 iesiri. Blocul e in zona piata galati si antena e la etajul 5, cam..ugh, 40m de sol? Nu sunt alte blocuri in zona care sa blocheze.

    Arabetele nu mai raspunde la telefon.

    Asta da afacere sa iei pe o lucrare de max 1000-1500e 3000e. Avand in vedere instalatia prezentata cu regret iti spun ca in loc de cablu din pereti trebuie schimbat tot. Cea mai ieftina solutie e sa vb cu rds sa cableze blocul si sa bage cablu ( o fac pe banii lor si nu platesti decat abonamentul lunar)

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top